De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom!.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom!."— Transcript van de presentatie:

1 Welkom!

2 De aanleiding Eén van de drie pijlers van Match is het
waarderen van de vrijwilliger. Naast het uitreiken van de jaarlijkse Pluum en maandelijkse VrijwilligersCafés, willen wij ervoor zorgen dat alle vrijwilligers in de gemeente Venray zich ook continu gewaardeerd voelen!

3 Wat is Match & Catch? Waardering voor al het goede werk;
Waarderingsprogramma voor vrijwilligers Waardering voor al het goede werk; Voor alle vrijwilligers in de gemeente Venray; Continu, elk uur telt mee!

4 Het idee - Vrijwilligers registreren hun uren en ontvangen hier Catches voor. - Een webshop speciaal voor vrijwilligers, waarin je kunt betalen met gespaarde “Catches” - Ondernemers dragen een steentje bij door producten en/of korting te doneren, deze komen in de webshop.

5 1 uur vrijwilligerswerk = 1 Catch
Voorbeeld 1 uur vrijwilligerswerk = 1 Catch 1 kopje koffie = 40 Catches

6 Tegoedbon

7 Wat willen wij bereiken?
Vrijwilligers in de gemeente Venray voelen zich gewaardeerd, continu het hele jaar door en dit is fysiek tastbaar. Vrijwilligers en vrijwilligerswerk wordt zichtbaar binnen de Venrayse gemeenschap.

8 In de praktijk Bert haalt veel voldoening uit het vrijwilligerswerk wat hij doet. Elke week besteedt hij ongeveer acht uur aan verschillende projecten bij Match voor vrijwilligers. Ook hij doet mee met het waarderingsprogramma Match & Catch. Iedere week vult hij, in het speciaal ontworpen urensysteem, in hoeveel uur hij met de projecten bezig is geweest. Zijn projectleider accordeert zijn uren in het systeem en de welverdiende Catches worden dan automatisch aan zijn eigen account van Match & Catch bijgeschreven. Bert kijkt regelmatig in de webshop van Match & Catch of hij al wat leuks kan bestellen. Hij heeft nu 150 Catches op zijn account staan. Al snuffelend in de webshop ziet hij een lekker broodje van Bufkes voor 79 Catches staan. Dat lijkt hem wel lekker voor de lunch! Met een klik op de knop bestelt hij de tegoedbon voor het broodje. De medewerkers van Match sturen de tegoedbon zo snel mogelijk op naar Bert, waarmee hij het lekkere broodje kan halen bij Bufkes. Nu heeft Bert nog 71 Catches. Hij kiest ervoor om weer verder sparen, want vrijwilligerswerk…dat hoopt hij nog heel lang te blijven doen!

9 De rol van de vrijwilligersorganisatie
Vrijwilligers kunnen alleen gebruik maken van Match & Catch wanneer de organisatie meedoet; De vrijwilligersorganisatie accordeert wekelijks de ingevoerde uren van haar vrijwilligers.

10 Spelregels vrijwilligersorganisatie
accordeert elke week de ingevoerde uren van de vrijwilliger en controleert hiermee op juistheid van uren. Match controleert steekproefsgewijs; is in het bezit van een handleiding voor de vrijwilliger en organisatie; is eerlijk. Indien gefraudeerd wordt, worden de volgende stappen ondernomen: 1e constatering: Waarschuwing 2de constatering: betreffende vrijwilliger verliest Catches 3de constatering: Organisatie wordt verwijderd uit systeem. houdt rekening met loon in natura, indien er een vrijwilligersvergoeding wordt betaald.

11 Spelregels onderneming
stelt producten/ kortingsbonnen beschikbaar welke Match in de vorm van tegoedbonnen aanbiedt in de webshop; doneert gangbare producten en zorgt dat deze op voorraad zijn; komt afspraken na t.a.v. de gedoneerde producten/kortingsbon, de afgesproken looptijd en aantal producten; is vrij om eenmalig reclametekst aan te leveren voor de webshop over de onderneming; stelt een gelijkwaardig product of waardebon beschikbaar mocht het bestelde product niet meer leverbaar zijn; is verantwoordelijk voor controle bij inname van tegoedbonnen d.m.v. een barcode en een uniek bonnummer; ontvangt een raamsticker MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) van Match; keurt het ontwerp tegoedbon voor plaatsing in webshop goed; kan geen eenzijdige tussentijdse wijzigingen maken.

12 Spelregels Match controleert steekproefsgewijs de ingevoerde uren;
draagt zorg voor de ondersteuning van de vrijwilliger bij hulpvragen over het waarderingssysteem en voorziet de organisatie van een handleiding voor het urenregistratiesysteem; zorgt voor de plaatsing van de producten en /of kadobonnen in de vorm van tegoedbonnen in de webshop van Match & Catch; zorgt voor het ontwerp en verzending van de tegoedbonnen; neemt 1 maand voor einde datum of wanneer de tegoedbonnen bij Match bijna op zijn, contact op met de onderneming, voor een eventuele verdere samenwerking; plaatst reclame van onderneming in de webshop; organiseert speciale acties in overleg met de ondernemer zoals o.a: openings actie; 1 euro / loterij; Persmoment. is gerechtigd om de spelregels aan te passen. Aanpassingen en aanvullingen worden direct g d met onderneming; is niet aansprakelijk voor vervalsing van de tegoedbonnen; levert ondernemers een lijst met barcodes en unieke bonnummers; levert raamsticker MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

13 Het urenregistratiesysteem

14 Het urenregistratiesysteem

15 Het urenregistratiesysteem

16 De webshop

17 Vindt u ook dat uw vrijwilligers het waard zijn?
Doe mee! Vindt u ook dat uw vrijwilligers het waard zijn? Doe mee en meld uw vrijwilligersorganisatie aan bij Match.


Download ppt "Welkom!."

Verwante presentaties


Ads door Google