De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ridderromans Hoofse literatuur en idealen: eer, liefde, dapper, beschaafd, ingetogen, etc. Geestelijke auteurs aan het hof Vermaak tijdens feesten en banketten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ridderromans Hoofse literatuur en idealen: eer, liefde, dapper, beschaafd, ingetogen, etc. Geestelijke auteurs aan het hof Vermaak tijdens feesten en banketten."— Transcript van de presentatie:

1 Ridderromans Hoofse literatuur en idealen: eer, liefde, dapper, beschaafd, ingetogen, etc. Geestelijke auteurs aan het hof Vermaak tijdens feesten en banketten In de middeleeuwen werd er niet alleen spot gedreven tijdens de Vastenavondviering. Er zijn ook spotteksten bekend van toneelgroepen en literaire verhalen.

2 Opdracht: parodie of ridderroman?
Afbeelding: scène uit Erec en Enide: de jacht op het witte hert. Deze jacht is een Keltisch motief en zien we vaker terug komen in Arthurromans.

3 Wat leren we hiervan? De lijn tussen een parodie en een ridderroman is voor ons nu, maar misschien ook wel voor het middeleeuwse publiek, niet per se een hele scherpe. Waar ligt de grens tussen spotten voor vermaak en tussen het uitvergroten van een situatie om er iets van te leren?


Download ppt "Ridderromans Hoofse literatuur en idealen: eer, liefde, dapper, beschaafd, ingetogen, etc. Geestelijke auteurs aan het hof Vermaak tijdens feesten en banketten."

Verwante presentaties


Ads door Google