De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

District Technische Vergadering Turnen Dames Zuid Holland

Verwante presentaties


Presentatie over: "District Technische Vergadering Turnen Dames Zuid Holland"— Transcript van de presentatie:

1 District Technische Vergadering Turnen Dames Zuid Holland
Presentatie / verslag Extra District Technische Vergadering Turnen Dames Zuid Holland 30 augustus 2017

2 1. Opening Mededelingen Toelichting Wedstrijdagenda 2017-2018
Wedstrijdorganisatie Beantwoording hieraan gerelateerde aangeleverde vragen Rond uur pauze Juryzaken Beantwoording van overige per mail aangeleverde vragen.

3 2. Mededelingen Verzoek tot melding op presentielijst
Afmeldingen overleg , geen Caroline; de uitnodiging voor deze vergadering heeft niet alle verenigingen bereikt. Daarnaast ook niet opgenomen in de agenda op de website. We zeggen toe te hier voor de volgende keer een passende oplossing voor te hebben.

4 3.Wedstrijdkalender

5 Toestelfinale?? De DTC Turnen Dames ZH behoudt zich het recht voor categorieën/ niveaus van de geplande datum te veranderen. U krijgt in geval van veranderde datum tijdig bericht

6 Toelichting Toestelfinales 3e en 4e divisie op zondag
Turnen op zondag. Bij inschrijving aangeven als dit niet gewenst is. NB. Deze turnsters kunnen zich dan niet plaatsen voor de toestelfinales. Voor de toestelfinales plaatsen zich 8 turnsters per toestel Bij gelijke plaatsing krijgt de hoogste E-score de voorkeur voor doorstroming (anders dan bij doorstroming meerkamp) Indien D en E gelijk dan gaan beide turnsters naar de finale en vervalt de volgende ranking plaats(dus: ). Indien meerdere wedstrijdgroepen dan vindt doorstroming evenredig plaats. Bij 2 wedstrijden geldt de beste ranking. Plaatsingsregel voor SPRONG: 3e divisie , 2 verschillende sprongen, zoals ook landelijk gevraagd. 4e divisie, hier zijn 2 dezelfde sprongen toegestaan.

7 Dit jaar worden bijna alle wedstrijden over een heel weekend
georganiseerd . We gaan werken met dure toestelpakketten . Dit is alleen rendabel te maken , als wedstrijden op zaterdag en zondag georganiseerd worden en er zo min mogelijk transport nodig is. Bij inschrijving aangegeven of turnsters ja/nee op zondag mogen turnen. Niet zondags turnsters die wel een toestelfinale zouden mogen turnen, daar we een oplossing voor vinden. Er komt een verzoek om de doorstromingsregels, alsmede aantallen, duidelijk en tijdig te delen met de deelnemende verenigingen. Uiteraard gaan we hier ons best voor doen. Sprong 3e divisie: turnsters die kans willen maken op de toestelfinale sprong , moeten 2 verschillende sprongen springen. Eerste sprong telt voor de meerkamp, 2e sprong voor de toestelfinale. De trainer moet dit duidelijk aangeven bij de jury. Het kan voorkomen dat verenigingen over beide dagen verdeeld worden. Bij het eerste jaar keuze oefenstof , maak je de keus op welk niveau een turnster voor de rest van haar carriëre zal turnen. DIT IS NIEUW !!

8 4. Wedstrijdorganisatie
Een aantal verenigingen heeft zich bereid verklaard een wedstrijd mede te organiseren. Zij verrichten een heleboel taken die in voorgaande jaren over alle verenigingen werden verdeeld. Dit betekent niet dat er geen hulp meer nodig is. Indien noodzakelijk zullen verenigingen worden benaderd voor het leveren van hulp aan deze verenigingen. (Denk dan o.a. aan het klaar zetten van toestellen op vrijdag vooraf gaande aan de wedstrijd en opruimen op zondag). Voor een aantal wedstrijden kunnen wij nog verenigingen gebruiken voor de organisatie. Als die er niet komen , organiseert de DTCTD de wedstrijd zelf. En zijn er voor heel veel taken vrijwilligers van verenigingen nodig. ZONDER DE HULP VAN DE VERENIGINGEN KUNNEN VEEL WEDSTRIJDEN DIT JAAR NIET DOORGAAN!

9 5.Vragen Hou Vast Hazerswoude: Wij hebben een aantal turnsters die vanwege het geloof niet op zondag mogen turnen. Ik begrijp dat het lastig is om hier rekening mee te houden. Mijn vraag is dan ook, als ik deze turnsters wel inschrijf, maar niet mee laat doen omdat de wedstrijd op zondag valt. Kan er dan een regeling worden gehandhaafd dat zij dan niet de wedstrijdkosten hoeven te betalen? Zie voor de antwoorden de voorgaande sheets! DEO Nootdorp: Klopt het dat 3e divisie senior twee verschillende regiowedstrijden turnt (weekend van november en januari) of word je bij één van deze wedstrijden ingedeeld? 3e divisie turnt 2 wedstrijden!! Klopt het dat de vrije oefenstof (3e en 4e div) alleen toestelfinales turnen en dat er geen 'gewone' finale gepland staat? Even goed de wedstijdplanning bekijken!

10 6. Juryzaken . Bij inschrijving moet een jurylid worden opgegeven. Het is handig na te vragen of het betrokken jurylid naar de bijscholing gaat. Wij checken later of het betrokken jurylid inderdaad de verplichte bijscholing heeft gevolgd Alle contacten m.b.t. juryzaken lopen vanaf dit seizoen via juryzaken. LET OP: document juryzaken is aangevuld/gewijzigd! Vragen over het NTS? Mail juryzaken! Wedstrijden Gevraagd jurybrevet Bergschenhoek/Sliedrecht 2e en 3e divisie senior Minimaal TD3 Rotterdam 1e divisie Hellevoetsluis/Den Haag 3e divisie t/m junior Minimaal TD2 Den Haag / Woerden 4e divisie

11 Als je bent verhinderd op de momenten van de jurybijscholing, neem dan contact op met Natascha Gobielje. Vereniging moet dit jaar door promotie turnsters voor het eerst TD3 leveren. Zie document juryzaken. Eerst jaar is er dispensatie mogelijk. En mag je TD2 opgeven. Wanneer is er een trainersbijscholing? Nog niet bekend.

12 8. vragen Hoe zit het met het leveren van een jurylid voor de 4e divisie wedstrijden? Antwoord: Verenigingen leveren voor het eerste weekend in hun regio een jurylid. Zodra de wedstrijdindeling bekend is, half november 2017, krijgen de verenigingen die voor de wedstrijd van 10/11 maart worden ingedeeld dat ze alsnog voor dat weekend een jurylid moeten aanleveren. Er is dan nog 4 maanden de tijd om een jurylid aan te leveren voor de wedstrijd van 10/11 maart. Bij Instap N3 moet een jurylid aangeleverd worden voor de eerste twee wedstrijden! Verenigingen die in de laatste twee weekenden worden ingedeeld horen dit ook half november. Ook nu is er nog voldoende tijd een jurylid aan te leveren.

13 9.Rondvraag Moeten de verenigingen juryleden opgeven voor de DF en TF?
Nee, voor DF en TF levert het district de juryleden! Moet mijn jurylid het hele weekend beschikbaar zijn? Nee, dat is geen verplichting. Bij inschrijving kun je eventuele wensen/voorkeuren van het jurylid doorgeven bij opmerkingen. Eerder deze avond heeft de DTC gevraagd of er nog ideeën zijn hoe zondag 17 juni in te vullen. Voorstel vanuit de zaal is TF 5e (evt.6e) div. Prima voorstel. Definitief besluit hierover wordt in de DTC vergadering van 12. september a.s. genomen. Instap D3 is nieuwe categorie. Worden hiervoor wedstrijden georganiseerd? Vooralsnog niet. Kan de powerpoint ook naar de trainers g d worden? Daar gaan we voor zorgen.

14 10. Datum volgend overleg Donderdag 12 april 2018

15 Bedankt voor uw komst


Download ppt "District Technische Vergadering Turnen Dames Zuid Holland"

Verwante presentaties


Ads door Google