De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat zijn periodieke veiligheidsrapportages (PSUR's)?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat zijn periodieke veiligheidsrapportages (PSUR's)?"— Transcript van de presentatie:

1 Onderdelen van geneesmiddelenbewaking: 'Periodic Safety Update Reports' (PSUR's)

2 Wat zijn periodieke veiligheidsrapportages (PSUR's)?
Periodieke veiligheidsrapportages (PSUR’s) zijn documenten voor de geneesmiddelenbewaking en zijn bedoeld om een beoordeling te geven van de baten- risicobalans van een geneesmiddel en moeten na de toelating op de markt op vastgestelde tijdpunten door een handelsvergunninghouder worden overgelegd. Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) houdt een lijst bij met EU-referentiedata en indieningsfrequenties voor PSUR's) (EURD-lijst) voor werkzame stoffen in geneesmiddelen in de EU.

3 Beoordeling van de PSUR
Het EMA voert zogenaamde ‘enkele beoordelingen’ (single assessments) uit van gerelateerde PSUR's voor geneesmiddelen met dezelfde werkzame stoffen of combinaties van werkzame stoffen. Enkele beoordelingen worden zelfs uitgevoerd als de werkzame stoffen in kwestie in geneesmiddelen zitten die onder verschillende handelsvergunningen vallen of in meer dan één lidstaat zijn goedgekeurd. De enkele beoordeling richt zich op harmonisatie en versterking van de veiligheidsbeoordeling en baten- risicobeoordeling van geneesmiddelen binnen de Europese Economische Ruimte.

4 Bereik van het PSUR Het belangrijkste doel van de PSUR is de presentatie van een veelomvattende, beknopte en kritische analyse van de baten-risicobalans van het geneesmiddel, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele nieuwe of tijdens het gebruik opkomende veiligheidsinformatie in de context van de cumulatieve informatie over het geneesmiddel.

5 Verder lezen Europees Geneesmiddelenbureau (2013). EMA/816292/2011 Rev 1. Guideline on good pharmacovigilance practices (GVP): Module VII – Periodic safety update report. Geraadpleegd op 29 september 2015 op y/Scientific_guideline/2013/04/WC pdf


Download ppt "Wat zijn periodieke veiligheidsrapportages (PSUR's)?"

Verwante presentaties


Ads door Google