De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Webinar Spits mijden in Arnhem

Verwante presentaties


Presentatie over: "Webinar Spits mijden in Arnhem"— Transcript van de presentatie:

1 Webinar Spits mijden in Arnhem
Bert Jan Huegen Mirjan Scheltema

2 Film Hé kom aan

3 Spits mijden in de binnenstad
Reis met Openbaar Vervoer Kom op de fiets Wacht tot de spits voorbij is.

4 Spits mijden in de binnenstad
Herkenbare Campagne stijl Leden doelgroep hebben verschillende rollen De kracht zit in de herhaling Draagt bij aan bewustwording Ludieke acties verspreiden het gedachtengoed Paraplu campagne “Hé, kom aan”

5 Spits mijden in de binnenstad
Hé, kom aan Knipoog naar liedje van Dimitri van Toren Link met campagne “Arnhem Aan” (duurzame energie) Frisse herkenbare stil Positieve toon zetting

6 Spits mijden in de binnenstad
Promotie Flyers en posters verspreid onder winkeliers en Horeca Flyeren op een zaterdag in de stad door promoteam Free publicity Inzet social media

7 Spits mijden in de binnenstad
Samenwerking met Dit is Pas Arnhem Cadeau kaart “Hé kom aan” stijl Inwisselen exclusief in Arnhem Verbinding met winkeliers en Horeca Mogelijke doorontwikkeling naar loyaliteitskaart.

8 Spits mijden in de binnenstad
Drie actie lijnen Kom op de fiets en spaar voor een cadeaukaart Blijf in de stad tijdens de spits en verdien parkeergeld terug Gratis Openbaar vervoer naar huis in het uur na de spits.

9 Kom op de fiets naar de stad
Bij bewaakte fietsenstalling krijgen bezoekers een flyer Een bonnetje geldt als bewijs voor het stallen van de fiets Drie bonnetjes plakken op de flyer; adres invullen Flyer + bon is een cadeaukaart van € 5,-- waard. Enquête met incentive

10 Blijf in de stad tot na de spits
Parkeren voor uur en vertrekken na uur (en voor uur) Ontvang cadeau kaart op vertoon van parkeer ticket cadeau Vier weken lang van ma tot vrij flyeren bij parkeergarages Enquêteren onder bezoekers van parkeergarages Uploaden kaart via website Extra uurtje in de stad wordt een happy hour!

11 Enquête

12 Enquête

13 Happy Hour in de bus Gratis met de bus naar huis tussen en uur Uploaden ticket met app “Ervaar het OV” Herhaling en uitbreiding actie in het najaar Gratis met de bus tussen en uur (binnen de stad al vanaf uur!)

14

15 De ambitie Arnhem wordt moeilijker bereikbaar met de auto. Filevertragingen, parkeerproblemen en -kosten zorgen steeds vaker voor problemen. Door met z’n allen na te denken over alternatieven en deze ook te gebruiken, maken we de regio beter bereikbaar. Reizen met een e- bike is zo’n alternatief. Je fietst met een aantrekkelijke snelheid langs alle files en hebt geen probleem met parkeren. Een bijkomend voordeel is dat je lekker in beweging bent en in tegenstelling tot de auto, geen CO₂ uitstoot.

16 Hé kom aan e-bike actie E-bike is aan ware opmars bezig;
Alternatief voor auto en OV voor woon-werk (tot 15 km enkele reis) en korte zakelijke ritten; Steeds meer organisaties omarmen maatregelen die het mogelijk maken om mensen op een meer gezonde duurzame manier te laten reizen Vitaliteit Kostenbesparing Reistijd Goed werkgeversschap

17 Wat houdt de actie in? Een e-bike probeer actie verleidt de automobilist om na te gaan wat het voordeel van een e-bike is; 4 weken lang staat er een gratis e-bike klaar; Zo valt te ervaren dat de auto prima vervangbaar is door een e-bike voor afstanden tot circa 15 kilometer.

18 Voorwaarden Werken of studeren bij een werkgever of onderwijsinstelling die deelneemt aan het SLIMopweg-programma in Arnhem; Je reist minimaal drie keer per week met de auto naar werk of studie; Woon-werk afstand tussen 5-20 kilometer; De Toury of een andere app moet worden geïnstalleerd om de ritten te registreren; Contactpersoon vanuit organisatie.

19 Kwaliteit Inschrijven via actiesite: https://he- komaanebikeactie.nl/
Afleveren en ophalen is volledig door leverancier geregeld; Fiets wordt op hoogte afgesteld en er wordt een instructie gegeven; Servicedesk als rapportage wordt door leverancier verzorgd.

20 Deelnemers

21 Resultaten Gestart met 20 e-bikes en opgeschaald naar 35;
153 deelnemers en nog steeds groeiend; 81 deelnemers hebben inmiddels een maand gereden; 57 hebben de enquete ingevuld 50% 3 dagen of meer, 35% 2 dagen, 15% 1 dag 21% heeft al e-bike gekocht of gaat er zeker een kopen, 49% gaat er op termijn een aanschaffen Veel interesse om na de proef een e-bike over te nemen (bij Artez gaan alle deelnemers voortaan met de e-bike); Sommigen rijden meer dan 1000 kilometer!

22 Wat vinden de gebruikers?
Dekra: ature=youtu.be Artez: feature=youtu.be

23 OV Probeer wordt ook een succes!
Wat houdt het in? Twee maanden gratis reizen met de mobiliteitskaart Arnhem; Met deze kaart kun je met de trein (2e klas) en de bus door en naar Arnhem reizen. Ook een (OV)fiets huren of parkeren bij een P+R is mogelijk;


Download ppt "Webinar Spits mijden in Arnhem"

Verwante presentaties


Ads door Google