Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdPepijn Dekker Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Opboeken, afboeken en overige bewerkingen
in Ketenregister Welkom bij de film opboeken, afboeken en overige bewerkingen in Ketenregister
2
In deze film: In deze film de volgende onderwerpen: 1. Opboeken en afboeken 2. Overige bewerkingen Gesproken erbij melden: In deze film komen de volgende onderwerpen aan bod: 1. Opboeken en afboeken 2. Overige bewerkingen
3
Opboeken en afboeken Afboeken: bij schonen/weggooien deel van partij aantal is maximale partijgrootte Opboeken: bij meer stuks in schuur dan aantal in KR voorwaarden: alleen bij moederpartij (originele partij) maximaal 1x maximaal 5% meer dan 1x of meer opboeken verzoek met onderbouwing indienen bij BKD Gesproken melden: Opboeken en afboeken In uw proces kan het zijn dat u een deel van de partij moet weggooien of dat u meer geleverd heeft gekregen dan dat de partij groot is in KR. Hiervoor zijn de volgende mogelijkheden: <KLIK> Afboeken: deze gebruikt u als u een deel van de partij weggooit. Het maximale aantal dat u kunt afboeken is de totale actuele grootte van de partij. <KLIK> Opboeken: kunt u gebruiken als u meer van de partij heeft dan in KR staat. Deze functie noemen we ook wel eens een kratje mee. Voor opboeken gelden de volgende voorwaarden: a. Alleen bij moederpartij b. Maximaal maar 1x c. Maximaal 5% van de partij d. Moet er meer of vaker opgeboekt worden neem dan contact op met de BKD. Geef hierbij ook de reden van opboeken op en stuur de leveringsnota mee. <KLIL> Het opboeken en afboeken kunt u in de webschermen doen op het scherm Onderhouden partijen, klik na openen van de partij op de knoppen opboeken of afboeken. Via de webserver doet u dit met het bericht 2c bewerken van een partij Webscherm: Onderhouden partijen, na openen partij knop ‘Opboeken’ en knop ‘Afboeken’. Webserver berichten: 2c. Bewerken van een partij
4
Overige bewerkingen Bewerkingen alleen opvoeren als deze invloed hebben op inspectie of fytosanitair certificaat. Bewerkingen zijn o.a.: Bewerking Reden toevoegen Ingevroren Als product is ingevroren. Invloed op geldigheid inspectie en evt. bijschrijving fytosanitair certificaat. Ontsmetten Als middelen invloed hebben op bijschrijving fytosanitair certificaat toevoegen aan partij. Verpakking Als partij is verpakt en dit gemeld moet worden op fytosanitair certificaat. Gesproken melden: Opvoeren overige bewerkingen <KLIK> In Ketenregister voert u alleen de bewerkingen op die invloed hebben op de inspectie of die nodig zijn voor het fytosanitaire certificaat. <KLIK> Bewerkingen zijn o.a. ingevroren, ontsmetten en verpakking. Invriezen gebruikt u als de partij ingevroren wordt. Deze bewerking heeft invloed op de geldigheid van de inspectie. Ontsmetten gebruikt u om middelen die u heeft gebruikt op te voeren. U voert alleen de middelen op die leiden tot een andere bijschrijving of het vullen van vak 8 t/m 12 op het fytosanitair document. Verpakking geeft u op als de partij verpakt is en dit invloed heeft op de bijschrijvingen op het fytosanitair certificaat.
5
Overige bewerkingen Bewerkingen gaan over bij splitsen.
Geldt bewerking alleen voor deel van partij dan eerst partij splitsen dan bewerking opvoeren. Gesproken melden: Opgevoerde bewerkingen gaan met splitsen mee naar de dochterpartij. Geldt de opgevoerde bewerking alleen voor het afgesplitste of de moederpartij? Splits dan eerst de partij voordat u de bewerking opvoert. Toevoegen van een bewerking kunt u in de webschermen doen op het scherm Onderhouden partijen, klik na openen van de partij op het tabblad bewerkingen en klik op de knop toevoegen. Via de webserver doet u dit met het bericht 2c bewerken van een partij Webscherm: Onderhouden partijen, na openen partij tabblad bewerking, knop ‘Toevoegen’. Webserver bericht: 2c. Bewerken van een partij
6
Einde meer informatie? Ketenregister.nl
Dit was het einde van deze film. Meer informatie en de andere films over Ketenregister vindt u op Ketenregister.nl
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.