De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Martin Creed – Museum Voorlinden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Martin Creed – Museum Voorlinden"— Transcript van de presentatie:

1 Martin Creed – Museum Voorlinden

2 “My world is a soup of thoughts, feelings and things all mixed up together. Working is a way of trying to cope, to separate the soup and escape; to get from the inside out.“ Martin Creed

3 Martin Creed – Museum Voorlinden

4 Martin Creed – Museum Voorlinden

5 Casussen Mozaïek Kwaliteiten & Kernkwadranten Groeidocument

6 DREAMSCHOOL

7 Intervisie - de incidentmethode
Een methode met een duidelijke structuur om casussen met een groep te bespreken, op zo’n manier dat er verschillende antwoorden/oplossingen uitrollen. De structuur biedt zekerheid en openheid zodat op een overzichtelijke, veilige en snelle manier een casus kan worden besproken.

8 Iedereen brengt om de beurt kort zijn casus naar voren
Iedereen brengt om de beurt kort zijn casus naar voren. De inbrenger zoekt nog naar een oplossing. Met zijn allen wordt één casus gekozen Dit voorval wordt uitgebreider door de inbrenger uitgelegd. Ook bespreekt hij wat hij al heeft bedacht. Waar is hij tot nu toe gebleven en waarom zit er precies een probleem in? De deelnemers stellen om de beurt open en informatieve vragen. De inbrenger mag antwoord geven. De vragen zijn open, waardevrij en zonder oordeel. De deelnemers bespreken wat ze hebben gehoord met elkaar. Ze leggen verbanden in inhoud/ oorzaken/ aanleidingen/ verhoudingen/ omgevingsfactoren. De inbrenger doet niet mee en luisters alleen maar. Adviesronde: iedere deelnemer geeft een advies (op papier.) De inbrenger reageert hier niet op. De inbrenger leest alle adviezen en geeft aan welk advies hij meeneemt.

9 K w a l i t e i t e n

10 1. Kun je vertellen waarom je denkt dat je deze kwaliteit hebt?
2. Hoe kunnen we deze kwaliteit op je studie zien? 3. Hoe kun je deze kwaliteit inzetten in het docentschap? 4. Wat heb je nodig om deze kwaliteit nog méér te kunnen laten zien? 5. Wat betekent het dat jij deze kwaliteit hebt voor klasgenoten, leerlingen, docenten? 6. Ken je anderen uit de groep die deze kwaliteit ook hebben?

11 Waarom heeft de ander volgens jou deze kwaliteit?
Waarom heeft de ander volgens jou deze kwaliteit? Hoe zie je de kwaliteit terug op de studie? Hoe kan de ander deze kwaliteit inzetten in het docentschap? Wat betekent het voor jou dat de ander deze kwaliteit heeft?

12

13 Huiswerk -bijhouden logboek blog -maken kernkwadranten van minimaal 4 eigen kwaliteiten -meenemen stagebeeld (foto, werkje, tekening, etc.)


Download ppt "Martin Creed – Museum Voorlinden"

Verwante presentaties


Ads door Google