De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leesstrategieën oriënterend lezen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leesstrategieën oriënterend lezen"— Transcript van de presentatie:

1 Leesstrategieën oriënterend lezen
Stappenplan lezen Leesstrategieën oriënterend lezen

2 Oriënterend lezen De buitenkant van de tekst
Lees de titel en de mogelijke ondertitel. Voorspel het onderwerp! Haaien, haaien, haaien! Haaien hebben een slechte reputatie

3 Oriënterend lezen De buitenkant van de tekst
Lees de titel en de mogelijke ondertitel. Bekijk de illustraties Wat zeggen ze over het onderwerp? Haaien, haaien, haaien! Haaien hebben een slechte reputatie

4 Oriënterend lezen De buitenkant van de tekst
Lees de titel en de mogelijke ondertitel. Bekijk de illustraties Lees het vetgedrukte beginstukje Wat zegt het over het onderwerp? Haaien, haaien, haaien! Haaien hebben een slechte reputatie Ze staan bekend als bloeddorstige menseneters. Maar eigenlijk zijn er maar een paar soorten haaien echt gevaarlijk.

5 Oriënterend lezen De buitenkant van de tekst
Lees de titel en de mogelijke ondertitel. Bekijk de illustraties Lees het vetgedrukte beginstukje Lees de tussenkopje Voorspel het onderwerp van de tekstgedeeltes die erbij horen

6 Haaien, haaien, haaien! Haaien hebben een slechte reputatie
Ze staan bekend als bloeddorstige menseneters. Maar eigenlijk zijn er maar een paar soorten haaien echt gevaarlijk. Bloeddorstige menseneters? vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Tanden en het skelet vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv De blauwe, witte en reuzenhaai vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Nog meer haaien Babyhaaien vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Help, haaien bedreigd!

7 Oriënterend lezen De buitenkant van de tekst
Lees de titel en de mogelijke ondertitel. Bekijk de illustraties Lees het vetgedrukte beginstukje Lees de tussenkopjes Lees de vetgedrukte/cursieve woorden Voorspel het onderwerp van de alinea!

8 Haaien, haaien, haaien! Haaien hebben een slechte reputatie
Ze staan bekend als bloeddorstige menseneters. Maar eigenlijk zijn er maar een paar soorten haaien echt gevaarlijk. Bloeddorstige menseneters? De meeste mensen denken dat haaien graag zwemmers achter na zitten en aan stukken scheuren. Maar dat is helemaal niet waar. Als een haai aanvalt is het meestal per ongeluk. Haaien zien mensen soms aan voor een dier in nood of een zeeleeuw (een lekker hapje voor een haai) en vallen dan aan.

9 Oriënterend lezen De buitenkant van de tekst
Lees de titel en de mogelijke ondertitel. Bekijk de illustraties Lees het vetgedrukte beginstukje Lees de tussenkopjes Lees de vetgedrukte/cursieve woorden Lees het slot (Bekijk de bronvermelding) Is de tekst actueel? Welke extra informatie krijg je?

10 Haaien, haaien, haaien! Haaien hebben een slechte reputatie
Ze staan bekend als bloeddorstige menseneters. Maar eigenlijk zijn er maar een paar soorten haaien echt gevaarlijk. Bloeddorstige menseneters? De meeste mensen denken dat haaien graag zwemmers achter na zitten en aan stukken scheuren. Maar dat is helemaal niet waar. Als een haai aanvalt is het meestal per ongeluk. Haaien zien mensen soms aan voor een dier in nood of een zeeleeuw (een lekker hapje voor een haai) en vallen dan aan. Het Klokhuis dossier Femke Hesemans, november/december 2003

11 Oriënterend lezen Hoe: lees de titel/ondertitel, inleiding, slot, tussenkopjes, sleutelwoorden en bekijk de plaatjes Doel: onderwerp bepalen Let op: het onderwerp bestaat uit een paar woorden. Schrijf dus niet een hele zin op met een persoonsvorm!


Download ppt "Leesstrategieën oriënterend lezen"

Verwante presentaties


Ads door Google