De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 2 Het oude Egypte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 2 Het oude Egypte."— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk 2 Het oude Egypte

2 Aantekeningen § 2.2 Staten = gebieden onder één regering Vorst = een baas over een gebied/land. Vaak een koning of keizer. In Egypte was het een farao. Farao = De koning van Egypte Farao Narmer ca v.Chr

3 Manetho was een Griekstalige Egyptenaar (ca. 250 v. Chr. )
Manetho was een Griekstalige Egyptenaar (ca. 250 v.Chr.). Als hogepriester tijdens de regering van de eerste twee Ptolemaeën, die aan koning Ptolemaeus II een in het Grieks geschreven Egyptische Geschiedenis (Aigyptiaka) opdroeg. Het werk behandelde de geschiedenis van Egypte, beginnend in mythische tijden en lopend tot 323 v.Chr. Zijn indeling van de Egyptische dynastieën in drie perioden is tegenwoordig de algemeen aanvaarde indeling van de Egyptische geschiedenis: Oude Rijk, Middenrijk en Nieuwe Rijk.

4 Het graf van Toetanchamon ligt in de Vallei der Koningen
Het graf van Toetanchamon ligt in de Vallei der Koningen. Het is het enige koningsgraf dat vrijwel ongeschonden is gevonden. Dit komt doordat het tijdens de bouw van het graf voor Ramses VI uitgegraven zand op de ingang van het graf van Toetanchamon werd gegooid. Zo bleef deze toegang ongeschonden, tot het graf in 1922 door Howard Carter, gesponsord door Lord Carnavon, werd ontdekt. Gouden dodenmasker van farao Toetanchamon

5 Egyptische hiërogliefen. Het schrift van het Oude Egypte
Egyptische hiërogliefen. Het schrift van het Oude Egypte. Het schrift is rond 3100 v.Chr. ontstaan en werd tot aan het eind van de Oud-Egyptische beschaving gebruikt, waarna het langzaamaan vervangen werd door het Grieks en later het Arabisch.

6 http://www. schoolbordportaal. nl/filmpje. html

7 Ramses II of Ramses de Grote (ca. 1300 v.Chr. – 1213 v.Chr.)
Ramses II was de derde farao van de 19e dynastie uit de Egyptische Oudheid. Ramses II wordt wel beschouwd als de grootste farao aller tijden. Hij was een groot veldheer en bouwer. Hij liet onder andere Aboe Simbel en het Ramsesseum bouwen. Op de leeftijd van veertien jaar werd hij tot co-regent benoemd. Hij bereikte een zeer hoge leeftijd (waarschijnlijk 90 jaar). Mogelijk was hij ook farao ten tijde van de Exodus. Hij overleed na een regering van maar liefst 66 jaar en 2 maanden en werd opgevolgd door zijn dertiende zoon Merenptah.

8 Aboe Simbel

9 Ramsesseum

10 Osiris


Download ppt "Hoofdstuk 2 Het oude Egypte."

Verwante presentaties


Ads door Google