De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In het Plan Chronisch zieken wordt van pilootprojecten verwacht dat ze 14 componenten implementeren, waaronder n° 9 : geïntegreerd patiëntendossier. “Voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In het Plan Chronisch zieken wordt van pilootprojecten verwacht dat ze 14 componenten implementeren, waaronder n° 9 : geïntegreerd patiëntendossier. “Voor."— Transcript van de presentatie:

1

2 In het Plan Chronisch zieken wordt van pilootprojecten verwacht dat ze 14 componenten implementeren, waaronder n° 9 : geïntegreerd patiëntendossier. “Voor de realisatie van geïntegreerde multidisciplinaire zorg en het garanderen van zorgcontinuïteit is het noodzakelijk om informatie uit te wisselen en de zorg tussen verschillende aanbieders en zorglijnen op elkaar af te stemmen. De ontwikkeling van een Geïntegreerd Patiëntendossier moet de gegevensdeling en de samenwerking tussen (zorg)actoren betrokken bij geïntegreerde zorg voor chronisch zieken mogelijk maken en verbeteren. Terzelfdertijd zorgt het voor een nuttige ondersteuning van elke zorgverlener: informatie beschikbaar op elk moment laat een betere behoefteanalyse van de patiënt toe, in het bijzonder in complexe situaties en het zorgt voor een aanzienlijke tijdswin alle betrokkenen. De ontwikkeling van een dergelijk ‘dossier’ dient echter gezien te worden in het perspectief van het geheel aan lopende of gerealiseerde initiatieven en ontwikkelingen in het domein van e-gezondheid. Het moet gebaseerd zijn op bestaande diensten, databanken of dossiers en van hieruit een tool voor integratie/consolidatie van informatie aanbieden dat alle hulp- en zorgverleners rond de patiënt verenigt. De ontwikkeling van het instrument op initiatief van de overheid (RIZIV in het bijzonder), en in samenwerking met de actoren op het terrein met multidisciplinaire werkervaring en de actoren van e-gezondheid (synergie met de lopende en gerealiseerde initiatieven in het kader van het actieplan e-gezondheid).

3 Citoyen-Patient (PHR)
Dossiers locaux HealthData MyCarenet

4 Citoyen-Patient (PHR) Journal (et autres outils communs)
Dossiers locaux Données partagées Journal (et autres outils communs) HealthData Vidis (Recipe) MyCarenet

5 Citoyen-Patient (PHR) Journal (et autres outils communs)
Coordination Dossiers locaux Données partagées O b j e c t i f s E q u i p e s E v a l u a t i o n s P l a n s Journal (et autres outils communs) HealthData Vidis (Recipe) MyCarenet

6 Trois phases Phase 1 : en 2017 Gestion des équipes par contextes (patient patient/pathologie, métier, zone, etc) Outil de dialogue entre membres d’une équipe (journal) Publication et accès à des documents en lecture (“read-only”) Young and difficult project Under (heavy) construction A lot of ghostly actors to be identified and integrated


Download ppt "In het Plan Chronisch zieken wordt van pilootprojecten verwacht dat ze 14 componenten implementeren, waaronder n° 9 : geïntegreerd patiëntendossier. “Voor."

Verwante presentaties


Ads door Google