De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aan de slag met Luther Maak je eigen magazine over Martin Luther.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aan de slag met Luther Maak je eigen magazine over Martin Luther."— Transcript van de presentatie:

1 Aan de slag met Luther Maak je eigen magazine over Martin Luther.
Vorm een redactie van 5 personen. In de redactie zitten een hoofdredacteur, 3 redacteuren en een eindredacteur tekst en afbeeldingen.

2 Vereisten Schrijf een artikel over Luthers leven tot en met de 95 stellingen. Verwerk hierin in ieder geval Luthers grote ontdekking. Minimaal 500 woorden, maximaal 800 woorden. Schrijf een artikel over de reactie van de kerk op de actie van Luther, zijn verantwoording op de rijksdag in Worms en zijn periode op kasteel de Wartburg. Minimaal 500 woorden, maximaal 800 woorden. Houdt een interview met een ‘Lutherkenner’ (predikant/historicus). Bedenk minimaal 10 goede (verdiepings)vragen. Je kunt dit interview schriftelijk of als filmpje verwerken in je magazine. Voorbeeld van een verdiepingsvraag: Wat is de waarde van Luthers grote ontdekking voor het leven van een christen?

3 Vereisten Maak een grappige rubriek met de meest opvallende, interessante en humoristische quotes van Luther. Maak een woordzoeker (of een andere puzzel) met woorden die passen bij het leven van Luther. Doe dit bijvoorbeeld via Schrijf een column over Luther. Leg hierin een link naar onze tijd. Wat heeft de kerk van vandaag nodig? Denk aan correcte bronvermelding.


Download ppt "Aan de slag met Luther Maak je eigen magazine over Martin Luther."

Verwante presentaties


Ads door Google