De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

“Iemand denkt aan mij en wil belangeloos iets voor mij doen”

Verwante presentaties


Presentatie over: "“Iemand denkt aan mij en wil belangeloos iets voor mij doen”"— Transcript van de presentatie:

1 “Iemand denkt aan mij en wil belangeloos iets voor mij doen”
welkom “Iemand denkt aan mij en wil belangeloos iets voor mij doen”

2 Maatjesproject Vivaldi
Brengt vrijwilligers in contact met mensen tussen de 20 en 65 jaar die zich eenzaam voelen of weinig contacten hebben. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en spreekt af om samen iets leuks buiten de deur te doen. Samen zoeken ze naar meer mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten. Het contact is wekelijks of om de week gedurende een jaar.

3 Eenzaam en alleen Je bent pas eenzaam als je je eenzaam voelt
Als eenzaamheid makkelijk op te lossen was waren niet zoveel mensen eenzaam

4 Je bent eenzaam als je jezelf eenzaam voelt
Hoe ga je om met je eenzaamheid? Hoe hoog zijn je verwachtingen? Sociale eenzaamheid: je hebt met weinig mensen contact. In ieder geval met minder dan je zou willen. Emotionele eenzaamheid: als je met niemand je diepste gevoelens kan delen. Dat zegt iets over de kwaliteit van de relaties die je hebt.

5 Je bent eenzaam als je jezelf eenzaam voelt
Uit onderzoek blijkt 10 % van de mensen zich ernstig eenzaam voelt. In Den Haag zijn dat mensen. 30 % van de mensen kent gevoelens van eenzaamheid.

6 Oorzaken van eenzaamheid
Je bent verhuisd of je hebt je baan verloren Je bent gescheiden van je partner Je hebt een sterfgeval meegemaakt Persoonlijke eigenschappen: - weinig eigenwaarde - permanent verhoogd stressniveau - sociaal niet bedreven - weinig vertrouwen - je niet begrepen voelen

7 Effecten Maatjesprojecten
Volgens onderzoek via Movisie blijken Maatjesprojecten kleine effecten te kunnen bereiken die samen toch grote positieve gevolgen kunnen hebben. De belangrijkste effecten zijn: - Vergroten van zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen - Stimuleren van positieve relaties - Persoonlijke ontwikkeling - Horizonverbreding

8 Effect van ons werk Op het moment dat een maatje (de cliënt) op onze wachtlijst komt is er positieve aandacht: “Iemand denkt aan mij en wil belangeloos iets voor mij doen” Het contact met de vrijwilliger is om naar uit te kijken, is betekenisvol en om van na te genieten. Aandacht geven en luisteren is heel waardevol en is een levensbehoefte. Van de bank afkomen en naar buiten gaan vergroot je leefwereld. Samen dingen ondernemen stimuleert en is veel gezelliger dan alleen.

9 Maatje en vrijwilliger Filmpje


Download ppt "“Iemand denkt aan mij en wil belangeloos iets voor mij doen”"

Verwante presentaties


Ads door Google