De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Attenderingen instellen op referenties (citation alert)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Attenderingen instellen op referenties (citation alert)"— Transcript van de presentatie:

1 Attenderingen instellen op referenties (citation alert)
Wat is een “citation alert”? Procedure Voorbeeld + video Databanken Je kan attenderingen instellen op nieuwe citaties van een publicaties, d.w.z. op nieuwe publicaties die een door jou gemarkeerde publicatie citeren. Onderzoekers gebruiken deze functionaliteit ook om na te gaan in hoeverre hun eigen publicaties gebruikt en geciteerd worden in de wetenschappelijke literatuur. Module 5 – Hoe beheer ik de gevonden informatie?

2 Attenderingen instellen op referenties (citation alert)
Wat is een “citation alert”? Procedure Voorbeeld + video Databanken “Sign in" om de gepersonaliseerde omgeving te kunnen gebruiken van de databank waarin je de zoekactie gedaan hebt. Klik op de referentie waarvoor je een citation alert wil activeren. Mogelijke benamingen zijn 'Create citation alert', 'Track record', enz. Er zijn vaak 2 mogelijkheden om een attendering te activeren: via je krijgt een bericht als er aan de databank een nieuw record is toegevoegd dat deze publicatie in voetnoot citeert. via RSS (XML): je krijgt een bericht in je feed reader (Google Reader, Internet Explorer, MSOutlook, etc.) als er aan de databank een nieuw record is toegevoegd dat deze publicatie in voetnoot citeert. Module 5 – Hoe beheer ik de gevonden informatie?

3 Attenderingen instellen op referenties (citation alert)
Wat is een “citation alert”? What is citation alert? Procedure Voorbeeld + video Databanken Voorbeeld Module 5 – Hoe beheer ik de gevonden informatie?

4 Attenderingen instellen op referenties (citation alert)
Wat is een “citation alert”? Procedure Voorbeeld + video Databanken Video Module 5 – Hoe beheer ik de gevonden informatie?

5 Attenderingen instellen op referenties (citation alert)
Wat is een “citation alert”? Procedure Voorbeeld + video Databanken Selectie van belangrijke databanken met “citation alerts”: Sage online journals Scopus Taylor and Francis Web of Science Module 5 – Hoe beheer ik de gevonden informatie?


Download ppt "Attenderingen instellen op referenties (citation alert)"

Verwante presentaties


Ads door Google