De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sociaal werk 2 Stoornis/beperkingen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sociaal werk 2 Stoornis/beperkingen"— Transcript van de presentatie:

1 Sociaal werk 2 Stoornis/beperkingen
Thema 2 seksuele stoornissen en genderdysforie: Les 1

2 Vandaag. Seksuele stoornissen en genderdysforie

3 seksuele stoornissen…
Genderdysforie bij kinderen… Genderdysforie komt al op jonge leeftijd voor. Bij de meeste kinderen verdwijnt deze echter. Het is wijs om bij prepuberale kinderen voorzichtig te zijn met een complete sociale rolwisseling. Dat concludeert psycholoog Thomas Steensma op basis van zijn promotieonderzoek. Een jongen die zich een meisje voelt, een meisje dat zich als jongen gedraagt: vanaf jonge leeftijd komt genderdysforie voor, extreem en aanhoudend cross-gendergedrag, cross-gender-identificatie en ongenoegen met het eigen lichaam. Om hoeveel kinderen het gaat is niet bekend, wel weten we dat ongeveer 3 procent van de jongens en 5 procent van de meisjes zich als het ‘andere’ geslacht gedraagt.

4 Lees het volgende artikel..
meer-jongeren-van-geslacht-willen-veranderen W/ Wat vinden je van het artikel? Waar ben je het mee eens/ oneens? Hoe zal dit artikel gelezen worden over 5, 10, 20 jaar?

5 Opdracht Voor de volgende keer.
Maak 4 groepjes. Geef een korte pitch over: Verkenning, Testfase, hormoonbehandeling en chirurgische ingrijpen.

6 Seksuele dysfunctie… Een seksuele disfunctie is een verstoring van het seksuele functioneren. Dit kan psychische of lichamelijke oorzaken hebben. Cijfers 19% van de mannen heeft 1 of meerdere seksuele disfuncties. 27% van de vrouwen heeft 1 of meerdere seksuele disfuncties. 39% van de mannen en 46% van de vrouwen met een seksuele disfunctie heeft 2 of meer seksuele disfuncties. 6% van de mensen met een seksuele disfunctie krijgt professionele hulp.

7 Meest genoemde disfuncties bij mannen:
voortijdig orgasme (10%) erectieproblemen (8%) problemen met de subjectieve seksuele opwinding (5%) Meest genoemde disfuncties bij vrouwen: lubricatieproblemen (12%) orgasmeproblemen (11%) problemen met de subjectieve seksuele opwinding (10%)

8 Parafilie. (o.a.: exhibitionisme, pedofilie en sadisme).

9 Verdieping: stoornissen in de geslachtsontwikkelingen.
Lees en stel kritische vragen over thema Verdieping: stoornissen in de geslachtsontwikkelingen.


Download ppt "Sociaal werk 2 Stoornis/beperkingen"

Verwante presentaties


Ads door Google