De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kinderarbeid ....

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kinderarbeid ...."— Transcript van de presentatie:

1 Kinderarbeid ...

2 Inleiding Kinderarbeid: Landen als - Zuid-Amerika - Afrika - India Ouders die geen geld hebben dwingen hun kinderen om te werken voor extra geld. Soms verkopen ouders hun kinderen zelfs omdat ze zo arm zijn. Deze kinderen worden dan 'slaaf' of komen in de prostitutie terecht. In Nederland is ook kinderarbeid geweest. Het is er nu nog, maar je ziet het meestal niet omdat het illegaal gebeurt…

3 Vandaag: In de hele wereld zijn ongeveer
280 miljoen minderjarigen het slachtoffer van kinderarbeid.

4 Child Labour-A Documentary
Inleiding+ 1:53 tot 2: :20 tot 5:26

5 Hoe ontstaat kinderarbeid?
Om te overleven. Geen geld voor school. Het is de enige methode die zij kennen.

6 Gevolgen Zolang er geen actie ondernomen wordt:
Familie onrecht gedaan. Kan een kind geen kind zijn. Land nooit (echt) welvarend worden.

7 Oplossingen De regering kan: Subsidies verstrekken
Lenen van de regering Leerplicht instellen Kinderarbeid verbieden Fondsen steunen Kinderen adopteren Maar jij zelf kan ook helpen!

8 Buitenlandse invloed Gelukkig is er druk van buiten!
De millenniumdoelstellingen, ofwel United Nations Millennium Development Goals. 189 landen. Achttal doelen. Deze doelen worden behaald in 2015.

9 Kinderarbeid in Azië De Indiër Kailash Satyarthi richtte in de Zuidaziatische Coalitie tegen Kinderslavernij (SACCS) op. De SACCS voerde een keurmerk in voor niet met kinderarbeid vervaardigde producten en voerde bevrijdingsacties uit. Ondanks felle protesten in India werden tienduizenden kinderen bevrijd.

10 Resultaten Buiten het feit dat er overal ter wereld geld verzameld wordt, worden daarnaast ook acties ondernomen om kinderarbeid een halt toe te roepen. Zo komen er steeds meer sites om over dit onderwerp meer voorlichting te geven. is er één van.

11 Blik in de toekomst Kinderarbeid zal nog wel even blijven.
Kinderarbeid zal illegaal plaats vinden. Buitenlandse druk zal toenemen. Kinderen zijn de toekomst. Als zij niet kunnen leren, kunnen ze ook geen betere banen krijgen en hún kinderen zullen dan ook als kind moeten werken. Zo zal de bevolking in deze neerwaartse spiraal blijven zitten.

12 Namens hen:


Download ppt "Kinderarbeid ...."

Verwante presentaties


Ads door Google