De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond 2 vwo en gymnasium

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond 2 vwo en gymnasium"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond 2 vwo en gymnasium
Welkom!

2 Inleiding Voornaam Achternaam Docent …(vak) Mentor klas (…)
Vul hier je eigen gegevens in, eventueel met een leuke foto van de introductieweek erbij

3 Kennismaking Voorstelronde: wie is uw zoon/dochter?
Ervaringen nieuwe klas en eerste weken delen Ook hier zou een foto bij kunnen. Je kunt natuurlijk ook zelf iets leuks ter kennismaking verzinnen.

4 Mentorles Voor de meeste klassen op donderdag het 5e uur, 50 minuten.
Gericht op het groepsproces O.a Hoe gaan we op school met elkaar om? Individuele gesprekken Monitoring van de cijfers . Tijdens de mentorlessen wordt er o.a aandacht besteed aan groepsprocessen, “niet- pesten”, Stand van zaken t,a,v cijfers komen aan de orde. Thema’s als “wie ben ik, ruzies en gevoelens “ passeren de revue. De sportklassen hebben clinics.

5 Bevordering 3 vwo / gymnasium
Overgangsnormen: 1e rapport. Bevordering gebeurt op basis van het totale vakkenpakket “Op tekenen kan ik niet blijven zitten…”

6 Praktische zaken Wanneer wie aanspreken?
In eerste instantie de mentor. Eventueel telefonisch via school bereikbaar Bij vragen over een vak kunt u de betreffende docent benaderen. Dit punt is ook al kort in het algemene deel verteld, misschien kun je het verhaal wat aanvullen of zijn er vragen. Geef duidelijk aan dat jij als mentor het eerste aanspreekpunt bent en dat bij vak specifieke vragen de vakdocent benaderd( per mail ) kan worden. Vertel dat het belangrijk is om de “lijntjes “ van en naar school kort ter houden.

7 Praktische zaken Wanneer wie aanspreken?
In tweede instantie de teamleider: Mw. S. Tijssen, teamleider vwo en gymnasium onderbouw In laatste instantie: Mevrouw A. van Mieghem, conrector onderbouw Zie vorige dia.

8 Zorgzaken Bij andere specifieke problemen:
zo zorgcoördinator mevrouw S. van Paridon coördineert onder andere sociale vaardigheidstraining, faalangstreductietraining en counseling. GGD verpleegkundige orthopedagoog (passend onderwijs) mw. L. Lammers Zorgcoordinator coördineert, zoals de naam al aangeeft, alles rondom zorg. Heeft ook regelmatig overleg met de teamleider. Houdt absenties in de gaten en voert gesprekken met ouders en (zorg)leerlingen. De Saqi test wordt in november afgenomen en onderzoekt het sociaal en emotioneel welbevinden van een kind, deze test zou kunnen leiden tot het advies om Sova of Faalangsttraining te gaan volgen Frt en Sova starten in blok 2. Deze zaken worden door de Zoco gecoordineerd. Een mentor kan ook signaleren dat leerlingen voor Sova of Frt in aanmerking komen. Dit wordt altijd met leerlingen en ouders overlegd. Verder hebben we een GGD-verpleegkundige die verbonden is aan school en een orthopedagoog.

9 Praktische zaken Mobieltjes in het mandje of veilig in het kluisje
Nederlands leesboek meenemen: voor o.a gebruik bij lesopvang Agenda is verplicht! Mobieltjes: mandjes of dus in het kluisje. Een mobiel die is afgepakt kan om bij de teamleider opgehaald worden. Het is verplicht een leesboek bij je te hebben, bij veel lessen wordt er eerst gelezen , ook bij opvanguren!. Agendagebruik is verplicht, Magister is niet waterdicht en met de agenda leren / kunnen ze ook plannen ! Graag deze zaken thuis met de kinderen nog eens bespreken !!

10 Magister Eigen inlogcode als ouder
Inzage/ controle : absentie, cijfers, huiswerk niet gemaakt, boeken vergeten Huiswerk in agenda van Magister, maar docent zet het ook op bord. Wat op het bord staat is leidend. Ouders hebben inzage in vorderingen, huiswerk, huiswerk niet gemaakt en spullen vergeten – van leerlingen. Huiswerk wordt ook op het bord en in de agenda geschreven , dit is leidend want bij netwerkproblemen of inlezen van nieuw rooster is magister soms niet te zien. Geef het belang van goed agenda gebruik aan.

11 Afsluiting Heeft u nog vragen?


Download ppt "Informatieavond 2 vwo en gymnasium"

Verwante presentaties


Ads door Google