De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

CLINIC 2 Comité Wedstrijdzaken in samenwerking met COS 16 augustus 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "CLINIC 2 Comité Wedstrijdzaken in samenwerking met COS 16 augustus 2017"— Transcript van de presentatie:

1

2 CLINIC 2 Comité Wedstrijdzaken in samenwerking met COS 16 augustus 2017

3 AGENDA Algemene informatie - Correspondentie
Onvoltallig en ongelijk spelen Wedstrijdcontrole Inschrijvingsformulier zaal Wedstrijdformulier Wedstrijdverschuivingen (nieuw!) Vragen?

4 ALGEMENE INFORMATIE BM 9 : “Algemene Inlichtingen” : bevat heel wat nuttige informatie Opgelet p 9 : “De wedstrijdformulieren kunnen ofwel in origineel dan wel recto verso ingescand per mail verzonden worden”. Dit is zeker nog niet voor dit seizoen! - Geen programmaboekje veld/zaal meer.

5 Correspondentie Wedstrijdformulieren:
Competitie: jeugd: Johan Gyselinck senioren: Leonard De Bruyn Beker senioren: naar Leonard De Bruyn U8 en U10 = via Marleen Marckx Beker jeugd: naar de inrichtende verenigingen U10: Voorwaarts U12: Borgerhout/Groen-Wit (finales 28/4) U14: Temse U16: Sikopi U19: Spartacus

6 Correspondentie Formulier wedstrijdverschuivingen :
Competitie: Marina Loyens, in cc André De Nijs, Gerda Mannaerts - Jeugdbekers = de inrichtende clubs

7 Correspondentie Keuringen veld, veldverlichting, zaal: secretariaat CWZ (Magda Huybrechts) en cel keuringen (Kurt Vanlerberghe en Marc Breugelmans). Mand-en schotklokreclame: secretariaat CWZ (Magda Huybrechts) met bondsbureau in cc. CWZ geeft advies naar de RVB toe. Wijziging clubkleuren: naar het bondsbureau. Dit wordt aan de RVB voorgelegd (dus niet CWZ). Sponsorreclame op clubshirt/broekje/kousen : secretariaat CWZ (Magda Huybrechts) met bondsbureau in cc. CWZ geeft advies naar de RVB toe.

8 Correspondentie Boete en/of forfait
Ten onrechte denkt u? → Mail naar het secretariaat CWZ (Magda Huybrechts). Reageer onmiddellijk na ontvangst van de BM’s. Boetenummer vermelden (gemakkelijker om terug te vinden) Buitenlandse wedstrijden tornooien ALTIJD melden aan het secretariaat CWZ (Magda Huybrechts): boete is 1000 K!

9 Website De website van de KBKB is ivm wedstrijden en klassementen officieel.

10 Gelegenheidsscheidsrechter
De gelegenheidsscheidsrechter dient geen vergoeding meer op te schrijven op de formulieren.

11 Onvoltallig spelen Senioren en 1ste klasse jeugd: voltallig/onvoltallig spelen indien 1 achttal onvolledig is. 2de klasse: Onvoltallig spelen (1 ploeg of beide hebben minder dan acht spelers) Dit hoeft niet meer op het wedstrijdformulier aangeduid te worden. LET WEL OP MEN IS VERPLICHT OM AAN TE VULLEN OF AANVULLING TE AANVAARDEN.

12 Ongelijk spelen 2de klasse
Er is een ongelijk aantal jongens/meisjes vb 5 meisjes/3 jongens. Mag indien dispensatie aangevraagd werd. Dit moet vermeld worden op het wedstrijdformulier. Neem steeds de afgedrukte mail mee om te tonen aan de tegenpartij. Mag zonder dispensatie mits de tegenpartij akkoord is. Dit moet vermeld worden op de voorzijde van het wedstrijdformulier.

13 Afgelastingen Veld: Beslissing van de wedstrijdcommissaris en de voorzitter CWZ na overleg met de regioverantwoordelijken. Zaal: Top en promo A + B + C, 1ste kl jeugd: Principieel nooit afgelast. Uitzondering: max 1 dag vooraf afgelast. Beslissing wordt genomen door de wedstrijdcommissaris en voorzitter CWZ na overleg met de regioverantwoordelijken.

14 Afgelastingen Zaal: Hoofdklasse A+B+alle lagere gewestelijke
Enkel bij akkoord van beide teams + wedstrijdcommissaris/voorzitter CWZ. Jeugd (nevenreeksen vanaf 2de klasse) Enkel bij onderling akkoord + wedstrijdcommissaris/voorzitter CWZ. Indien geen onderling akkoord: beslissing wedstrijdcommissaris/voorzitter CWZ.

15 Afgelastingen Deze afgelastingen worden steeds bekend gemaakt via:
Website KBKB Wedstrijdcommissaris Bij algemene afgelasting GEEN wedstrijdformulier verzenden. Bij plaatselijke afgelasting STEEDS een wedstrijdformulier verzenden.

16 Herprogrammatie Wanneer?
Uitgestelde of afgelaste wedstrijden wegens weer en/of andere omstandigheden. Wegens uitzonderlijke omstandigheden bv terrein/zaal niet beschikbaar. Wanneer worden deze wedstrijden gespeeld? Zoals voorzien op het competitieschema (vrije blok) of op voorstel van de clubs.

17 Daarom → een inhaalblok is geen VRIJ weekend!

18 Forfaits Forfait op voorhand met reden:
Telefonisch melden en bevestigen met mail aan Marina Loyens steeds in cc André De Nijs, Gerda Mannaerts. Een club, die meer dan 2 kalenderdagen vóór het aanvangsuur van de wedstrijd het CWZ bericht een vastgestelde wedstrijd niet te kunnen spelen, verliest de wedstrijd met 0-5 en betaalt een boete van 60K en de voor het inrichten van de wedstrijd gemaakte kosten (art 97-1). GEEN wedstrijdformulier opsturen.

19 Forfaits Forfait niet opkomen
Forfaits gegeven minder dan 2 kalenderdagen voor het aanvangsuur van de wedstrijd: De clubverantwoordelijke dient persoonlijk te zorgen voor: TELEFONISCH en per mail verwittigen van de tegenpartij. Verwittigen van het Scheidsrechterscomité (Joseph Van Staey) Cel programmatie verwittigen per mail (Marina Loyens in cc André De Nijs, Gerda Mannaerts). Boete is 100K De thuisploeg MOET steeds een wedstrijdformulier opsturen.

20 Inschrijvingsformulier zaal
Via BM 10. Staat op de website.

21 Inschrijvingsformulier zaal
Basisregels: Enkel typen in de gekleurde vakken. De “bindende bepalingen” worden apart verstuurd. Via mail verzenden vóór 1 september naar: Bondsbureau Marina Loyens André De Nijs Gerda Mannaerts

22 Inschrijvingsformulier zaal
Clubnaam: 1 x invullen is voldoende. Gemengde achttallen voor gewestelijke reeksen zijn mogelijk. Jeugd: 1ste klasse: NIET inschrijven, zij worden immers ingedeeld naargelang het resultaat van de nationale jeugddagen en halve voorronde. 2de klasse: NIET inschrijven indien jullie meegedaan hebben aan de nationale jeugddagen voor de nevenreeksen (wordt anders beschouwd als een extra ingeschreven ploeg). 2de klasse WEL inschrijven indien jullie niet meegedaan hebben aan de nationale jeugddagen voor nevenreeksen. Gemengde achttallen zijn mogelijk in 2de klasse.

23 Wedstrijdformulier - BM 10 Op de website van de KBKB.
Geen wijzigingen tov vorig seizoen. Zijn er hier vragen rond?

24 Wedstrijdverschuiving
Werd meegestuurd met BM 10. Wordt online gezet.

25 Wedstrijdverschuiving
Onveranderd: Voor de nevenreeksen jeugd (2de klasse) en gewestelijken: Er is geen akkoord meer nodige van CWZ. De clubs regelen onderling een nieuwe datum. De aanvragende club stuurt wel een verschuivingsformulier naar de tegenpartij (niet naar CWZ). Bij akkoord zend deze het ingevulde formulier terug naar de aanvragende club met in cc CWZ. Vraag: De uitslag doormailen naar CWZ zodat deze op de website kan worden gezet.

26 Wedstrijdverschuiving
Nieuw! de Hoogste Reeks en 1ste klasse jeugd, kunnen binnen de hieronder gestelde grenzen, wedstrijden in onderling overleg verschoven worden: Eén wedstrijd in de periode vóór de zaalcompetitie; Eén wedstrijd tijdens de zaalcompetitie; Eén wedstrijd in de periode na de zaalcompetitie.

27 Wedstrijdverschuiving
De verschoven wedstrijd dient gespeeld te worden, ofwel voor de oorspronkelijke datum, ofwel: ingeval van voor aanvang van de zaalcompetitie; ingeval van voor de vóórlaatste wedstrijd van de zaalcompetitie; ingeval van voor de vóórlaatste wedstrijd van de veldcompetitie.

28 Wedstrijdverschuiving
Het daartoe bestemde formulier moet, met vermelding van akkoord van de tegenpartij, uiterlijk vijf kalenderdagen voor de oorspronkelijke wedstrijddatum, of vijf kalenderdagen voor de nieuwe datum indien de wedstrijd voor de oorspronkelijke datum gespeeld zou worden, aan het Comité Wedstrijdzaken bezorgd te worden.

29 Wedstrijdverschuiving
Andere verschuivingen, behoudens deze ingevolge overmacht, waar noch de club noch de spelers vrijwillig oorzaak van zijn, zijn niet meer mogelijk. UITZONDERING: de verschuiving voor de halve finale en finale jeugdbeker telt NIET mee.

30 Vragen?


Download ppt "CLINIC 2 Comité Wedstrijdzaken in samenwerking met COS 16 augustus 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google