De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Kronenburg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Kronenburg"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Kronenburg
Schriftlezing: Jesaja 38: 17-20 Handelingen 16: 22-31

2 Psalm 98: 1 en 3 Zingt een nieuw lied voor God den HERE,
Vers 1 Zingt een nieuw lied voor God den HERE, want Hij bracht wonderen tot stand. Wij zien Hem heerlijk triomferen met opgeheven rechterhand. Zingt voor den HEER, Hij openbaarde bevrijdend heil en bindend recht voor alle volkeren op aarde. Hij doet zoals Hij heeft gezegd.

3 Psalm 98: 1 en 3 Laat heel de aard' een loflied wezen,
Vers 3 Laat heel de aard' een loflied wezen, de psalmen gaan van mond tot mond. De naam des HEREN wordt geprezen, lofzangen gaan de wereld rond. Hosanna voor de grote Koning, verhef, bazuin, uw stem van goud, de HEER heeft onder ons zijn woning, de HEER die bij ons intocht houdt.

4 Gezang 470: 1, 3 en 4 Wat vlied' of bezwijk', getrouw is mijn God,
Vers 1 Wat vlied' of bezwijk', getrouw is mijn God, Hij blijft aan mijn zij in 't wisselend lot; moog 't hart soms ook beven in 't heetst van de strijd, zijn liefd' en ontferming vertroosten altijd.

5 Gezang 470: 1, 3 en 4 Vers 3 Als God mij vertroost, is 't kruis niet te zwaar, dan ken ik geen vrees in 't bangste gevaar, dan win ik al strijdend vertrouwen en kracht en zing ik mijn psalmen in duistere nacht.

6 Gezang 470: 1, 3 en 4 Ik roem in mijn God, ik juich in zijn trouw,
Vers 4 Ik roem in mijn God, ik juich in zijn trouw, de rots mijner ziel, waar 'k eeuwig op bouw. Ik zal Hem nog prijzen in 't uur van mijn dood, dan rijst nog mijn loflied: 'zijn goedheid is groot!'

7 Psalm 119: 21 De wet, o HEER, die Gij aan mij beveelt,
Vers 21 De wet, o HEER, die Gij aan mij beveelt, is als een lied mij, als een spel van snaren, dat in den vreemde troostend mij omspeelt. Ik loof uw naam in nacht en in gevaren. Uw trouw hebt Gij, o HEER, mij toebedeeld, omdat ik uw geboden blijf bewaren.

8 ELB 161: 1-3 Komt, laat ons vrolijk zingen tot God die alles schiep.
Vers 1 Komt, laat ons vrolijk zingen   tot God die alles schiep.   Die bloemen, vissen, vogels   uit niets tot leven riep;   met nevels als een sluier   de groene aarde tooit   zijn dauw als vreugdeparels   over de velden strooit.

9 ELB 161: 1-3 Die heuvels schiep en dalen, waar Hij de aard' betrad,
Vers 2 Die heuvels schiep en dalen,   waar Hij de aard' betrad,   die zon en maan en sterren   tot licht gaf op ons pad.   Looft Hem dan die de mensen   tot vreugd' geschapen heeft,   en die ons onze schulden   om Jezus' wil vergeeft.

10 ELB 161: 1-3 O, God die ons in Christus een machtig Vader zijt,
Vers 3 O, God die ons in Christus   een machtig Vader zijt,   verlos ons van het kwade   nu en in eeuwigheid.   Leer ons als kind'ren leven,   en spelen in uw hof,   en met de eng'len zingen,   uw glorie en uw lof.

11 Psalm 30: 2 en 5 Heft tot zijn eer een lofzang aan,
Vers 2 Heft tot zijn eer een lofzang aan, gij die den HEER zijt toegedaan. Zijn gramschap duurt een kleine tijd, een leven zijn goedgunstigheid. Die wenend 's nachts is neergezegen gaat met gejuich het zonlicht tegen.

12 Psalm 30: 2 en 5 Gij hebt mijn weeklacht en geschrei
Vers 5 Gij hebt mijn weeklacht en geschrei veranderd in een blijde rei! Mijn rouwkleed hebt Gij weggedaan, uw vreugdekleed deedt Gij mij aan, dat ik zou zingen tot uw ere in eeuwigheid, mijn God, mijn HERE!

13 Gezang 20: 1 en 5 Laat ons nu vrolijk zingen!
Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan voor Hem, wie alle dingen altijd ten dienste staan. Ik wil de Heer daarboven lofprijzen hier op aard, ja, Hem van harte loven, die veilig mij bewaart.

14 Gezang 20: 1 en 5 Op duizenderlei wijze redt Hij ons van de dood.
Vers 5 Op duizenderlei wijze redt Hij ons van de dood. Hij geeft ons drank en spijze in schaarste en in nood. En als wij zijn gevangen, te middernacht zendt Hij ons liedren en gezangen en maakt ons eindlijk vrij.

15 Psalm 42: 3 en 5 OB O mijn ziel, wat buigt g' u neder?
Vers 3 O mijn ziel, wat buigt g' u neder? Waartoe zijt g' in mij ontrust? Voed het oud vertrouwen weder; Zoek in 's Hoogsten lof uw lust; Want Gods goedheid zal uw druk Eens verwisslen in geluk. Hoop op God, sla 't oog naar boven; Want ik zal Zijn Naam nog loven.

16 Psalm 42: 3 en 5 OB Maar de HEER' zal uitkomst geven,
Vers 5 Maar de HEER' zal uitkomst geven, Hij, die 's daags Zijn gunst gebiedt. 'k Zal in dit vertrouwen leven, En dat melden in mijn lied; 'k Zal Zijn lof zelfs in den nacht Zingen, daar ik Hem verwacht; En mijn hart, wat mij moog' treffen, Tot den God mijns levens heffen.

17 ELB 81: 1, 3, 4 en 6 Zing met ons mee uit alle macht,
Vers 1 Zing met ons mee uit alle macht,   zing met ons mee te middernacht;   al zien wij nog de morgen niet,   wij zingen toch dit vrolijk lied!

18 ELB 81: 1, 3, 4 en 6 Zijn wij bezorgd, bedroefd of bang,
Vers 3 Zijn wij bezorgd, bedroefd of bang,   dan zingen wij een nieuw gezang;   de vlam, ons door de Geest beloofd,   wordt door geen duisternis gedoofd.

19 ELB 81: 1, 3, 4 en 6 Soms is ons lied een vuurkolom,
Vers 4 Soms is ons lied een vuurkolom,   soms blaast een psalm de muren om   dan is te horen, onverwacht,   hoe wie gelooft ten laatste lacht!

20 ELB 81: 1, 3, 4 en 6 Zing met ons mee, uit alle macht,
Vers 6 Zing met ons mee, uit alle macht,   zing met ons mee te middernacht,   zing met de hele kerk in koor,   en geef dit licht de wereld door!

21 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Kronenburg"

Verwante presentaties


Ads door Google