De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

REACH 2018 Vind uw mederegistranten en bereid uw registratie gezamenlijk voor!

Verwante presentaties


Presentatie over: "REACH 2018 Vind uw mederegistranten en bereid uw registratie gezamenlijk voor!"— Transcript van de presentatie:

1 REACH 2018 Vind uw mederegistranten en bereid uw registratie gezamenlijk voor!

2 Doel van deze presentatie
Deze presentatie, met notities, is geproduceerd door ECHA, het Europees Agentschap voor chemische stoffen, om u te helpen bij het maken van een presentatie over REACH 2018, d.w.z. de laatste registratiedeadline voor geleidelijk geïntegreerde stoffen. De bedoeling is dat u relevante dia's kunt selecteren en aanpassen aan uw doelpubliek, zoals managers, werknemers, milieu-, gezondheidheids- en veiligheidsprofessionals, autoriteiten, enz. U hebt geen verdere toestemming nodig voor het gebruik van deze presentatie. In deze presentatie wordt een kort overzicht gegeven van fase 2 (Vind uw mederegistranten) van het stappenplan voor REACH Deze presentatie is er een in een reeks presentaties over REACH 2018, die te vinden zijn op de website van ECHA. We verwelkomen uw opmerkingen en suggesties op: Juridische mededeling: de informatie in deze presentatie vormt geen juridisch advies en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs in juridische termen het officiële standpunt van het Europees Agentschap voor chemische stoffen. Het Europees Agentschap voor chemische stoffen aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud van dit document. Publicatie: mei 2017

3 REACH-registratie 2018 Fase 2-activiteiten:
Nagaan of uw stof al is geregistreerd Uw preregistraties controleren Uw mederegistranten vinden en contact met ze opnemen De gelijkheid van stoffen vaststellen U voorbereiden op samenwerking in het SIEF Deze presentatie is bedoeld om u te helpen bij het identificeren van de bedrijven waarmee u een stof gezamenlijk zult registreren. Deze fase van uw voorbereidingen voor registratie bestaat uit vijf kernactiviteiten.

4 SIEF – Informatie-uitwisselingsforum voor stoffen
Samenwerking van bedrijven voor gezamenlijke registratie van dezelfde stof De kennis over uw stof vergroten De registratiekosten voor iedereen verlagen Duplicatie van tests op dieren voorkomen Gegevens over de stof en de kosten delen Preregistratie > pre-SIEF > SIEF > gezamenlijke registratie De REACH-wetgeving verplicht tot gezamenlijke registratie van dezelfde stof. Het SIEF is een specifieke samenwerkingsvorm voor bedrijven die dezelfde stof registreren in het kader van REACH. Deze samenwerking wordt doorgaans vastgelegd in een formele overeenkomst. Samenwerking met de leden van het SIEF is noodzakelijk om overeenstemming te bereiken over het pakket aan gegevens dat moet worden ingediend voor de registratie en over het delen van de kosten van dit gegevenspakket. Gezamenlijke registratie is gunstig voor iedereen, aangezien gegevens en kosten kunnen worden gedeeld, zodat de kosten kunnen worden verlaagd en duplicatie van tests op dieren kan worden vermeden. Het startpunt voor het vinden van uw mederegistranten is uw preregistratie in REACH-IT. Alle bedrijven die dezelfde stof hebben gepreregistreerd met behulp van het EG-nummer, het CAS-nummer of de chemische naam van de stof hebben toegang tot een speciale pagina in REACH-IT, waar alle bedrijven en hun contactgegevens worden vermeld. Deze pagina in REACH-IT wordt de pre-SIEF-pagina genoemd. Nadat de mederegistranten hebben vastgesteld dat ze dezelfde stof hebben, wordt het SIEF gevormd en is het voor de mederegistranten verplicht om gegevens te delen en verzoeken om gegevens in te willigen.

5 Nagaan of uw stof al is geregistreerd
ECHA-databank van geregistreerde stoffen Lijst van hoofdregistranten In REACH-IT: Menu  Gezamenlijke indieningen  identificatienummers voor uw stof verstrekken De eerste activiteit is nagaan of de stof al is geregistreerd door anderen of niet. Als eerste stap kunt u de lijst van geregistreerde stoffen snel inzien op de website van ECHA. Opgemerkt moet worden dat geregistreerde stoffen pas een paar weken na de registratie ervan aan de databank worden toegevoegd, zodat u voor heel recentelijk geregistreerde stoffen de lijst een paar weken later nog eens zult willen controleren. De lijst van hoofdregistranten toont, naast de voltooide registraties, de stoffen waarvoor de hoofdregistrant de registratieactiviteit heeft geïnitieerd door de gezamenlijke indiening in REACH-IT te creëren. Dezelfde informatie vindt u in REACH-IT voor stoffen die u hebt gepreregistreerd. Hoe gaat het verder? Als uw stof nog niet is geregistreerd, zult u een nieuw SIEF moeten vormen. Als uw stof is geregistreerd, zult u de bestaande registratie moeten gebruiken. Nuttige links: https//echa.europa.eu/information-on-chemicals/registered-substances NEE: maak een nieuw SIEF aan JA: sluit u aan bij een bestaand SIEF

6 Uw preregistratie controleren
Geeft u het recht om in de markt actief te zijn tot 31 mei 2018 U hebt een preregistratie nodig voor elke stof die u moet registreren In REACH-IT Zorg ervoor dat u toegang hebt tot uw account: daar hebt u uw gebruikersnaam en wachtwoord voor nodig Startpunt voor mederegistranten om elkaar te vinden Zorg ervoor dat uw contactgegevens zijn bijgewerkt Uw preregistraties geven u het recht om in de markt actief te zijn tot de registratiedeadline, op 31 mei 2018, dus het is belangrijk dat u een preregistratie hebt voor elke stof die u moet registreren. Om toegang te krijgen tot REACH-IT hebt u een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord bent vergeten, volg dan de instructies op de website van ECHA om ze terug te vinden. Zorg ervoor dat de juiste contactpersoon wordt genoemd in de preregistratie en dat het adres up-to-date is. Als u na 31 mei 2017 geen geldige preregistratie of registratie voor uw stof hebt, zult een informatieverzoek moeten indienen bij ECHA en uw stof moeten registreren alvorens u deze kunt vervaardigen of importeren. Nuttige links:

7 Als de stof nog niet is geregistreerd
Vind uw mederegistranten op de pre-SIEF-pagina in REACH-IT Contact: via Als SIEF-bemiddelaar (SIEF Formation Facilitator, SFF) kunt u in REACH-IT aangeven dat u mederegistranten wilt vinden en spreken SIEF's kunnen klein zijn; ook kunt u de enige registrant zijn Op de pre-SIEF-pagina in REACH-IT kunt u de contactgegevens van uw mederegistranten vinden. Als uw stof van kritiek belang is voor uw bedrijf, neem dan het initiatief om de besprekingen te starten. Ook kunt u in REACH-IT aangeven dat u bereid bent de vorming van een SIEF te starten. Dat doet u door op de SFF-knop te klikken, waarna u een bericht voor uw mederegistranten kunt posten in REACH-IT. U kunt bijvoorbeeld informatie over de status van het SIEF verstrekken, of aanvullende contactgegevens, zoals het adres van een relevante website. Het is belangrijk om actief contact te zoeken met de andere leden van het pre-SIEF en te antwoorden op hun s om te achterhalen wie uw mederegistranten zullen worden en wie zich derhalve bij het SIEF zullen aansluiten. U dient zich ervan bewust te zijn dat niet iedereen die heeft gepreregistreerd zal registreren, en dat het kan gebeuren dat een pre-SIEF groot is, maar het uiteindelijke SIEF slechts enkele deelnemers heeft. Ook is het mogelijk dat u de enige registrant voor de stof zult zijn, en het is belangrijk om dat in een vroeg stadium vast te stellen door contact met elkaar op te nemen en antwoord te geven op s van anderen die contact met u zoeken.

8 Stofidentiteitsprofiel (SIP)
Naam Andere identificatienummers (bv. EG, CAS) Samenstelling (grenssamenstelling) voor de gezamenlijk geregistreerde stof Het SIP bestaat uit de naam, de identificatienummers, zoals het EG- en het CAS-nummer, en de samenstelling van de stof die gezamenlijk zal worden geregistreerd. Om gezamenlijk te registreren moet u bespreken of u dezelfde stof hebt en afspreken welke naam en identificatienummers u zult gebruiken. Ook zult u overeenstemming moeten bereiken over de samenstelling die zal worden geregistreerd en zal worden gekoppeld aan de verstrekte gegevens. Het resultaat van deze besprekingen is het stofidentiteitsprofiel.

9 De gelijkheid van stoffen vaststellen
Volgt uit uw stofidentificatie De mederegistranten bepalen de naam van hun stof overeenkomstig het ECHA-richtsnoer, op basis van het type stof en de samenstelling ervan Als de naam van de stof dezelfde is, is de stof dezelfde Bepaal samen het stofidentiteitsprofiel (SIP) en de grenssamenstelling(en) van de gezamenlijk te registreren stof Nadat u uw potentiële mederegistranten hebt geïdentificeerd, moet u zich ervan vergewissen dat u allemaal dezelfde stof hebt. Als u dezelfde stof hebt, zult u die gezamenlijk moeten registreren; Als u niet dezelfde stof hebt, kunt u niet gezamenlijk registreren. Alle registranten moeten hun analysegegevens controleren en de naam van hun stof bepalen aan de hand van de regels die worden beschreven in de ECHA-richtsnoer. Als uw stof reeds is geregistreerd, moet er al een stofidentiteitsprofiel (SIP) beschikbaar zijn. Als de samenstelling van uw stof niet onder het SIP valt, maar u toch gezamenlijk moet registreren omdat u dezelfde stof hebt, kunt u: de beschikbare grenssamenstelling uitbreiden; of, indien dit niet mogelijk is en er andere gegevens nodig zijn, een tweede grenssamenstelling toevoegen aan het SIP.

10 Grenssamenstelling In de kern gedefinieerd als de identiteit van
de bestanddelen en hun concentratiebereik Kan ook aanvullende identificatienummers omvatten bv. voor UVCB-stoffen: Kan in de loop van de tijd veranderen Zorg ervoor dat de samenstelling van uw stof binnen de overeengekomen grenssamenstelling valt De grenssamenstelling wordt in de kern gedefinieerd als: de identiteit van de bestanddelen, inclusief de onzuiverheden; en hun concentratiebereiken. Ook kan de grenssamenstelling aanvullende identificatienummers omvatten; zo moet voor bijvoorbeeld UVCB-stoffen ook een beschrijving van het vervaardigingsproces worden verstrekt. Het SIP kan in de loop der tijd veranderen. Bijvoorbeeld wanneer een nieuw lid dat een stof vervaardigt in andere concentraties zich aansluit bij de registratie. Elke registrant is ervoor verantwoordelijk dat de in de gezamenlijke registratie verstrekte gegevens correct zijn voor zijn specifieke samenstelling en dat de samenstelling van de eigen stof binnen de overeengekomen grenssamenstelling van de gezamenlijke registratie valt. Nuttige links: Richtsnoer voor de identificatie en naamgeving van stoffen volgens REACH en CLP, bijlage 3 (

11 Als de stof al is geregistreerd
Controleer de lijst van registranten op de website van ECHA Voor al uw gepreregistreerde stoffen kunt u de contactgegevens van de hoofdregistrant vinden door te zoeken in de gezamenlijke indiening in REACH-IT Mogelijk hebt u een ontvangen van het SIEF Neem per contact op met het SIEF Bevestig dat uw stofidentiteit past bij het SIP van de gezamenlijke registratie

12 Niet vergeten Controleer welke van uw stoffen al zijn geregistreerd en welke niet Als uw stof niet is geregistreerd, zult u een nieuw SIEF moeten vormen. Als uw stof al is geregistreerd, zult u zich moeten aansluiten bij het bestaande SIEF. Neem contact op met de pre-SIEF/SIEF-leden of de hoofdregistrant. Wees actief Bereik overeenstemming over de gelijkheid van de stof Stel vast voor welke stoffen u de enige registrant bent en niet over gegevens beschikt. Vraag om hulp als dit bedrijfskritieke stoffen zijn. Ondersteuning is beschikbaar op


Download ppt "REACH 2018 Vind uw mederegistranten en bereid uw registratie gezamenlijk voor!"

Verwante presentaties


Ads door Google