De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Schriftlezing: Marcus 2: 14-17

2 Psalm 34: 1 en 9 Ik loof den HEER altijd.
Vers 1 Ik loof den HEER altijd. Steeds zingt mijn mond zijn lof, zijn eer. Ja, ik beroem mij op den HEER en prijs zijn hoog beleid. Gods kleinen horen mij en zij verheugen zich tezaam. Verheft met mij des HEREN naam, zegent dien en weest blij.Ik loof den HEER', mijn God,

3 Psalm 34: 1 en 9 De HEER verlost en spaart
Vers 9 De HEER verlost en spaart het leven van wie Hem bemint. Al wie bij God zijn toevlucht vindt wordt schuldeloos verklaard.

4 Psalm 51: 1 en 5 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht,
Vers 1 Ontferm U God, ontferm U, hoor mijn klacht, ik roep tot U, vergeef, vergeef mijn zonden. Herstel mijn hart, zie, hoe het is geschonden. Door eigen schuld verzink ik in de nacht. Wees mij nabij naar uw barmhartigheid, reinig mij door uw diepe mededogen. Om al mijn kwaad kwelt zich mijn hart en schreit, mijn zonden staan mij dagelijks voor ogen.

5 Psalm 51: 1 en 5 Schep in mij, God, een hart dat leeft in 't licht,
Vers 5 Schep in mij, God, een hart dat leeft in 't licht, geef mij een vaste geest, die diep van binnen zonder onzekerheid U blijft beminnen, verwerp mij niet van voor uw aangezicht. Ontneem mij niet uw heilge Geest, o God, laat in uw heil mijn hart zich nu verblijden, en richt geheel mijn wil op uw gebod, dan zal ik zondaars op uw wegen leiden.

6 Psalm 34: 4 Komt nader, ziet en proeft, opdat men smake naar waardij
Vers 4 Komt nader, ziet en proeft, opdat men smake naar waardij des HEREN goedheid. Zalig hij die veilig bij Hem toeft. Die thuis hoort in Gods kring, dient met ontzag zijn hoog bewind. Zelfs waar de leeuw geen voedsel vindt wacht u verzadiging.

7 Gezang 436: 1, 4 en 6 Jezus neemt de zondaars aan.
Vers 1 Jezus neemt de zondaars aan. Roept dit troostwoord toe aan allen die verdwaald, van Hem vandaan, in het donker struiklen, vallen. Hij leert hun zijn wegen gaan:

8 Gezang 436: 1, 4 en 6 Komt gij allen, komt tot Hem,
Vers 4 Komt gij allen, komt tot Hem, weest niet meer bedroefd, verslagen. Jezus roept u, - hoort zijn stem, kindren van zijn welbehagen. Allen moogt gij tot Hem gaan: Jezus neemt de zondaars aan.

9 Gezang 436: 1, 4 en 6 Hoe 't geweten spreekt in mij,
Vers 6 Hoe 't geweten spreekt in mij, hoe de wet mij aan wil klagen, Die mij oordeelt, spreekt mij vrij, Hij heeft zelf mijn schuld gedragen, en mijn zonden weggedaan: Jezus neemt de zondaars aan.

10 ELB 289: 1, 2 en 3 Ik geloof in God de Vader
Vers 1 Ik geloof in God de Vader   die een bron van vreugde is,   louter goedheid en genade,   licht in onze duisternis.   Hij, de Koning van de kosmos,   het gesternte zingt zijn eer   heeft uit liefde mij geschapen   en tot liefde keer ik weer.

11 ELB 289: 1, 2 en 3 Ik geloof in Jezus Christus
Vers 2 Ik geloof in Jezus Christus   die voor ons ter wereld kwam.   Zoon van God en Zoon des Mensen   goede Herder, Offerlam.   Door te lijden en te sterven   groot is het geheimenis   schenkt Hij mij het eeuwig leven,   dat uit God en tot God is.

12 ELB 289: 1, 2 en 3 Ik geloof dat mijn Verlosser
Vers 3 Ik geloof dat mijn Verlosser   door de dood is heengegaan   en op Pasen God zij glorie   uit het graf is opgestaan.   Door het brood dit is mijn lichaam   door de wijn dit is mijn bloed   geeft de Vredevorst mij vrede,   maakt Hij alle dingen goed.

13 Onderwijzing bij het avondmaal
De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld: ‘In de nacht waarin de Heer Jezus werd uitgeleverd nam Hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: “Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.” Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en Hij zei: “Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om mij te gedenken.”

14 Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat Hij komt.’ In het heilig Avondmaal gedenken wij hoe onze Heer en Heiland Jezus Christus in de wereld is gekomen om ons te verlossen. Al weldoende ging Hij rond. Hij genas de zieken en vergaf de zondaars. Hij nam ons lijden op zich. Om onze zonden werd Hij doorboord. Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet, en deed zijn mond niet open.

15 Hij werd gebonden - om ons te bevrijden
Hij werd gebonden - om ons te bevrijden. Hij werd ter dood veroordeeld, ja, tot de dood aan het kruis - om ons vrij te spreken. Hij heeft zich vernederd tot in de allerdiepste ellende en eenzaamheid. Met luide stem riep Hij toen: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten’ - opdat wij door God aangenomen en nooit meer door Hem verlaten zouden worden. In Christus zijn wij met God verzoend, toen Hij zei: ‘Het is volbracht.’

16 Hij is voor ons gestorven en begraven
Hij is voor ons gestorven en begraven. Maar, op de derde dag is Hij opgewekt uit de doden. Nieuw leven heeft Hij ons gebracht. De levendmakende Geest heeft Hij ons geschonken. Door die Geest worden wij, broeders en zusters, met elkaar als leden van één lichaam in waarachtige liefde verbonden. Deze eenheid zullen wij niet alleen met woorden maar ook met daden aan elkaar bewijzen. De apostel schrijft: ‘Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood.’

17 Zo nodigt Christus ons hier en nu aan zijn maaltijd, een vreugdemaal voor heel het volk van God. Laten wij dan samen delen in het feest dat de Heer voor ons bereid heeft, aan deze tafel, waar het brood ons zal verzadigen en de wijn ons hart verheugt. Van oost en west, van noord en zuid zullen de volken der aarde komen en aanzitten in het Koninkrijk van God. Met groot verlangen mogen wij uitzien naar de wederkomst van Jezus Christus en naar de bruiloft van het Lam. Dan zal God zijn alles in allen.

18 Lied 12 : 1 (Zingende gezegend)
Vers 1 Neemt en gedenkt dat God u schenkt: zichzelf, in brood en beker. Weest, wanneer Hij roept en wenkt, van zijn liefde zeker.

19 Gezang 255: 1,2,3 en 4 Ere zij aan God, de Vader,
Vers 1 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon, eer de Heilge Geest, de Trooster, de Drieeenge in zijn troon. Halleluja, halleluja, de Drieeenge in zijn troon!

20 Gezang 255: 1,2,3 en 4 Ere zij aan Hem, wiens liefde
Vers 2 Ere zij aan Hem, wiens liefde ons van alle smet bevrijdt, eer zij Hem die ons gekroond heeft, koningen in heerlijkheid. Halleluja, halleluja, ere zij het Lam gewijd.

21 Gezang 255: 1,2,3 en 4 Ere zij de Heer der englen,
Vers 3 Ere zij de Heer der englen, ere zij de Heer der kerk, ere aan de Heer der volken; aard' en hemel looft uw werk! Halleluja, halleluja, looft de Koning, heel zijn kerk!

22 Gezang 255: 1,2,3 en 4 Halleluja, lof, aanbidding
Vers 4 Halleluja, lof, aanbidding brengen englen U ter eer, heerlijkheid en kracht en machten legt uw schepping voor U neer. Halleluja, halleluja, lof zij U, der heren Heer!

23 ELB 328: 1 en 2 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige,
Vers 1 Breng dank aan de Eeuwige,   breng dank aan de Heilige,   breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond.   breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond.

24 ELB 328: 1 en 2 Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk;
Vers 2 Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk; zegt de arme: ik ben rijk, om wat de Here heeft gedaan voor ons. Breng dank

25 Nieuw in onze Kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze Kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen ervoor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google