De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ERASMUS+ KA1 PROJECT.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ERASMUS+ KA1 PROJECT."— Transcript van de presentatie:

1 ERASMUS+ KA1 PROJECT

2 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: wat?
Het SAX.OVO project [Adolphe Sax: een opleiding voor volwassenen] gaat over verdieping en verbreding van expertise ivm Adolphe Sax ( ), saxinstrumenten en dito repertoire. Daar die optie kadert in de algemene opties van de KA1 projecten van profdessionalisering en levenslangleren, werd er in overeenstemming met directie van de Gentse AMWD en met de hulp van een task force een aangepast project ingediend .

3 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: aanleiding
Saxjaar 2014 resultaten van nieuw onderzoek ivm met Adolphe Sax en de saxinstrumenten op verschillende symposia; nieuwe inzichten, zowel over het ontstaan en de verspreiding van saxinstrumenten als over de invloed daarvan op het muziekleven: nieuw repertoire komt aan het licht; talrijke experimentele concerten met “authentieke” saxinstrumenten. In de aanloop naar dit project werden er door directeur Paul Voet experten geraadpleegd op het gebied van Sax en de saxinstrumenten.

4 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: THEMA & DUUR
Bijscholing van docenten van saxinstrumenten in de volwassenenopleiding van de Gentse Academie voor Muziek Woord en Dans [AMWD] via buitenlandse stages. Duur: 2 x 2 stages van een week tijdens het schooljaar

5 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
SAX.OVO project: UITZENDENDE ORGANISATIE Academie voor Muziek Woord en Dans [AMWD], Poel, Gent 3 domeinen, 20 locaties, 160 leerkachten, 2.900 studenten van 24 verschillende nationaliteiten, Activiteiten: intra muros (klassevoorstellingen), extra muros acties (concerten), Ensembles: koor VOX MAGO, kinderkoor Panta Rhei, Brass Band, het strijkers ensemble, de saxofoonensemble, slagwerkensembles, etc.

6 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
SAX.OVO project: NODEN VAN DE AMWD Dubbele uitdaging: programma’s zo nauw mogelijk laten aansluiten bij professionele muziekbeoefening, origineel uit de hoek kunnen komen met aanvaardbare technische vereisten voor niet- professionnele muzikanten. Nood aan nog grotere performantie om de competitie met andere particuliere muziekscholen aan te kunnen.

7 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: OPBOUW
Voorbereidende gesprekken tussen uitzende organisatie en directeur van de AMWD Samenstelling van een task force (financiën, communicatie, ICT) Selectie van de kandidaten ism externe expert; Taakgerichte voorbereiding van de deelnemers; Logistiek en practisch ortganisatie van de stages ism met één verantwoordelijke per deelnemende groep, Continue monitoring en evaluatie door directeur PV en IDK.

8 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: DOELSTELLINGEN
De volwassenenopleiding in de afdelingen voor saxinstrumenten optimaliseren en laten aansluiten bij nieuwe expertise ivm Sax en de saxinstrumenten. Voor expertise, die niet in België voorhanden is, wordt een een beroep gedaan op twee ontvangende organisaties: het Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow), het Real Conservatorio Profesional de Música "Manuel de Falla" (Cádiz).

9 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
SAX.OVO project: NASCHOLINGSACTIVITEITEN Eerste stageperiode voor saxofoons: Conservatorium van Amsterdam : 23 tot 27 november 2015; Tweede stageperiode voor saxofoons: Real Conservatorio Profesional de Música "Manuel de Falla" de Cádiz : 11 tot 15 april 2016; Eerste stageperiode voor saxhoorns: Royal Conservatoire of Scotland, Glasgow: 8 tot 12 februari 2016 Tweede stageperiode voor saxhoorns: Royal Conservatoire of Scotland, Glasgow: 16 tot 20 mei 2016.

10 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
DEELNEMERS AAN DE NASCHOLINGSACTIVITEITEN Saxofoonleerkrachten van de AMWD: Raf Minten, Roeland Van Hoorne, Pieter Pellens, Hendrik Pellens alternerend met Koen Maes. Saxhoornleerkrachten van de AMWD en leden van de Brass Band “Panta Rhei” Lieven Dobbelaere [cornet/trompet]:alternerend met Arthur Vanderhoeft [cornet/trompet], Joeri van Hove [cornet/trompet], Tim De Maeseneer [tenorsaxhoorn], Jeroen Verleden [tuba], Pieter Meerseman [bas trombone].

11 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
SAX.OVO project: VERANKERING VAN DE RESULTATEN Alle deelnemers erkenden als relevant voor hun eigen muzieekpraktijk als voorhun pedagogische praktijk: het contact met een origineel repertoire voor saxinstrumenten en met de uitvoeringspraktijk op ervan, de speeltechnische en pedagogische hints die zij op hun internationale stages hebben opgedaan, de achtergrond informatie die zij hebben megekregengekregen ivm saxofoons en saxhoorns. Vooral de saxofoonleerkrachten drongen aan op een continueren van de ontstane samenwerkingsverbanden.

12 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
SAX.OVO project :VERSPREIDING VAN DE RESULTATEN Extra muros activiteiten Concerten waarin de resultaten van het project werden voorgesteld: het saxofoonensemble op 26 november 2015 in het Conservatorium van Amsterdam, Idem op 15 april 2016 in het Conservatorio in Cádiz, Idem op 23 april in de Gentse Sint Niklaaskerk, de Brass Band Panta Rhei van het AMWD in de Rode Zaal op Poel in Gent, op 22 juni 2016.

13 Saxhoorns SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE
SAX.OVO project: KEUZE VAN DE PARTNERS Saxhoorns Voor de hand liggende optie: Britse muziekhogescholen met een Brass Band divisie. Britse externe expert, prof. Emer. Arnold Myers (Edinburgh University): nummer één in deze reeks: het Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow).

14

15

16 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: KEUZE VAN DE PARTNERS
Saxofoons: José Modeste Diago Ortega, saxofoonleraar, Conservatorio “Manuel de Falla” Cádiz: speelt het originele saxofoonrepertoire op originele saxofoons gebouwd door Adolphe Sax; beschikt over een eigen collectie van originele saxofoons, gebouwd door Adolphe Sax, en gebruikt in het kader van het project; schreef over Sax en de saxofoon; spraakmakende videoproductie over Adolphe Sax, gepresenteerd werd op het Sax Colloquium in Brussel in 2014.

17 SITUERING EUROPAHUIS RYCKEVELDE SAX.OVO project: KEUZE VAN DE PARTNERS
Probleem met de historische saxofoons van Sax in Cádiz Inleidende sessie voor het spel op historische saxofoons van 23 tot 27 november 2015 in het Conservatorium Amsterdam met Arno Bornkamp, saxofoonleraar aan dat Conservatorium, en Leo van Oostrom, voormalig saxofoonleraar aan de Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deze sessie verving dus de eerste trainingsessie gepland voor Cádiz; de tweede ging door in Cádiz, zoals voorzien.

18

19 ERASMUS+ KA1 PROJECT


Download ppt "ERASMUS+ KA1 PROJECT."

Verwante presentaties


Ads door Google