De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een winde snoepje Bindavond Maart 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een winde snoepje Bindavond Maart 2017."— Transcript van de presentatie:

1 Een winde snoepje Bindavond Maart 2017

2

3 De winde bevissen wij in Drenthe hoofdzakelijk in het vroege voorjaar als de winde optrekt om te paaien. Gekende stekken zijn de Hunze, Drentse Aa, Peizerdiep, de tochten bij tussen Groningen en Drachten Er zijn winde populaties in het Noorden bekend die op het Lauwersmeer zitten en op het Leekstermeer. Windes uit het Lauwersmeer trekken m.n. naar de Hunze, Peizerdiep en Drentse Aa Windes uit het Leekster meer trekken nar de tochten tussen Groningen en Drachten Normaal gesproken zijn de windes het laatst op de Hunze wat waarschijnlijk te maken heeft met de af te leggen afstand. Temperatuur is een belangrijk gegeven, als het te koud is, dan is de trek bijna niet merkbaar en zullen de vangsten tegenvallen. Blanken komt dan ook regelmatig voor. Als we te maken hebben met temperaturen van 8 graden of hoger in het begin van maart, dan heb je de beste kans om de windes te vangen.

4

5 Te gebruiken voor.: Winde Baars Brasem Voorn forel Vlagzalm

6 De vlieg is opgebouwd uit de volgende materialen
De vlieg is opgebouwd uit de volgende materialen.: - Natte vliegen haak maat Gekleurde antron - Uni Mylar peacock/orange - Koperdraad - Messing kraal - Hennenhackle -eventueel kan je nog looddraad toevoegen aan de body Dit is een zgn. “soft hackle fly” Echter wel met overeenkomsten met een nimph en steamer.

7 Dit is een zgn. “soft hackle fly” Echter wel met overeenkomsten met een nimph en steamer. Let bij het binden op dat je ruimte overhoud tussen kraal en haakoog

8

9 Bindwijze.: 1. Weerhaak platknijpen en messing kraal opzetten.

10 Bindwijze.: 2. Draad opzetten.

11 Bindwijze.: 3. Antron inbinden.

12 Bindwijze.: 4. Koperdraad inbinden.

13 Bindwijze.: 5. Mylar inbinden (Oranje kant naar buiten toe.!)

14 Bindwijze.: 7. Wikkel met het mylar een body

15 Bindwijze.: 8. Rib de body met het koperdraad

16 Bindwijze.: 9. Bind de vlieg achter de kraal af

17 Bindwijze.: 10. Zet het binddraad weer op tussen haakoog en kraal

18 Bindwijze.: 11. Ontdoe een hennenhackle aan één zijde van de stam van z’n fibers

19 Bindwijze.: 12. Bind de hackle in zodat de fibers al naar achteren wijzen (Dit kan zowel aan de stam als aan de punt)

20 Bindwijze.: 13. Wikkel de hackle om de haaksteel, zorg dat de fibers naar achteren wijzen! Maak een mooi kopje van binddraad en bind de vlieg af. Eventueel een drupje lak toevoegen….


Download ppt "Een winde snoepje Bindavond Maart 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google