De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bertozzi & Casoni Giampaola Bertozzi & Stefano Dal Monte Casoni Jan 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bertozzi & Casoni Giampaola Bertozzi & Stefano Dal Monte Casoni Jan 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Bertozzi & Casoni Giampaola Bertozzi & Stefano Dal Monte Casoni mgv@vszh.nl Jan 2015

2

3 Vlinders, bloemen, dieren, stukjes natuur, blikjes, etensresten, oude kranten en allerlei andere voorwerpen vormen in grote aantallen de uiterst kwetsbare keramische beelden.

4 Sedia elettrica con farfalle elektrische stoel met vlinders, 2011 De nerven in het hout van de stoel, voorzien van vlinders en leren riempjes, wekken de indruk dat dit meubel echt van hout en leer is gemaakt.

5

6

7

8 Cuccia Brillo (Hondenhok Brillo), 2003 Het lijkt er echt op dat dit hondenhok van karton is gemaakt. Heel eenvoudig, de hondenpoep ligt er naast, een slak zoekt zijn weg over het vuile karton. Maar het is keramiek, elk gescheurd randje van het karton is minutieus nagemaakt en realistisch beschilderd. Het matte van het karton, het slijmerige van de slak, het glimmende van het slakkenhuis, reëler dan dit kun je het bijna niet krijgen. Het brengt je als kijker extra in verwarring. Verwijzing Het beeld is gemaakt als knipoog naar Andy Warhols Brillo soap pad boxes (1964). Popart

9

10 Composizione in bianco, Compositie in wit 2005 – 2007 (150 x 600 x 300 cm)

11

12 Een ijsbeer op ware grootte, staand op ijsblokken, een net achter zich aantrekkend. Ondertussen kijkend naar een sneeuwend tv-beeld. Het afval van de mens, gevangen in een net, hij torst het mee. Er zit plastic troep in, flesjes, emmers, iets van metaal, tubes, blikken, een arm van een mens, allemaal troep die een ijsbeer op de Noordpool tegen kan komen.

13

14

15

16 Scegli il Paradiso Kies de hemel, 1997 196 x 190 x 85 cm

17

18

19 Thema: Afval De gedetailleerde aandacht voor afval, maakt je bewust van de hoeveelheid, de mate waarin we consumeren. Als de spullen hun functie hebben verloren, krijgt dit consumptiegoed een nieuwe esthetische waarde. Het ding wordt door zijn reproductie in keramiek van de vergankelijkheid gered en tot kunst verheven! Ook het culturele afval wordt gerecycled: Het beroemde werk Brillo van Warhol wordt gerecycled tot een hondenhok. Zo vindt er ontmythologisering van het icoon plaats.

20 Thema’s De aandacht voor de vergankelijkheid De rol van afval in onze maatschappij paradoxen/contrasten nadenken over leven en dood, de vluchtigheid van het leven natuur en cultuur Vanitas thema: (17 e eeuws thema in nl schilderkunst) Verwijzing naar de dood en de vergankelijkheid. Symbolen als: Verwelkte bloemen, schedels, klokken etc.


Download ppt "Bertozzi & Casoni Giampaola Bertozzi & Stefano Dal Monte Casoni Jan 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google