De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Krijt ESMEE & aNNEMIEK.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Krijt ESMEE & aNNEMIEK."— Transcript van de presentatie:

1 Krijt ESMEE & aNNEMIEK

2 Dit is 19 miljoen jaar geleden, in het geologische tijdperk.
Tijd / periode In de krijt periode begon de wereld op de wereld van vandaag de dag te lijken. Dit is 19 miljoen jaar geleden, in het geologische tijdperk.

3 In het noorden waren er soms subtropische weersomstandigheden.
Omschrijving klimaat Het klimaat was tijdens het Krijt wereldwijd over het algemeen een stuk warmer dan tegenwoordig. Twee keer koelde het klimaat duidelijk af, hoewel het nog steeds warmer bleef dan het nu is. In het noorden waren er soms subtropische weersomstandigheden.

4 Kenmerken Het krijt was een periode van een relatief warm klimaat en een hoge zeespiegel. Het krijt is genoemd naar de dikke lagen kalksteen uit Europa. In de tijd van het krijt verschenen veel van de moderne groepen zoogdieren en vogels. Het krijt werd afgesloten met de uitsterving van de dinosauriërs De kliffen van Dover zijn opgebouwt uit krijtgesteente.

5 Enkele dieren en planten uit de periode
Het Krijt was de periode waarin een aantal belangrijke groepen eencelligen opkwamen, zoals diatomeeën en diverse soorten plankton. Hoger in de voedeselketen stonden de ammonieten en belemnieten (rechte / gedraaide schelpen) Op en in de zeebodem leefden diverse soorten krabben, bivalven en brachiopopden. Tijdens het krijt verschenen ook de eerste bedektzadigen (bloemplanten)


Download ppt "Krijt ESMEE & aNNEMIEK."

Verwante presentaties


Ads door Google