Spelregelwijzigingen Instructies Spelregelwijzigingen: Gebruik gele vlag bij de jurytafel Een speler die tijdens de serie wordt uitgesloten,
DEN BOEK Algemeen De personen die tafelofficial willen worden moeten aangesloten zijn bij de VBL als (niet) speler Voor meer inlichtingen hieromtrent kan.
Pietersen, P Pietersen, J Petersen, P Pietersen, J Pitersen, P Pitersen, J Den Oude, J Pietertjes H x x x.
Spelbegeleiding Jongste Jeugd
Digibordles Kleding rangtelwoorden en patroonherkenning
Selectie theorievragen
9. e x a m e n v o o r b e e l d F - Cursus. herhaling en vragen bij tweede bijeenkomst 1.Bij een inworp wordt de bal levend als: a.de scheidsrechter.
Tijdregels drie secondenregel vijf secondenregel:
4. time-outs en vervangingen (wissels) F - Cursus.
Spelregeltest Oliveo Handbal
Tafelcursus U-10 & U-12.
Tafelcursus U-14 en hoger
Help, ik ben spelleider! Instructie ouders voor spelleiden van de wedstrijdjes van de jongste jeugd.
Zaalhockey
Hartjes Kies een leuk spel
Verenigingscursus (F-cursus)
ARBITRAGE U14-U16-U19.
Tafelcursus SCORER (sheet) BC Woodpeckers Seizoen
Spelregels Hockey Elftallen
Zaalbriefing Clubarbitrage Commissie Spelregels KNHB, 2014 Walter de Groot Regio Coördinator ZH 2015.
Zaalseizoen 2015/2016 Jeugdhockey
ZAALHOCKEY Korte uitleg voor coaches HCC. Organisatorisch team inschrijven (kosten € 245) speeldata afwijkende spelregels zaalballen en bidons zelf scheidsrechter.
Digibordles herfst rangtelwoorden leesrichting
Presentatie Zaalhockey
Tafelcursus BC Woodpeckers Seizoen Agenda Invullen van het formulier Hoge Basket incl. enkele spelregels Wanneer gaat klok lopen? De Pijl.
Passie voor water Instructies 2016 – Spelregels 2013 – Sinds FINA Congres 2013 in Barcelona zijn er geen nieuwe spelregels ingevoerd Tijdens.
Kinderen effectief helpen met rekenen
(Officieel scheidsrechter VBL)
Digitaal wedstrijd formulier
Belangrijkste regels zaalhockey
Coachavond zaalhockey (nieuwe coaches/team managers)

Tafelcurus U12

Tijdwaarneming Wedstrijd duurt 8x 4 minuten Tijdwaarnemer houdt de tijd bij. Tijd staat stil bij elk fluitsignaal Tijdwaarnemer geeft minuten door aan schrijver Tijdwaarnemer houdt de score bij Tijdwaarnemer draait de pijl Aantal fouten van een speler doorgeven aan coach Bij 4 teamfouten bordje omhoog zetten

De pijl Sprongbal vroeger De wedstrijd begint met een sprongbal  De pijl wordt gedraaid naar de aanvalshelft van het team, die de sprongbal heeft verloren. Elke keer als de scheidsrechter voor sprongbal fluit, kijkt hij naar de pijl om te bepalen welk team de bal krijgt  dat team neemt uit  na inname wordt de pijl gedraaid. Uitzondering: De scheidsrechter geeft soms ook een sprongbal in een andere situatie.

Het scoreformulier Is ingevuld door de club Wordt ingevuld door de coaches. Help ze herinneren!

De scores bijhouden 2 punter= score in de bucket (scheidsrechter doet 2 vingers naar beneden) 3 punter= score buiten de bucket (scheidsrechter steekt op 2x 3 vingers omhoog) Indien mogelijk even teruggeven aan scheidsrechter. 1 punt = vrije worp (scheidsrechter steekt 1 vinger op)

Invullen op sheet AB Invullen team A en B (wisselt na rust) Grijze kolom: de minuten Kolom 1: nummer Kolom 2: score Kolom 3: nummer Kolom 4: score (NS M NS) Je telt door

Invullen op sheet AB Driepunter: omcirkel het nummer en tel er 3 bij op

Invullen op sheet AB Vrijeworp Zonder score: nummer van schutter noteren met vierkant erachter. Met score: score noteren klein vierkantje eronder Raak = doortellen Mis = streepje

Invullen op sheet AB Einde 4 minuten: Cirkel om de laatst gemaakte punten. Streep eronder, stand opschrijven

Invullen op sheet AB Tweede periode: Minuten doortellen t/m 8 Derde/ vierde periode bij 2 e kwart Vijfde/ zesde periode bij 3 e kwart Zevende/ achtste periode bij 4 e kwart

Fouten noteren Wanneer de scheidsrechter aangeeft dat een speler een fout maakt, noteer je de minuut in het vakje van de fouten achter de desbetreffende speler. Wanneer een speler 5 fouten heeft, mag hij niet meer meespelen. Je kruist in de desbetreffende periode een cijfer weg bij teamfouten. Bij 4 teamfouten per kwart (let op: dat zijn 2x 4 minuten) moet de rode vlag omhoog. Vanaf de 5 e teamfout mag de tegenpartij vrije worpen nemen. Na elk kwart trek je een streep langs alle gemaakte fouten. 2Mark Hooiveld

Na de wedstrijd 1. Tussenstanden invullen 2. Eindstand noteren 3. Naam winnend team noteren 4. Scheidsrechters laten tekenen 5. Ongebruikte ruimte vullen met strepen

Tips voor aan de tafel Vraag hulp: scheidsrechter, coaches, ouders. Blijf rustig, laat je niet gek maken!