Vakleer 17-02-14 L. van der Meer Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GMP and HACCP in school restaurants
Advertisements

Ongewenste micro-organismen
Een bericht speciaal voor jouw m’n
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Thema HACCP
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Keukenhygiëne.
Bezoek aan de Floriade. Onderzoeksvraag: benoem 3 trends die je ziet terug komen. Hoe worden deze trends toegepast? Trend 1: Gezondheid Er werd veel.
Voedsel/keuken veiligheid
Mijn stage bij de horeca “La Paz” Naam: *Dannie mol Klas: *5a Jaar: *2004 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je.
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Poëzie December.
Oud: Heel erg slordig en vies Nieuw: Schoon en overzichtelijk.
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
LORENZO’S BOEKBESPREKING.
De islam.
onhygiënisch werken en de gevolgen
Thema HACCP
Mijn stage bij impress bedrijfskantine Naam: cedela Klas: 5b Jaar: 2007/2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
Naam: tammy schreuder Klas:4a Jaar:2010/2011
Mus verpakkingen bv 2008 Naam: Rafael Klas: A6a Jaar: 2oo8 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het.
Hou van de mensen: er zijn geen andere. Als je van zwemmen slank wordt, wat doen de walvissen dan verkeerd.
Koning Midas.
Zondag 15 september Bevestiging en afscheid van ambtsdragers Lukas 15:1-10 Deel in de vreugde want ik heb gevonden wat verdwaald en kwijt was. Zo is er.
Huid Vacht.
Adviesrapport Restaurant keuken.
Dat is……… Goed fout!.
Voedselhygiene.
HYGIENE.
Geloof in jezelf.
Hygiëne 2.
Titus 2 de gezonde leer 1 Maar gij, kom uit voor hetgeen met de gezonde leer strookt...
Levensmiddelen hygiëne
Moeders schort.
Reinigen? Desinfecteren? Steriliseren?
Hoofdstuk III: Griekenland Les 4: Par 3A, Geloven
Hoofdstuk III: Griekenland Les 5: Par 3B, Weten
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
Zorg en welzijn Door : Beau Strauss 3MC. Inhoud O Keukenhygiëne. O Voedsel- en Warenautoriteit. O Wat is labelen O Waaraan moet keukenpersoneel voldoen.
Woordenschat groep 5 Thema 5, les 1
Strand paviljoen in amsterdam.. Wat is De Voedsel en Warenutoriteit? (NVWA) is een Nederland agenstchap dat bij bedrijven en instellingen moeten opletten.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Het uitscheidingsstelsel
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Sondevoeding.
Vrienden Deze gedichten zijn speciaal voor de vrienden om wie ik geef en de mensen die om mij geven Al deze gedichten komen van
Jezelf voorbereiden op een operatie
Zoönosen Gezondheid V21-22.
Een lichaam bestaat uit en De spieren zitten vast aan de beenderen. De spieren kunnen samentrekken en ontspannen. Zij dienen om ons te laten beenderen.
Tattooshop in Enschede. Een tattooshop vinden en het juiste ontwerp laten maken  hoe pak je dat het beste aan?  -stap 1: Waar op je lichaam wil je de.
Operatieassistentie Les 5. Wat moet je kennen/kunnen? Afspraak inplannen en informeren eigenaar Ontvangst van de patiënt en de eigenaar Voorbereiding.
“ Denk er eens over...” Klik op je muis.... Vandaag hebben we hogere gebouwen en bredere sneflwegen, maar minder temperament en smallere denkbeelden.
Wormpjes Je hoeft je niet te schamen …. Wormpjes Als het jeukt rond de aars, Als je witte draadjes ziet in de stoelgang, Als je ze rond de aars van het.
Casus 1 Hygiëne - infectie.
Huisvesting en Hygiëne
Verzorg jezelf: Do´s & Don´ts
Huisvesting en Hygiëne
Op je gezondheid.
Laat je nagels zien 1 Laat je nagels zien, laat je haren zien,
Persoonlijke hygiëne.
Gezondheid Les 1.
Gezondheid Les 1.
Voel je wel in je vel !.
Supermarkt Voedselveiligheid.
Kies een spel of luister naar de liedjes
Transcript van de presentatie:

Vakleer 17-02-14 L. van der Meer Hygiëne Vakleer 17-02-14 L. van der Meer

Hygiëne en hygiënisch werken Hygieia was de Griekse godin van de gezondheid. Het woord hygiene, is hier van afgeleid. Hygiene is te omschrijven als: de kennis van alles wat ons gezond houdt.

Hygiëne verdelen we in 3 groepen: 1. Persoonlijke hygiëne 2. Bedrijfshygiëne 3. Sociale hygiëne ( op een goede manier met elkaar omgaan)

Persoonlijke hygiëne Op en in je lichaam bevinden zich veel bacteriën. Vooral in de mond, neus en keelholte zitten er veel. Maar ook in je darmen zitten veel bacteriën. Als je, je handen niet wast na een toilet bezoek, kunnen deze bacteriën in producten komen.

Persoonlijke hygiëne Je handen zijn de grootste meelifters voor bacteriën. Belangrijke spelregels voor een goede persoonlijke hygiëne: Zorg voor schone handen Was en desinfecteer je handen Draag geen sieraden Hou je nagels kort. Gebruik geen handdoek die ook door anderen gebruikt wordt Verzorg je haar goed (draag een koksmuts) Draag schone vakkleding

Bedrijfshygiëne Een goede bedrijfshygiëne voorkomt bederf en besmetting van grondstoffen en producten. Dit verdient zich zelf terug, want je hoeft minder weg te gooien. Voor een schone werkomgeving gelden een paar spelregels: Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne. Reinig en desinfecteer materialen, gereedschappen en machines, voordat deze met voeding in aanraking komen

Hygiëne is de basis om verder te kunnen in de keuken. Video