Thema 4: Waarneming en Regeling

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CROSSLAB SENSORY SHOPPING
Advertisements

Kerndoel 11 Thema 6, 7 en 9 3 vmbo(t).
Prikkel Waarneming zintuig 1. Inleiding
Crosslab Sensory Shopping
Hoofdstuk ‘Contact’ ZINTUIGEN.
Crosslab Sensory Shopping
Zintuigen.
Homeostase.
S-889B-1 De wereld van geur en smaak Quest International bv 2006.
Gemaakt door: Nour, Fleur, Cheyenne, Robbie, Raphaël
VMBO-BK Thema 6: Waarnemen
Deel 1: Hoe verkrijgen organismen informatie over hun omgeving?
RESPONSIE COLLEGE CHEMISCHE ZINTUIGEN
3. Over smaak valt niet te twisten
Ligging van de receptoren voor reukstoffen
Bouw en werking smaakreceptoren
7.1 Hoe zijn de smaakzintuigen gebouwd?
6.1 Hoe zijn de reukzintuigen opgebouwd?
Het menselijk lichaam In dit hoofdstuk komt aan de orde: De opbouw van het menselijk lichaam De orgaanstelsels De zintuigen De stofwisseling.
Experimenten! Rosemarijn en Mandy H2D. Waarop moet je letten? Voorbereiding- Heb je alles? Staat alles veilig? Uitvoering- Alleen letten op je eigen proef.
Natuurkunde & Scheikunde
Experience Design Opdracht 1 Advies voor Bionade
Sensorische Ergonomie
Crosslab: Sensory shopping
Module 1 – Dag 3 Hallo Module 1 – Dag 3 een 1 Module 1 – Dag 3 twee 2.
Dennis Boeseken Lifestyle & Design
Het zintuigenstelsel Zintuigen Impulsen; prikkels
Zintuigen.
Door : Lotte Steffi yade
Proprioceptie Michelle borghers.
Hoofdstuk 4 Waarnemen en reageren.
A7 De ademhaling Blz:75 t/m 80.
Waarnemen.
Voedingsmiddelentechnologie VIVES campus Roeselare
Les natuur en techniek, maandag en dinsdag groep 5 en 6
Grondstoffen voor de bierbereiding
Ademhalingsstelsel Uitwisseling O2 en CO2
Smaak.
Thema 7: Zintuiglijke waarneming
De drie toestanden van water Water is enorm belangrijk voor al het leven op Aarde. Al het leven op Aarde bestaat grotendeels uit water en is afhankelijk.
Thema 6 Regeling en waarneming Zintuigen
Hoofdstuk 4 Paragraaf 1. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Zintuig smaak De tong.
Waarneming = Veranderingen in de omgeving kunnen ervaren.
VMBO-BK Thema 6: Waarnemen
Hst. 3 Het ademhalingsapparaat
Tast- druk- en pijnzintuig
Waarneming Wat is een zintuig? Welke zintuigen zijn er?
4. Proef het verschil Over de smakelijkheid.
Xperimenta 12 oktober zintuigen.
Groepje: Samy, Ishan, Arik en Harsimran
Thema Zintuigen.
Thema Zintuigen.
Waarnemen Zintuig Prikkel Ogen Oren Neus Tong Huid Licht Geluid Geur
Gemaakt door: Nour, Fleur, Cheyenne, Robbie, Raphaël
4. Proef het verschil Over de smakelijkheid.
Waarnemen Wist je dat we ongeveer zenuwcellen in ons lichaam hebben?
Waarnemen Zintuig Prikkel Zien Horen Ruiken Proeven Voelen Ogen Oren
Thema 7: Zintuigelijke Waarneming
Zintuiglijke waarneming
Waarneming en regeling
Thema Zintuigen.
Het respiratieapparaat
Transcript van de presentatie:

Thema 4: Waarneming en Regeling Basisstof 3: De neus en tong

De neus In de neus bevindt zich het reukzintuig De neusholte is van binnen bekleed met reukslijmvlies In het bovenste deel van het reukslijmvlies liggen zintuigcellen met reukharen. Prikkel: geurende gassen

De tong In de tong bevinden zich de smaakzintuigen Over de tong lopen fijne groefjes Aan de zijkanten van de groefjes liggen smaakknopjes In smaakknopjes liggen smaakzintuigcellen Verschillende smaakknopjes onderscheiden vier smaken: Zoet, Zuur, Zout, Bitter Liggen overal over de tong verspreid Reukzintuig speelt een rol bij proeven