100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Ik wens je De kracht van god.
Waarom stierf Jezus aan het kruis?
Met veel liefs van deze engel
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30. LEVEN NAAR GODS WOORD EXODUS 16:4-30.
De Slippertjes.
Hij wacht alleen nog maar
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Groot geloof 1.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
Verpakt.
Raven en een weduwe Van boven bekeken – 7.
Godsdienst.
Wie nodig je als eerste uit?
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
1 Gen 37:3 En Israël (Jacob) had Jozef lief boven al zijn zonen, omdat hij hem een zoon des ouderdoms was; en hij maakte hem een pronkgewaad. 4 Toen zijn.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Genesis 39:6 Daarom vertrouwde hij alles volledig aan Jozef toe; nu Jozef er was, bekommerde hij zich alleen nog om wat hij te eten kreeg.
GOD LEREN KENNEN WIE IS GOD? Jakob bij Pniël.
De HEER maakt je aan het lachen Sara’s lach: 1. een verwonderde lach; 2. een aanstekelijke lach. Genesis: boek van de geboorten. God belooft ook Abram.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Wie is God voor jou?.
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Welkom in de samenkomst
Vader abt Joseph « In het klooster… ». Het was tijd voor de oude abt Joseph om zijn zaterdags bad te nemen.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
21 september 2014 Rotterdam. Handelingen 20 6 Maar wij voeren na de dagen der ongezuurde broden van Filippi af en kwamen binnen vijf dagen bij hen te.
Een liefdesgeschiedenis
Jezus roept de leerlingen
De stem van God 2x Jozef: -Mattheus 2 vers Genesis 45 vers 1-7.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
De jonge Samuël was... hoofdstuk 1: uit een onvruchtbare vrouw geboren hoofdstuk 2: eerstegeborene, priesterlijk 3.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Abraham, volgend jaar rond deze tijd zal Ik bij jou terugkomen en dan zal Sara, je vrouw, een zoon hebben. Op een dag kwamen drie onbekende mannen op bezoek.
Heer, hoe zal ik weten dat wat mij beloofd is, mij ook gegeven wordt
Even voorstellen God Abr(ah)am Lot Sara(i) Hagar Ismaël Isaak.
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Abr(ah)aham en Sara(i)
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? HOE BLIJF JE GELOVEN TERWIJL JE WACHT OP GOD? Romeinen 4:17-20 ‘t Veerlicht Raamsdonksveer.
Diana vond in 2012 haar dakloze vader toen ze foto’s maakte. Hij verliet het gezin Toen ze jong was.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
En terwijl hij onderweg was, gebeurde het dat hij dicht bij Damascus kwam …
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Welkom. Muziek en zangtalenten Meer dan 300 vrienden op facebook, maar hoe goed kennen die jou eigenlijk als je alleen maar de leuke dingen op facebook.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: E. Duurkoop
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
In deze dienst zal Ds. J. Kruidhof voorgaan Na de zegen zingen we Gz. 162: 1, 4 Schriftlezing: Gen. 25: 27 – 34 Gen. 27: 41 – 45 Hosea 12: 4 – 7 Tekst:
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
De zegen van Migratie Kom en Zie 3 april Rien van der Toorn Niet-westers socioloog Tyndale Theological Seminary Evangelische Theologische Academie.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
De tweede zondag in de veertigdagentijd heet Reminiscere en dat betekent: ´Gedenk Heer, uw barmhartigheid´ Dit komt uit Psalm 25 : 6 en 7 ‘Denk aan uw.
Thema voorbereid met jongeren. Licht van de wereld U scheen in mijn duisternis, nu mag ik zien wie u bent. Liefde die maakt dat ik U wil kennen Heer’,
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Transcript van de presentatie:

100 jaar was Abraham toen hij samen met Sara hun eerste kind ISAAK kreeg. God was Zijn verbond nagekomen.

Omdat God woord had gehouden, hield ook Abraham woord Omdat God woord had gehouden, hield ook Abraham woord. Hij besneed zijn kind, zoals hij aan God beloofd had.

Hahaha!! Op de derde verjaardag van Isaak werd er een feestje gehouden. Heel het huisgezin was aanwezig, ook Hagar en Ismaël. Maar toen Isaak binnenkwam, juichte iedereen hem toe, behalve Ismaël. Ismaël lachte Isaak uit.

Abraham, jaag die slavin met haar kind weg Abraham, jaag die slavin met haar kind weg. Het geluk van lachen is alleen voor mij bestemd. Jij zorgt er nu voor dat ze verdwijnen. Hierdoor ontstak Sara in woede. Alleen aan haar kind is het lachen voorbehouden. Daarom eiste ze van Abraham dat hij Hagar en Ismaël het huis uit zou jagen.

Vroeg in de morgen stuurde Abraham hen weg Vroeg in de morgen stuurde Abraham hen weg. Met pijn in het hart, want Ismaël was ook zijn zoon. Maar het kon niet anders. Abraham gaf ze nog brood en een zak water mee.

Met spijt in het hart zag Abraham Ismaël en Hagar vertrekken.

Na een paar dagen dolen door de woestijn was al het eten en water op.

Hagar legde de uitgeputte Ismaël in de schaduw van een struik.

Heeeelp! Ik kan het niet aan om mijn kind te zien sterven. Zelf ging Hagar een eindje verderop zitten. Ze kon het sterven van haar kind niet aanzien. De jongen riep en schreide ten hemel. Hagar stopte haar vingers in de oren.

Wat is er? Waarom sluit je de ogen en de oren? De naam Ismaël betekent ‘God hoort’. God hoorde ook het geschreeuw van Ismaël en daagt op.

God opende de ogen van Hagar en plots zag ze vlakbij een bron met water.

Hagar vulde een waterzak en gaf de jongen te drinken. Nu weten we het zeker: God ziet ook Ismaël. Isaak en Ismaël horen bij elkaar. Zij zijn en blijven kinderen van één vader. Met die vader heeft God een verbond gesloten. Dat verbond zal God niet breken.