Het verhaal van de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
NOVEMBER/DECEMBER 2013 WelkomNaar school DieuwkeJayden ZoëIfy Ferre Hiep Hiep Hoera Lysandrick 7-11: 1 jaar! Nils 16-11: 3 jaar! Kay 3-12: 3 jaar! Activiteitenagenda.
Advertisements

Laat vernieuwing groeien
Het Scheppingsverhaal.
Sociale Studies Workshop alumnidag
Integraal Gezondheids Management in het MKB Kansen en Weerstanden Horeca Gouda
Retailmanagement hoofdstuk 1, paragraaf 1
Spreekbeurt van Nina Bakker. 28 oktober 2008.
Onderzoek en publicatie voor het lectoraat
Zingen Gz 154 : 1,2,3,4 1. Ach, wat moet ik toch beginnen
Planten.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
De mens en de techniek Hefbomen.
Godsdienst.
“Digitaal Portfolio, meer dan een klapper”
Bloem Song: Maradisha.
Begeleidingsplannen GGZ
Een project van de NSGK. Projectdoelen de positie van jongeren met een handicap in de samenleving verbeteren de beeldvorming met betrekking tot jonge.
INTEGRAAL SOCIAL WORK (WERKTITEL) 25 juni
Taaloefeningen.
Herstelondersteunende zorg in Nederland
De start... De start.. Overwegend positief ingevulde items Bij mijn begeleider kon ik een luisterend oor vinden. Mijn begeleider kon mij oppeppen.
Ondernemen(d) in het onderwijs
2013 EVALUATIES N. INLEIDING Gelieve onze 2011 video te bekijken voor meer details aangaande het proces en de applicatie
Mentor Andrea. Doel : Via werkplekleren ondersteuning bieden aan doelgroepmedewerkers om uit te groeien tot een goede begeleider van jonge kinderen.
Resultaten BPV-evaluatie
Theorie Circulatie.
SESSIE 8 PLEIDOOI VOOR DUURZAME CULTUURBELEVING OP SCHOOL.
Mm, lekker warm en veilig hang ik aan moeders takken. Het is hier zo fijn, zo gezellig. Mijn vrienden de dieren komen langs. Ze eten en rusten uit. Het.
BOSS Presentatie titel Lau Mijnders
Elke plant zijn eigen plek
Visie & Strategie.
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
Zingen Vers 1 Zie ik sterren aan de hemel staan,
Vroege stage en feedback – departement lerarenopleiding Hasselt.
Klik hier om ondertitel te maken Klik hier om een titel te maken.
Welkom Voorganger: Dhr. G.S. Schutte Ouderling : Janna Korthoef Organist: Anne Kroeze Schriftlezingen: Ezechiel 17: Marcus 4:
Je eigen groenten en kruiden kweken Wanneer moet je ze zaaien? Hoe verzorg je ze? Wanneer kun je ze oogsten? Wat kun je er van maken?
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Het betrekken van studenten bij de toetscyclus
Muziek in de bovenbouw Wil je in een prettige omgeving beter leren musiceren en weten hoe muziek in elkaar zit en hoe deze ontstaan is? Ben je niet bang.
Bs.1: onderzoek doen Bs.6: een werkplan maken
Thema 2 PLANTEN Basisstof 1 -De levenscyclus van een plant
48 HET RECEPTHet recept leert je hoe je iets lekkers moet koken. In een kookboek vind je veel recepten. Zaaien Verhaal.
Regenwormen.
Autisme in het Voortgezet Onderwijs Conferentie Passend Onderwijs 11 november 2009.
Paddestoelen
Thema planten - Les 6 - Wortels -
Feedback Stakeholders Jong & Overal thuis Dialoogdag 21 april tal stakeholders aanwezig 13 werksessies Doel Dialoogdag Verrijking en toetsing.
Planten Wat ga je doen? Wat ga je leren?
Planten Wat ga je doen? Het werkboekje maken met behulp van deze digitale les. Wat ga je leren? De levenscyclus van een plant. Uit welke onderdelen planten.
Rollen binnen het werkplekleren
Alles wordt anders Het bos.
Unitonderwijs en continurooster
Colette de Bruin Bron: Geef me de 5 Colette de Bruin Bron:
BLOKBOEK NATUUR 7 LES 5 - PLANTEN.
Thema 2 blok 1 Op zoek naar voedsel.
Regenwormen.
Groeifactoren.
Mind-Spring Cultuursensitief werken via Mind-Spring
Waarom is het soms nat en soms droog?
Wat gaan we vandaag doen
Workshop – teamgroei begrijpen
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
UMCG Gilde niveau 4 MBO verpleegkundige.
Bemesting; Bodem les 5 Zone.college
Transcript van de presentatie:

Het verhaal van de

Er is aarde, zon en lucht ….

… en de tuinman.

De tuinman legt een zaadje in deze grond. Hij zorgt dat de aarde rondom het zaadje voldoende verlucht, vochtig en voedzaam is.

Het zaadje krijgt wortels...

… en een scheutje. De tuinman trekt niet aan dat scheutje om het te laten groeien. Maar zorgt voor een goede omgeving zodat het zelf kan groeien tot ….

… een stevige boom. De tuinman snoeit regelmatig de nog jonge boom … een stevige boom. De tuinman snoeit regelmatig de nog jonge boom. De jonge boom stemt zich af aan de omgeving en groeit uit tot een stevige boom….

Het verhaal van de tuinman. De tuinman zorgt ervoor dat het zaadje in de juiste grond terecht komt. Juiste grond betekent luchtige, goed bemeste en vruchtbare grond. In zulke grond is het immers niet moeilijk voor het zaadje om voedsel op te nemen. Het zaadje krijgt worteltjes en kan al gemakkelijker voedsel opnemen. Het verwerkt zelf dat voedsel. Stilaan krijgt het grotere wortels en groeit het tot een twijgje. De tuinman zal niet aan dat twijgje trekken om het te laten groeien. Hij zorgt dat het zelf voedsel kan opnemen en verwerken. Hij geeft ieder plantje een eigen hoeveelheid water en mest en houdt de grond luchtig. Zo kan het twijgje groeien tot een grote boom. In het begin zal de tuinman nog af en toe moeten snoeien. Maar ook dat is na verloop van tijd niet meer nodig. De boom kan zelfstandig leven en groeien. De boom zorgt voor verrukkelijke schaduw en zuurstof in de omgeving. Wat meer is de boom zorgt voor andere zaadjes die bomen worden. Zo ontstaat er een bos die voor de omgeving de nodige zuurstof voortbrengt. De tuinman is het CMO die kennis, vaardigheden, waarden enz. doorgeeft en zorgt dat de cursisten en KMO deze kennis zelf kan verwerken en kan omzetten in produkten, in nieuwe kennis. … De tuinman mag tevreden zijn over het resultaat. De boom zorgt voor een zuurstofrijke omgeving…en voor weer nieuwe zaadjes die dankzij de zorgen van de tuinman weer uitgroeien tot stevige bomen….

Een eigen visie op opleiding, begeleiding & advies Onze opleiding, begeleiding en advies is gericht op de professioneel doelstellingen van de persoon en de onderneming Er is steeds een relatie met de praktijk aanwezig zowel met betrekking tot de inhoud als docent, methode, omgeving Opleiding, begeleiding moet gericht zijn op professionele behoeften van de persoon en de doelstellingen, de strategie van de onderneming. Daarvoor is de relatie met de praktijk van cruciaal belang. Deze relatie met de praktijk is onze eigenheid sedert het ontstaan van de middenstandsopleiding. Het is onze expertise, ons verschil met de andere opleidingsinstellingen. De middenstandsopleiding, zeker in de leertijd, is de enige echte alternerende opleiding. Deze expertise moeten we duidelijk naar buiten brengen als onze expertise. De praktijk moet weerspiegelen in de inhoud. De docent moet ook duidelijke relatie hebben met de praktijk. De opleiding moet praktijkgericht zijn. De omgeving waarin wordt geleerd, is de praktijk. Het doel van de opleiding moet zijn: het lerend vermogen van de cursist of de onderneming te laten toenemen. U herinnert zich nog wel het verhaal van de tuinman. De filosofie van de lerende organisatie ligt hier aan de basis. Onze doelstelling is lerend vermogen van de persoon en van de onderneming toeneemt.