Onderwerpen presentatie NVWA Bereiding en bewaring Waar let de NVWA inspecteur op Afronding 9-4-2017
De Nederlandse NVWA bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, en handhaaft de natuurwetgeving. http://www.nvwa.nl/ 9-4-2017
De NVWA bewaakt / houdt o.a. toezicht op Gezondheid van planten Gezondheid van dieren Welzijn van dieren De natuurwetgeving Veiligheid consumentenproducten Veiligheid van voedsel 9-4-2017
HACCP = HAZARD ANALYSIS and Critical Control Points Nagaan wat er fout kan gaan bij bereiding Deze “punten” in de bereiding bewaken en daardoor de processen te kunnen beheersen Hoe zouden jullie het werkwoord ‘Control’ in deze context vertalen? 9-4-2017
Hygiëne in de Horeca Spreekt voor zich 9-4-2017
Nu volgen wat voorbeelden van kruisbesmetting 9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
9-4-2017
De rol van de inspecteur Uitvoerder(s) Inkoop bereiding Eindproduct Omgeving 9-4-2017
Foto onderzoek Hygiëne Temperatuur Werkwijze 9-4-2017
Links een magazijn met een vergiet gekookte bami en rechts het schoonmaakmateriaal waarmee de keuken wordt schoongemaakt. 9-4-2017
Links een diepvrieskist met onder andere gevogelte Links een diepvrieskist met onder andere gevogelte. Rechts een snijplank met een bak kippenpoten onder de werkbank. 9-4-2017
Links een emmer met uiensalade Links een emmer met uiensalade. Rechts kopjes voor de gasten (wat zijn die zwarte korrels denk je?) Hygiëne/ Temperatuur/ Werkwijze? 9-4-2017
Links de onderkant van een handdoekrol Links de onderkant van een handdoekrol. Rechts de werkbank waarop wokbranders staan. 9-4-2017
Links een bak gesneden kip in marinade Links een bak gesneden kip in marinade. Rechts een voorraad in de vriescel. 9-4-2017