4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
PowerPoint presentatie hypotheken
Advertisements

Hoe werkt een (gemengde) VvE?
Dmv de startersregeling wil de gemeente Amersfoort de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Amersfoort.
Averechtse selectie & marktfalen “Een Experiment”
Asymmentrische informatie
UITNODIGING Fokkema Linssen Notarissen
Bouwen in eigen beheer Brug naar betaalbare woningen in leefbare wijken en dorpen.
KOOP-VERKOOP DEFINITIE EIGENDOMSOVERDRACHT RISICO-OVERDRACHT
Koopwoning...  (het is niet zo moeilijk…). huiswerk  pak agenda en noteer bij ma 19 januri 5e lesuur:  leren tb 72 tm 77 maken 3.21 tm 3.23 wb 129.
H4 Wonen Paragraaf 1+2.
Herhaling H4  Iedereen gaat staan  Lees en luister naar de vraag  Kies het voor jouw juiste antwoord doordat je het groene of rode kaartje toont.
Onroerend Goed investeren en beheren
Dmv de startersregeling wil de gemeente Utrecht de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Utrecht. In.
Netwerk Notarissen / 1 Financieel Café 30 maart 2011 Korte introductie voorlopig koopcontract Ernst Loendersloot (kandidaat notaris) Huenges Wajer & Joosten.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Arnhem de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Arnhem. In de.
Arrest Van Bommel-Ruijgrok
Arrest Hendrikx - Peters
Agenda  Les 44 tm 46  wkn 04 en 05  hs 13 vreemd vermogen op korte termijn  bestuderen par 13.1 tm 13.5 maken wb vragen 13.1 tm
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Salesmanagement © Noordhoff Uitgevers. Salesmanagement © Noordhoff Uitgevers.
Management en Organisatie © 2009 | Noordhoff Uitgevers bv.
Economie vastgoed © 2011 | Noordhoff Uitgevers bv.
Dmv de startersregeling wil de gemeente Almere de bereikbaarheid van koopwoningen vergroten voor met name de starters op de woningmarkt in Almere. In de.
Hebben jullie je ook al afgevraagd waarom MAROKKANEN veel gemakkelijker een huis kunnen kopen dan de BELGISCHE werkende mens ?
 Geen stappen bij een notaris ◦ Wettelijk stelsel  Stappen bij een notaris ◦ Scheiding van goederen ◦ Algehele gemeenschap.
§ 2.1 Hoe betaal jij? Als je naar het buitenland gaat, kun je soms met euro’s betalen, soms niet. Voor landen waar vreemde valuta gebruikt worden, moet.
§1.2 Waar blijft je geld? In deze PowerPoint-presentatie leer je over:
5.4 Hoe werk je? De overheid is ook een producent. Ze levert vooral diensten. Bijvoorbeeld: Gezondheidszorg & Onderwijs Een groot gedeelte van de kosten.
§ 1.2 Sta je samen sterker? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan.
§2.3 Hoe leen je? In deze PowerPoint-presentatie leer je over: Lenen
Verzekeraar De verzekeringsmaatschappij. 4.1 Wie betaalt de schade? © Noordhoff Uitgevers 2011.
§2.4 Wat doet de bank voor jou?
Hfdst. 25 Burgerlijk recht Blz Identiteitsgegevens Voornaam/-namen: Ouders kiezen de voornaam/-namen van hun kind. De ambtenaar van de Burgerlijke.
Startersavond Woningmarkt
3.4 Hoe woon je? Als je gaat verhuizen kun je een huis kopen of huren.
3.4 Een huis kopen of huren? Inkomen  .
Recht H3 Soorten overeenkomsten Ondernemer.
7.1 Wie is toch die overheid?
7.2 Wat doet de overheid voor ons?
Verzekeren 4.1 Wie betaalt de schade?
3.3 Sta jij in je recht? Om de consument te beschermen is er niet alleen de Consumentenbond. Er zijn ook wetten en regels waar de aanbieder zich aan moet.
Naar een aanbod voor de vlaamse private huurmarkt.
Succesvolle bedrijven © 2011 | Noordhoff Uitgevers bv.
SAMENWERKING CORPORATIE EN BEWONERS INVLOED EN ZEGGENSCHAP Resultaten van onderzoek onder 6 klantenpanels (3302 deelnemers)
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Marketing vastgoed © 2012 | Noordhoff Uitgevers bv.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Begrippen privaatrecht
Informatiebijeenkomst Project Legalisatie gebruik gemeentegrond.
Hoe verloopt een rechtszaak?. Dagvaarding of verzoekschrift Dagvaarding : een brief met wie de eiser is, wat hij wil en welk bewijs hij heeft. Wanneer.
HET NIEUWE BV-RECHT: WAT BETEKENT DAT VOOR U? 30 MEI 2016.
Je hebt nu € ,00 op de bank staan van jouw privé rekening (ABN) Het is
Basisboek Bedrijfseconomie hoofdstuk 3 Financiële overzichten Achtste druk © 2008 Noordhoff Uitgevers © 2010 Economie Leer Kracht.
1 VGN ledenbijeenkomst gevolgen extramuraliseren vastgoed 4 en 5 juni 2013 Mw. mr. T.J. de Groot (Tanja) VBTM Advocaten
Aantekeningen hoofdstuk 3. Begroting Als je je uitgaven op orde wilt houden, dan moet je budgetteren. Raadzaam is om een begroting te maken, Dat doe je.
HOOFDSTUK 3 Wat koop je ervoor?. Consumentenorganisaties Komen op voor de belangen van de consument (klant) Voorlichting geven Waarschuwen tegen misleidende.
Sales Management © 2014 | Noordhoff Uitgevers bv.
Maximale hypotheek Maximale hypotheek De maximale hypotheek wordt bepaald op basis van uw inkomen en de woningwaarde. In 2014 is voor zowel het.
Lenen.
H3 Financiering van een bedrijf
1 VMBO BK deel Grafiek Grafiek tekenen 1 1.
Hoofdstuk 6 Consumentenkoop
Herhaling Boek 3 - Hoofdstuk 4 WONEN
Huren of kopen Voordelen van huren:
Financiering van de onderneming
EIGEN WONING © Dia van Berry Hagendijk.
Boek 4 - Hoofdstuk 3 GELD VOOR DE OVERHEID
Intertemporele ruil gezinnen
Transcript van de presentatie:

4.4 Een eigen huis of niet? Mensen kiezen vaak bewust om een huis te kopen, of juist te huren. Aan beide zitten voor- en nadelen. Deze voor- en nadelen bepalen of iemand liever een huis huurt, of juist een huis wil kopen. © Noordhoff Uitgevers 2011 1

4.4 Een eigen huis of niet? Huurovereenkomst Een huurovereenkomst is een schriftelijke overeenkomst tussen de huurder en verhuurder van een huis. In de overeenkomst staat vaak dat grootonderhoud voor rekening komt van de verhuurder. Klein onderhoud is voor rekening van de huurder. © Noordhoff Uitgevers 2011 2

4.4 Een eigen huis of niet? Woningcorporatie Veel huurwoningen zijn eigendom van een woningcorporatie. Dit is een organisatie die zich richt op het beheren en verhuren van betaalbare woonruimte. Omdat het een woningcorporatie niet om winst gaat, blijven de huren vaak betaalbaar. © Noordhoff Uitgevers 2011 3

4.4 Een eigen huis of niet? Voorlopig koopcontract Als je een eigen huis koopt, dan teken je eerst een voorlopig koopcontract. Je hebt het huis dan gekocht, maar volgens de wet heb je nog drie dagen bedenktijd. Daarna is de koop definitief. Vaak staat in het voorlopig koopcontract een ontbindende voorwaarde dat de koop niet doorgaat als de koper niet voldoende hypotheek bij de bank kan krijgen. © Noordhoff Uitgevers 2011 4

4.4 Een eigen huis of niet? Transportakte Als het voorlopig koopcontract is getekend, stelt de notaris een transportakte op. Dit is het officiële verkoopbewijs. Als koper en verkoper de akte hebben getekend, dan zorgt de notaris dat de akte in het kadaster wordt ingeschreven. Het kadaster houdt bij wie eigenaar is van onroerende zaken. © Noordhoff Uitgevers 2011

4.4 Een eigen huis of niet? Kosten koper Koop je een bestaande woning, dan moet je ook kosten koper (k.k.) betalen. Deze kosten koper bestaan onder meer uit overdrachtsbelasting, makelaarskosten en kosten voor de notaris. De kosten koper bedragen in totaal ongeveer 8% van de koopprijs. © Noordhoff Uitgevers 2011