Als de kringloop draaikolk wordt

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Haar moeder, de Koningin, noemde men Ze woonde in een klein landje en haar vader was Er was eens een wondermooie prinses en ze noemden haar... Ze woonden.
Advertisements

Gesprekjes….
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Plaatje vrienden op een bank
Modern sprookje Kikkerkoning.
Rode rozen in de sneeuw Marva.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Spreuken en Gezegden Louis Welters 2014
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Verrassing!!.
Voorbij & Do Met enkele foto’s van Giovanni.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Louis.
De Slippertjes.
Aan Mijn Rivier Music : Largo from Xerxes by Händel
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Jack ging met z'n vriend Bob skiën. Ze namen Jack's busje en reden noordwaarts. Nadat ze enkele uren gereden hadden kwamen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm.
Evangelie der genade Vragen :
Powerpoint gemaakt door
DE 4 KAARSEN.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
… en wat wil Jezus van jou?
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Lees dit met aandacht, want er zit een moraal aan het verhaal.
Een romantisch sprookje
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Het ziekenhuisvenster.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
EEN VERRASSING KRIJGEN
Lieve vriend(in)!.
…..overrompeld door verdriet
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Ik had een droom verleden nacht,
DE 4 KAARSEN.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Huwelijk (1) Een vrouw heeft haar ex-echtgenoot uitgenodigd op haar huwelijk. Tijdens het feest gaat de ex naar de nieuwe bruidegom en vraagt hem op.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
Vader abt Joseph « In het klooster… ». Het was tijd voor de oude abt Joseph om zijn zaterdags bad te nemen.
Rode Rozen.
Verlangen naar licht.
Mijn verjaardag..
Een liefdesgeschiedenis
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Jezus roept de leerlingen
Help de slachtoffers van de watersnood in Bosnië en Servië
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Ds. Ds : Mw. M.Reinders de Haan
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Gisteren nog, was ik twintig jaar, Ik amuseerde me in het leven Ik dacht al de tijd te hebben Ik wist nog niet dat het leven Tussen onze vingers verdwijnt,
Zaterdag 8 april 2017 Het is nu 19:52.
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Bij Elies, Pauline, Céline, Annelore en Sien
De koning van de kikkers
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
DE SPIEGEL.
Gods aanwezigheid ontdekken
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
‘s Nachts na tweeën 1 's Nacht zo om een uur of twee, dan gaat in ons stamcafé De deur op slot, je weet niet wat je ziet Het licht gaat uit, de kaarsen.
‘ Ik wil alle Amnesty-supporters bedanken! Jullie inzet heeft tot succes geleid, zo blijkt uit mijn vrijlating. Maar mijn zaak is nog niet voorbij. Blijf.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Mopje… Ontwerp: Wsbrd Ontwerp: Wsbrd. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd voor een gemaskerd bal. Gemaskerd bal Een getrouwd stel was uitgenodigd.
DE SPIEGEL Een liefdesgeschiedenis Vertaald uit het Spaans – Freddy Storm 11/2009.
Transcript van de presentatie:

Als de kringloop draaikolk wordt Alcoholisme Stan Ansoms Alcoholisme Als de kringloop draaikolk wordt Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist

Alcoholisme Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist Te Roeselare werd ik voor de eerste keer stomdronken. Als vluchtelingen hadden wij, in de chaos die daar heerste, een grootwarenhuis geplunderd, en op die avond leerde ik de zwoele sfeer van het dronken zijn kennen …

Alcoholisme Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist Langzaam aan werden de kroegen en de vrienden van minder allooi bezocht, want de vroegere vrienden wilden zich met mij niet meer vertonen. Ik dronk mij op een eiland. Ik verspeelde alles en iedereen. De ‘black-outs’ werden dagelijkse kost …

Alcoholisme Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist Op een morgen zei mijn vrouw:’ Je bent vannacht ergens tegen gereden!’ Aangezien mijn auto sinds maanden elke morgen voor de deur stond zonder dat ik wist hoe ik thuis was geraakt, zag ik in dat voorval een middel om te weten te komen langs welke weg ik elke nacht van de haven naar huis reed. Tijdens mijn zoektocht werd ik plots ‘nuchter’: ik besefte dat een mens mijn slachtoffer had kunnen zijn’. Ik stopte langs de weg en begon voor de eerste maal in jaren mijn toestand in de mate van het mogelijke te overdenken…

Alcoholisme Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist Op een vrijdagavond, na eerst nog een tiental glazen bier te hebben geledigd, belde ik aan bij de A.A. Een vriendelijke meneer ontving mij en vroeg alleen: ‘Koester je het eerlijk verlangen op te houden met drinken, vriend?’ Op mijn bevestigend antwoord, zei hij: ‘Kom binnen op de universiteit van de drinkers!’ Wat dat inhield, besefte ik nog niet …

Alcoholisme Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist Iemand van de A.A.-ers stelde voor om eens onder vier ogen te praten. Hij vertelde me het volgende: “Wij de A.A.-leden, nemen je wel zoals je in werkelijkheid bent. Jij neemt ons toch ook zo, en wij hebben elkaar nodig. Door me voor jou te kunnen inzetten, blijf ik zelf van de drank, voel ik me nuttig. Enkel en alleen door mijn levenshouding en door anderen te dienen blijf ik droog” …

Alcoholisme Mijn naam is Jos, ik ben alcoholist De man die vroeger geen vrienden meer had, heeft er nu soms teveel. De man die geen gezin meer had, heeft er nu één uit de honderdduizend. De man die vroeger niet voor zichzelf kon zorgen, is nu de vader die raad en steun kan geven aan zijn kinderen. Er is geen enkele reden waarop ik mij zou kunnen beroepen om terug te drinken.