Uitzonderlijke sites Wij kunnen dit niet allemaal bezoeken maar we kunnen er wel van dromen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
LAKER LOVERS CALIFORNIA
Advertisements

Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Op geologische ontdekkingstocht in Europa
10 PLEKKEN OP ONZE PLANEET DIE ER BUITENAARDS UITZIEN
Het Darvaza goed.
Baai van Ushuaia - Vuurland - Argentinië Baai Ensenada - Mexico.
De “bron” van Darvaza.
Kustvormen.
Het ijs- en sneeuwfestival van Harbin
Wij gaan iets vertellen over het boeddhisme
Rusland Kennisquiz.
WERELDERFGOED In nederland. S CHOKLAND Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst Symbool van Nederlandse strijd tegen het water.
Gemaakt door: Leonie en Lincy. Het land heette oorspronkelijk Mumbai De Portugezen hadden allerlei verschillende namen voor het land. Maar het betekende.
Once upon a time in The West. Woestijnen in… Amerika. Muziek : Ennio Morricone.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
Unieke fotos..
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Hoe mooi is onze planeet ..
Heilige plaatsen Wat zijn heilige plaatsen?
“Highligh” Footbridge Rio Cualle River als het hoog water is moet je wel over de brug Na het lunchen in het jungle restaurant zijn we weer naar beneden.
Hoe mooi!.
Italië Door Sien en Ester.
Borobudur De Borobudur tempel..
De temperaturen in Harbin bereiken vaak –40°C en blijven onder het vriespunt gedurende een half jaar. Deze stad bevindt zich ten noorden van het gekende.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
PowerPoint presentatie BOURGOGNE
Ir D.F. Woudagemaal Sinds 1998 op werelderfgoedlijst Vlakbij Lemmer
Schokland Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst Symbool van.
I R D.F. W OUDAGEMAAL Sinds 1998 op werelderfgoedlijst Vlakbij Lemmer Oudste en grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld Geopend door Koningin Wilhelmina.
Schokland Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst Symbool van Nederlandse strijd tegen het water Was een eiland in de Zuiderzee.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 01/2010
Fotos waar je “ WOW “ tegen mag zeggen.
Speciale TRAPPEN in de wereld
1 Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde OK t/m 29 juli 2005 Niet-Egyptische pyramides.
Werelderfgoed in Nederland. Schokland  Sinds 1995 als eerste Nederlandse monument op werelderfgoedlijst  Symbool van Nederlandse strijd tegen het water.
De Amazone.
Paragraaf 2.3 Amerika vóór Columbus.
De Darvaza Put.
Vreemde natuurlandschappen
(Uit het Engels vertaald door Freddy Storm). Pamukkale is een van de buitengewone natuurlijke wonderen in Turkije.
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
HET MEEST PORTUGESE DORP VAN PORTUGAL
Eiland Marieta (MEXIQUE)
Vangelis - Ask the mountains Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 03/2010.
30 verlaten plaatsen, maar nog steeds prachtig
voor een onvergetelijke vakantie!
De eenzame ontdekkingsreiziger, in het centrum van het beeld hierboven bevindt zich binnen de grootste ooit ontdekte grot. Zij heet Hang Son Doong, bevindt.
GESCHIEDENIS VAN.
De beste uitkijkposten ter wereld.
I R D.F. W OUDAGEMAAL Sinds 1998 op werelderfgoedlijst Vlakbij Lemmer Oudste en grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld Geopend door Koningin Wilhelmina.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 05/2010 Arizona, VS – The Wave, een verbijsterende formatie van zandsteenrots die ca. 190 miljoen jaar oud is.
(REFLEXIONES) Vertaald uit het Frans – Freddy Storm 01/2013.
INDRUKWEKKENDE BRUGGEN BOVEN HET REGENWOUD IN SAO PAUL - BRAZILIË.
y.gvh Deze is uit het zonnestelsel omdat de planeet te klein was, maar hij staat er toch op. De naam van de planeet is ’’pluto’’.
Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.
Vulkanen Mas, Omar.
Speciale TRAPPEN in de wereld
Topografie Landen van Europa.
Vertaald uit het Engels – Freddy Storm 05/2010
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Tianmen Mountains liggen in het noorden van de provincie Hunan, bij Dayong (China). Veel mensen denken bij Tianmen aan de beroemde Tiananmen Square, in.
Gemaakt door Shaqur de kraaij Groep 8
Tianmen Mountains Dayong city (nu Zhangjiajie) met
Hoe mooi!.
De Dom van Milaan.
China: De wenteltrap op het Taihanggebergte is 91 meter hoog
Nieuw-Zeeland.
Transcript van de presentatie:

Uitzonderlijke sites Wij kunnen dit niet allemaal bezoeken maar we kunnen er wel van dromen.

China : Spiraaltrap aan het Taihanggebergte. Hoogte = 91 meter

Portugal : Het Regaleirapaleis bij Sintra; de omgekeerde torens.

Bosnië- Herzegovina : het dorpje Blagaj; huis Tekeija gebouwd in de 16de eeuw aan de bron van de Buna.

Roemenië : de begraafplaats te Săpânța in de provincie Maramures. Het is beroemd om zijn kleurrijke grafstenen en houten kruisen met naïeve schilderijen.

Italië : het kleine eiland Procida; een kleine gemeente van ongeveer 10000 inwoners in de provincie Napels.

Malta : Popeyestad; is gebouwd als decor voor een Popeyefilm (1980) Malta : Popeyestad; is gebouwd als decor voor een Popeyefilm (1980). Nu is het opengesteld als museum.

IJsland : de watervallen van Litlanesfoss omringd door basaltzuilen.

China : de Regenboogbergen zijn gevormd door sedimentaire terrigene lagen gedurende 24 miljoen jaar.

Italië : Het klifrestaurant (Grotta Palazzese) werd gebouwd in een grot in de regio Apulië.

India Rajasthan : De Chand Baori ; dit gebouw dateert uit de 11e eeuw en is een van de eerste baoris (bronnen), die heeft bijgedragen tot het watergebrek.

Verenigde Staten : In het San Isabel woud in Colorado is door Jim Bishop een middeleeuws kasteel gebouwd. Hij begon de bouw op de leeftijd van 15 jaar en heeft er 40 jaar aan gewerkt.

Rusland Jekaterinenburg : Een psychedelische zoutmijn Rusland Jekaterinenburg : Een psychedelische zoutmijn . In het hart een verlaten zoutmijn is een schat aan carnallietsedimenten.

Brazilië: Het natuurlijke witte zand van Fervedourobad Brazilië: Het natuurlijke witte zand van Fervedourobad. In de buurt van het dorp Mateiros is een natuurlijk zwembad. Het heeft een diameter van 8 meter, het water is blauw kristal en de bodem is wit zand.

Italië: Craco , het spookachtige verlaten plaatsje Craco wordt nu gebruikt als "wetenschappelijk park", de verschuiving van de grond en het verval van de plaats wordt nauwkeurig in kaart gebracht. Het wordt ook gebruikt als filmlocatie.

Samoa: Sua Ocean Trench 'Sua Ocean' is een klein paradijselijk plekje gelegen in het dorp Lotofaga in Amerikaans-Samoa. De plaats is toegankelijk voor het publiek als badzone.

Birma: Het dorp Bagan Bagan is een grote boeddhistische archeologische site van meer dan 50 vierkante kilometer in de regio van Mandalay, gelegen in de centrale vlakte van Birma.

Portugal : De gekleurde paraplu’s van Agueda Portugal : De gekleurde paraplu’s van Agueda. Tijdens het jaarlijkse Ágitagueda art festival worden de straten van Águeda versierd met honderden paraplu’s. En dat ziet er fantastische mooi en kleurrijk uit. Met die brandende zon is deze straat waarschijnlijk qua schaduw en temperatuur een van de meest aangename straten om door heen te lopen.

Tanzanië Lake Natron : is een alkalisch sodameer met bijzondere kleurschakeringen en met een grote concentratie aan flamingo’s (broedplaats) , omgeven door een bijzonder ruig vulkanisch landschap

Duitsland: De Bastei brug De Bastei Bridge is een zandstenen loopbrug en verbindt de rotsachtige pieken boven de rivier de Elbe in Duitsland . De brug is gelegen in het nationale park Saksisch Zwitserland in de Elbe Sandstone Mountains.

China : De Grote Boeddha van Leshan is een groot uitgehouwen Boeddhabeeld in de stad Leshan, Sichuan. Het 71 meter hoge beeld is op initiatief van de monnik Haitong gehouwen uit de rode bergsteen van de heuvel Lingyuan.

Spanje: Het Alcazar vanSegovia is een versterkt kasteel aan de rand van de oude stad Segovia

Turkije: De rotsgraven of dodensteden van Myra Turkije: De rotsgraven of dodensteden van Myra.Er zijn twee lycische dodensteden (rotsgraven) uitgehakt in de verticale zijde van de kliffen in Myra: de rivier-dodenstad en de oceaan-dodenstad

Nederland: Fort Bourtange Bourtange is een vestingstadje die werd gebouwd in 1580 in de provincie Groningen.

Bhutan : Taktshang is een van de Tibetaans boeddhistisch kloosters van de bergstaat Bhutan. Het heeft maar liefst zeven tempels. De naam Taktshang betekent Tijgernest. Het is tegen de rotsen opgebouwd en hangt 700 meter boven de Parovallei. Het ligt 3120 meter boven zeeniveau.

Portugal: Het eiland São Miguel São Miguel is het grootste eiland van de archipel van de Azoren met een oppervlakte van 744,6 km².

Italië: Santa Maria dell'Isola Het klooster van Santa Maria dell'Isola werd gebouwd op een kleine rotsachtige klip in de buurt van het strand van Tropea.

Frankrijk: De tuinen van Marqueyssac oogpunt van de Dordogne liggen in de gemeente Vézac, in een historische park van 22 hectare.

Filipijnen : Labassin Waterfall Restaurant is een restaurant gevestigd aan de voet van een kunstmatige waterval. Gasten zitten er tijdens hun maaltijd met hun voeten in het heldere water en genieten van het geluid van klaterend water.

Iran: Nasir-ol-Molk moskee; is een sjiitische moskee, gelegen in de provincie Fars in Iran. Hij werd gebouwd van 1876 tot 1888 en is zeer kleurrijk.

 Rusland : Natuurpark “Lena Pijlers”, wordt gekenmerkt door spectaculaire rotsformaties die een hoogte van ongeveer 200 meter bereiken. De rotsformaties zijn gevormd door de extreme weersomstandigheden en erosie. De pijlers vormen rotsachtige steunberen, van elkaar gescheiden door diepe en steile geulen. 

Thailand : Wat Rong Khun is gebouwd ten zuiden van Chiang Rai in een witte kleur om de reinheid van Boeddha weer te geven. Met witte mozaïek wordt de wijsheid van Boeddha weerspiegeld.

Singapore: Het “Park Gardens by the bay” Een groene ruimte met een opmerkelijke biodiversiteit, kostprijs meer dan 625 miljoen euro. Dit gigantische Park is 101 hectare groot en omvat drie tuinen.

Verenigde staten : De Kansas City Library ,een gebouw als een boekenplank:. Toen de plannen voor dit gebouw werden ontvouwd, werd er een stemming georganiseerd: bewoners konden boeken nomineren die een link hebben met Kansas City. De winnende exemplaren vormen nu – zij het in reuzengroot formaat – de gevel van de bibliotheek!

 Oekraïne en Rusland : Ay Petri, vertaling uit het Grieks: "Sint-Petrus") is een 1234 meter hoge bergtop in het Krimgebergte, gelegen in de gemeente Jalta in deKrimrepubliek van Oekraïne.

Egypte: Alexandria bibliotheek ; werd in 1995 gebouwd en kostte $ 220 miljoen. Hijwerd ingehuldigd in oktober 2002.

Frankrijk: Le Moulin de l'Abbaye Het Moulin de l'Abbaye is een luxehotel gelegen in Brantôme-Périgord, Dordogne.

Peru: Oase van Huacachina Huacachina is een dorp in de Ica regio, in het zuidwesten van Peru en heeft een oase. In 1999 woonden er slechts 115 mensen.

Mexico : de Marieta Eilanden archipel, gelegen voor de kust van Puerto Vallarta, ligt een verborgen strand midden in een eiland. Het is een voormalig militair gebied en is nu een beschermd nationaal park.

Sri Lanka : Sigiriya is een dorpje in de culturele driehoek van Sri Lanka en is bekend vanwege de leeuwenrots, een vulkanische prop van een oude vulkaan en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Portugal: Het Fort van São João Baptista is een 17e eeuwse fort gelegen op het eiland Berlengas in de havenstad Peniche .

Canada: Montreal Quebec ; de botanische tuin is een van de belangrijkste botanische tuinen in de wereld. Hij werd opgericht in juni 1931.

Thailand : de Phraya Nakhon grot, ook wel de grot met de tempel genoemd. In de Phraya Nakhon grot is in 1890 een wit paviljoen gebouwd voor koning Rama V en is nu het symbool voor de provincie Pachuab Khiri Khan. In het dak van de grot bevindt zich een gat waar rond het middaguur het zonlicht doorschijnt en het paviljoen prachtig verlicht.

West – Australië : Lake Hillier is een roze meer op Middle Island, het grootste eiland van de Recherche Archipelago voor de kust van Esperance. Oorzaak van het roze water is nog onverklaarbaar? Het meer werd ontdekt in 1802 door een Brits ontdekkingsreiziger.

Zuid-Korea: Het eiland Jeju-do is een provincie en een ovaalvormig subtropische eiland .

Frankrijk : L’Arche Percée,  is een dubbele natuurlijke opmerkelijke boog in het Chartreuse gebergte, in het Regionale Natuurpark van de Chartreuse . De opening is ongeveer 32 meter lang, waardoor de site de grootste natuurlijke boog in de Alpen Hij werd ontdekt in 2005.

Turkmenistan: De Krater van Derweze of Poort naar de hel is een aardgasveld bij het dorp Derweze in de provincie Ahal . De Krater van Derweze is bekend om zijn aardgasvuren die continu branden sinds 1971, gevoed door de rijke aardgasvoorraden in het gebied. De penetrante geur van vuur en zwavelverbindingen doordringt het gebied over enige afstand.

China : De eeuwenoude stad Shi Cheng bij de Xin’an rivier verdween in september 1959 aan het aardoppervlak. Door de aanleg van een stuwmeer, met daarbij de waterkrachtcentrale Xinanjiang, zonk de meer dan 1.300 jaar oude stad naar een diepte van 40 meter in de Qiandao Lake 

Marokko: Leerlooierijen van Fes zijn een van de meest oude leerlooierijen in de wereld.

Verenigde Staten : De Fly Geyser is een geiser gelegen op de hoogvlakte naast de Black Rock Desert, in het noordwesten van Nevada . Hijspuit uit drie monden en wordt omringd door een terrassencomplex van travertijn dat plassen warm water vasthoudt. 

Belize : Een bizarre duiklocatie in Belize is het Blue Hole, een rond gat in de zeebodem met een doorsnede van 300 kilometer en 125 meter diep. Het is het grootse onderwaterzinkgat ter wereld. Je ziet er druipsteenformaties uit de IJstijd. Tegenwoordig zijn die het verblijf van hamerhaaien.

Brazilië : Mount Roraima is een berg inZuid-Amerika die boven de wolken uitstijgt tot een hoogte van 2810 m.