Catering op het OLS Eten & Drinken.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sponsoren van Alpe d’HuZes 2014 zijn onder andere …
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Opleiding Plezier Discipline communicatieBeleving Begeleiding.
Informatie-avond kantinepersoneel
28 juni 2009 Paëllanamiddag 1 Paëllanamiddag 28 juni 2009 Voorbereiding vrijdagavond (Loopt automatisch - 7 seconden)
“Vers is van vandaag en niet van gisteren!”
KANTINE Afspraken Vergaderen: • Graag afspraak nakomen dat tijdens vergaderingen alleen koffie en thee wordt gedronken. • Bij warm weer of erg lange vergaderingen.
FINANCIËN Instructie vrijwilligers. Evenementen 25 juni Kinjer-OLS 29 juni Sponsor-OLS 5 juli Feestavond 7 juli Oud Limburgs Schuttersfeest 13 juli Kavelen.
• Beste gemeenteleden, • Op de komende pagina’s ziet u de oproepen: vraag en aanbod, van de hartenmap. • Ziet u een vraag of aanbod waar u iets mee kunt?
Voorwaarden gratis verstrekkingen
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Mijn stage bij:Fit-Car Center Rosales Naam: Miralem Klas: 5B Jaar: 2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu.
Games of the Heart Meld je aan als vrijwilliger bij SO2014.
Sportiviteit & Respect Just do it!
Kan ook maar iets dat gemaakt wordt door mensen in de buurt komen van de schoonheid van de natuur? Misschien muziek! FAUNA FAUNA.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Voedsel/keuken veiligheid
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Mijn stage bij Wijkenstein Naam: Amanda van de Nieuwegiessen Klas: Grijs Jaar: 4e Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Levensvragen Over geluk…..
Oud: Heel erg slordig en vies Nieuw: Schoon en overzichtelijk.
GMP and HACCP in restaurants
Informatie avond OLS 2013.
Simone ’11Feest! Feest vieren wel…… Afscheid nemen niet! ( citaat van Simone ) Feest met Simone. Locatie : “ de Barkhoorn” Camping naast het zwembad.
Naam: Linda Griffioen. Klas: 5D Jaar: 5e
Examenvoorlichting.
BARMEDEWERKER MADNEZZ EVENEMENT By Niek Bessems. ONDERZOEKSVRAAG Wat zie je als bezoekers niet, en als medewerker wel?
Gevaarlijke stoffen!! risico’s, vergiftiging, soorten, voorkomen, etikettering, gevarendiamant.
Thema HACCP
Informatie presentatie Jeugd
Naam:Melvin Lansink Klas: B4 Jaar: 4 de jaar’s
Manegevisdonk. De kantine De kantine is een goede plek om na de les wat te eten of te drinken of te kletsen als het in de stallen te koud is. Ouders kunnen.
Mijn stage bij la place Naam: tara Klas: 5b Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
bloemendal Naam: Monique Balster Klas: 5B Jaar: 2008 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar.
Mijn stage bij Andrees snack bar Naam:richard Klas:6B Jaar:2006 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ.
Mijn stage bij het grotehuis het is een bejaardentehuis Naam: Elke Klas:4a Jaar: Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ.
Naam: tammy schreuder Klas:4a Jaar:2010/2011
Naam:Ilijse Berends Klas: 5A Jaar: 2006
Naam: *Nathalie van W Klas: *5b Jaar: *2005 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit Typ het jaar waarin je.
Mijn stage bij hoveniersbedrijf jutten Naam: Kevin de vogel Klas: 4a Jaar: 2010 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar.
Mijn stage bij *sikkens Naam: * Yasin Klas: * 4a Jaar: * 2010/2011 Typ bij * de naam van het bedrijf Typ hier je eigen naam Typ de klas waar je nu zit.
Wie geef jij een glimlach?
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Examenvoorlichting.
Informatie-avond kantinepersoneel
3FM Serious Request.
PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK
Voetbal is een leuk spelletje laten we het ook zo houden!
Even voorstellen : Groep 3b
Vrijwilliger bij TFC Gieten Daar wil iedereen bij horen ! Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd November februari 2015.
Werken in een arbeidsorganisatie H2 Werkhouding Assistent verkoopmedewerker.
Onderwerpen presentatie
Hoe begin je eraan ?.  Welke ervaring heb je met wijk-of straatfeesten? (of speelstraten)  Wie is je buur? Waarom is hij gekomen? Welke ervaring heeft.
Werkweek 2 e klassen Mavo Drie dagen naar de Heen! -Op de fiets -Bagage wordt gebracht Akkermans is een activiteitenterrein waar veel te doen is. Activiteiten.
Filosoferen met kunst 14 januari 2016
Informatieavond leerlingen en ouders mavo scholen Dunamare Overstap 4 mavo naar 4 havo per
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 3 Onderdeel : LEIDING GEVEN.
Omgaan met verandering Elke verandering is een vernieuwing…
Welkom Info avond Vrijwilligers ZLF Stichting ZLF 2016 Welkomstwoord.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Pedagogische Klimaat Pedagogisch Klimaat.
Persoonlijke hygiëne.
Voel je wel in je vel !.
Werkgroep Communicatie
Kantinecommissie Voorlichtingsavond 5 en 12 september 2018
Werken in een arbeidsorganisatie
LOPIKERWAARDTOERNOOI 2019
Transcript van de presentatie:

Catering op het OLS Eten & Drinken

Algemene inleiding Frans Henderikx Voorzitter sectie Catering

Programma na de pauze : Introductie sectie Catering Werkwijze Drank Werkwijze Food Omgaan met gasten en elkaar Hygiëne op het OLS Algemene tips

Welke evenementen cateren ? Kinder OLS : 25 juni Sponsor OLS : 29 juni Feestavond : 5 juli OLS dag : 7 juli Vrijwilligersfeest : 10 juli Kavelen : 13 juli

De sectie catering Drank op de feestweide : 40.000 pers. Eten op de feestweide : 40.000 pers. Catering voor de tribune : 1500 pers. Catering voor de vrijwilligers : 1800 pers. Catering van overheidsdiensten. : 400 pers. Catering van diverse artiesten : 300 pers.

De sectie catering Sectie Catering : Frans Henderikx : voorzitter Ad Indenkleef : vice-voorzitter Ria Creemers : secretaris Naud Aendekerk : leiding Drank Joke Indenkleef : leiding Food Philippe Smits v. W.: leiding Food Thijs Briels : kwaliteitscontrole

De sectie catering Leidinggevenden Catering Drank : Johan Meijssen : leiding Biertent Theo Jacobs : leiding Biertent (7-7-2013) Nard Koolen : leiding Feesttent Frank Geelen : leiding Biercarroussels Jack Kirkels : leiding Tribune Ruud Heuvelmans : leiding achter Tribune Gerard Stals : leiding Logistiek 7

De sectie catering Leidinggevenden Catering Food : Paulien Greijmans : leiding ijs en snoep Angelique Breukers:leiding friture-units Jet van Andel : leiding jurytent Wim Jacobs : leiding Eettent Ronald Nijs : leiding Keukentent (Gerard Stals : leiding Logistiek) 8

De sectie Drank Naud Aendekerk Sectieleiding Drank

Informatie Drank Ons doel Hoe gaan we dat bereiken? Wat is jouw rol en bijdrage? Tips om te onthouden                                                       

Ons Doel Zoveel mogelijk drank verkopen Goede kwaliteit bier en fris Perfecte service klant Goed werkend team Jouw bijdrage hierin Juiste sturing en coördinatie Groeten uit Stramproy Kwaliteit Bier: 500 hectoliter, 1000 vaten, 220.000 lekkere pilsjes Fris: 25.000 flessen fris, 140.000 glaasjes fris

Hoe gaan we dat bereiken? Tapper 1x (instructeur) Afschuimer 1x Tapteam Fris schenker 1x Spoeler 1x Tussenbuffet 1-3 Obers 0-3 Glazen ophaler 1-3 Poetsers 1-6 per locatie Inruimers 1-3 Opruimers 1- 3 Dag ervoor Dag erna Dag zelf

Hoe gaan we dat bereiken? Leiding Drank Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Biertent Feesttent Terrein Tribune (2x) Tapteams 10 x 8 x 16 x Tribune Team 1x

Hoe gaan we dat bereiken? Kinjer OLS: 4 teams Sponsor OLS: 5 teams Feestavond: 6 teams OLS: 35 teams Vrijwilligersfeest 5 teams Kavelen 16 teams Tappers: 91 Afschuimers: 84 Spoelers: 91 Frisschenkers: 170 Tussenbuffet: 245 Obers: 198 Glazenoph. 99 Poetsers: 57 In- opruimers: 95 Leiding/Coord. 18 Leiding Drank Leveranciers Logistiek Algemene Leiding OLS Coördinator Biertent Feesttent Terrein Tribühne (2x) Terreinen Personeel Evenementen 972 totaal

Nieuw item: Polsbandjes Controle op leeftijd jeugd Onder 16 jaar : geen bier of wijn Tussen 16 en 21 jaar : polsbandje ! Bij aankoop bier even laten zien Geen bandje : geen bier ! En ook geen discussie (roep leiding) Verwijs de gast naar de kassa voor de polsbandjes !

Basis voor geslaagd OLS Goed weer Leuke sfeer; ook tijdens het werk Goede, vlotte bediening Lekker en veilig eten en drinken Dus : zonder vervelende nasleep Dat ligt helemaal in de handen van onze OLS-vrijwilligers !!!

Afsluitend Dank voor de aandacht Veel plezier op ons OLS

De sectie Food Joke Indenkleef Sectieleiding Food

De structuur van “Eten” Algemene Leiding Catering totaal Leiding Catering Food Joke Indenkleef + Philippe Smits v. W. Coördinator Snoep / ijs Fritures Coördinator eettent Coördinator keukentent Coördinator Tribune en jurytent

De afdeling “eten”op het OLS Een blik in de eettent

Personele bezetting van ‘n verkoopunit eettent 1 unit leider 6 bereider / uitgevers 6 verkopers 1 schoonmaker

Assortiment eettent Koffie / thee (broodje) frikandel (broodje) bokworst Broodje hamburger Broodje ham / kaas Broodje gezond Broodje beenham Roggebrood met spek Tomaten soep Slaatjes

Nieuw tijdens dit O.L.S. Borrelbus Loempia Bittergarnituur Vlaaistand Koffie met vlaai Broodje beenham Frisdrank : Capri Sonne

Prognose verkoop cijfers Br. Gezond 4500 Hamburgers 10.000 V. Loempia 6000 Frikandel 24.000 = 11 km. Friet 25.000 Broodjes 25.000 Spek 4000 plakken IJs 9000 stuks

Indeling frituur units Frituur unit groot Aparte container Groter dan 2006 Voortent 10 x 5 Verkoop buffet Frituur unit klein 2 frituurwagens Voortent 10 x 5 Verkoop buffet

Personele bezetting frituurunit Unitleider Frietbakker Uitgever Verkoper Bevoorrader

Assortiment frituur unit Feestavond Friet met saus Frikandel Bamiblok Kroket Bittergarnituur O.L.S. Friet met saus Frikandel Bamiblok Kroket Loempia

Snoep en ijs assortiment bij de 4 verkoop-units Snoepzak Mars M & M’s Snickers Zakje chips Capri Sonne Magnum Cornetto Raket Split

Tot slot : Dank voor uw aandacht Laten we er samen een “lekker” OLS van maken !

De sectie Food Philippe Smits van Waesberghe Sectieleiding Food

Omgaan met gasten Flexibiliteit is belangrijk Samen werken = samenwerken Samen Veel = veel samen Gast staat centraal (service); De organisatie niet (procedures) Communicatie zorgt voor smering

Wat is jouw rol en bijdrage? Jij bepaalt het verschil Jij bent lid van een samenwerkend team In kwaliteit en service Ieder in zijn eigen rol

Hoe gaan we met elkaar om? Iedereen vervult zijn taak netjes Tapper zorgt dat het “loopt” Coördinator stimuleert en controleert Hèt aanspreekpunt bij problemen Leiding beslist, stuurt en communiceert ook… Je helpt elkaar en spreekt elkaar aan Iedereen wil plezier, dat straal je uit

Tips om te onthouden Begin uitgerust aan je klus Je badge geeft aan waar je wanneer moet zijn Als team gaan pauzeren in tent We ruimen als team alles op Neem altijd een ander T-shirt mee, het kan altijd anders lopen als gepland Als er nog iets wijzigt krijg je persoonlijk bericht

een geweldig feest van maken Tot slot We gaan er samen een geweldig feest van maken

WERKWIJZE HYGIENE Frans Henderikx Sectie voorzitter Catering

Hygiëne-regels OLS 2013 Een gezellig en druk OLS Zonder herinneringen aan : - voedselvergiftiging - smakeloos eten - vieze WC’s - ongemotiveerd personeel

Onderdelen Hygiëneplan -1- Persoonlijke hygiëne -2- Schoonmaken materialen en ruimtes -3- Omgaan met afval -4- Toiletten -5- Eigen controle-systeem (HACCP) -6- Alcohol en jeugd (polsbandjes)

Persoonlijke hygiëne Werk netjes : zoals je thuis ook zou werken ? Hou je eigen werkplek schoon !!!!!!! Handen wassen: vóór aanvang; na WC-gebruik; na werkzaamheden waar je vieze handen bij krijgt. Geen kauwgom; geen sierraden; geen nagellak etc. Lange haren opsteken (we werken niet met haarnetjes) Zorg voor stevige en dichte schoenen; een lange broek / rok Als je ziek bent tijdens het OLS : niet werken !!! (zeker niet in de voedselvoorziening)

Schoonmaken materiaal en ruimtes. Ruimtes en materialen zijn schoon voor aanvang Deze worden tussendoor gereinigd, met normale huis- tuin- en keukenmiddelen Volg aanwijzingen van je directe leidinggevende op Als de unit waar je werkt gaat sluiten, met z’n allen alles opruimen. Daarna afmelden bij leidinggevende, en aftekenen werkbriefje. Hou er rekening mee dat het een lange, drukke en erg vermoeiende dag wordt. Toch pas naar huis na poetsen..

Omgaan met afval Afval dient voortdurend verwijdert te worden Afval dat rondslingert bepaalt vaak de eerste indruk gasten !!!! Er is op alle evenementen personeel toegevoegd aan de teams voor het leegmaken van vuilnisbakken in hun deel van de sectie (stuk van de tent of het terrein) Afval wordt deels gescheiden ingezameld. Bulk gaat in grote verzamelcontainer. Voor kapotte glazen zijn er aparte emmers / containers

Toiletten Natuurlijk veel aandacht voor de toiletten en hygiëne Er is op alle evenementen extern personeel ingeroosterd voor het schoonmaken van toiletten en hun directe omgeving Ook toiletten bepalen vaak het gezicht van een evenement, dus we zijn daar kritisch op. Denk aan handen wassen na toiletbezoek ! Schoonmaak toiletten wordt ieder uur geregistreerd op formulier (zoals bij Mc Donalds)

Eigen controles : HACCP Het hygiëneplan beschrijft hoe we met voedsel (bereiding) om willen gaan op het OLS We controleren zelf een aantal “kritische punten”: - Temperaturen (opslag, na bereiden) Koud moet lager dan 7 graden Warm moet hoger dan 60 graden (liefst warmer dan 70) Als je merkt dat hier iets mis gaat : melden aan je leidinggevende !!! GGD heeft vooraf geadviseerd; NVWA komt met 2 inspecteurs controleren op het OLS.

Algemene tips Eten en drinken in “kantine” Niet roken op werkplek Geen mobiele telefoon gebruiken Werk hygiënisch, en schoon Je eigen TOKO schoon houden Vriendelijk en rustig blijven Bij drukte je niet gek laten maken Wees flexibel

Algemene tips II Altijd bonnen krijgen bij aflevering Alleen bonnen in ontvangst nemen Je bent het “Visitekaartje” O.L.S. Let op polsbandjes ! Bij vragen of problemen altijd unit leiding inschakelen Pauzeer tijdig en eet wat lekkers Maak er een mooie dag van voor jou en voor alle bezoekers

Extra informatie ? Informatiebalie na afloop De inleiders van vanavond Je leidinggevende straks We wensen je : plezierige dagen waar je nog jaren over napraat !

VERGEET JE TAS MET T-SHIRT NIET ! Vragen of opmerkingen VERGEET JE TAS MET T-SHIRT NIET !

Afsluiting Dank voor de aandacht Keij sjiek détj gea met dootj Hei-op en same-aan