IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Optellen en aftrekken tot 20
Advertisements

Er zit een gat in m’n emmer 1
Doublet deel 1 – de basis.
WELKOM BIJ DIT SPEL VOOR HET EERSTE!!! DIT GAAT OVER: + en – tot 20 KLIK OP DE MUIS OM DE SPELREGELS TE LEZEN!!!
Leer de namen van de noten 1
A H M F K EB C x 8 Afwenden bij A en C. 1e secties C, 2e secties A. Vanaf 10 m splitsen en grote volte.
vergelijkingen oplossen
Inleiding: Werelddelen en oceanen Wereldblokken
Feestelijk dessert.
Flashover Training.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
1 Welk plaatje hoort bij de pols? 2 Welk plaatje hoort bij het gezicht?
In de wereld van : chocola.
Naam: ______________ GA VOORZICHTIG MET DE SLAKKEN OM
Leer de namen van de noten 2
Fonologische herkenning en verwerking
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
WISKUNDIGE FORMULES.
1.1 Werelddelen en oceanen op de wereldkaart
Destillatie.
Blok 2 les 1.
van grondstof naar product
Voortgezette assimilatie
1. Salut! a. Nee b. In c. Hoi. 2. vert a. Rood b. Groen c. geel.
Bereiding van chocolade
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
Breuken-Vereenvoudigen
Ik ben Marie En dit is mijn oom Tom.
Van Laura Oosterling Groep 6m
Ruimtevaartquiz De Maan De.
4.2 De natuur verandert het klimaat
1 Welk plaatje hoort bij de hals? 2 Welk plaatje hoort bij het neusgat?
Welk plaatje hoort bij de herfst?
C op de rechterhand M F het binnenste peloton buigt af en rijdt een volte op de andere hand. telkens een.
A H M F K EB C x 87 Afwenden bij A en C, openen en doorlaten (rechtshouden, 1e peloton, dames tussendoor).
Dames (1e peleton) F-G-M rechts-om-keert (binnendoor) Heren (2e peleton) M-G-F links-om-keert (buitenom)
A H M F K EB C x 91 Van hand veranderen voor de X splitsen en Rechangeren. Met de nieuwe partner op.
A H M F K EB C x 85 Korte zijde bij C 2 e secties volte 14 m en op afstand komen ( 0,5 rijbaan)
A H M F K EB C x 88. Korte zijde bij A en C changement met gebroken lijnen (opsluiten!) Daarna rijden.
A H M F K EB C x 92 Galop Binnenruiters grote volte bij A en C -partnerruil- Volgende korte zijde in.
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap
Voorrangsregels bij rekenen (1)
Nieuwe Meesters Delft Erfgoed = saai! 1. Nieuwe Meesters Delft Erfgoed = overal! 2.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Watervogels herkennen
6,50 euro In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen.
Theorie Depressies.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Aardrijkskunde Thema 1 water
22/11/ DE ADVIEZEN VAN BEURSMAKELAAR BERNARD BUSSCHAERT Week
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
ZijActief Koningslust
Chocolade Annemarie van de Wiel.
Voorwaarts in draf met tweeën linkerhand en aansluiten A H M F K EB C x.
Een firma met liefde voor chocolade al meer dan 25 jaar
Van cacao tot chocolade
Landschappen en wereldkaart
1. Weiland in het najaar.
Tuinvogels herkennen.
Welkom Bij de spreekbeurt van.
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk
Chocolade & Hardlopen Resy Olivier Yolanda Turksema.
Koolhydraten, Eiwitten, Vetten
Voedingsstoffen.
Chocoladequiz 2 2de graad SO
Basis Voedingsmiddelen Les 9
Transcript van de presentatie:

IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk Chocoladequiz IO: chocolade, heerlijk en toch eerlijk

1) In witte chocolade zit geen … Cacaoboter Cacaomassa Melkpoeder

2) De emulgator in chocolade is … Sojalecithine Vanillearoma Lactose

3) Cacaoboter dient als … Vulmiddel Smaakmaker Smeermiddel

4) Bij een koetjesreep wordt gebruik gemaakt van … Magere cacaoboter Magere cacaopoeder Magere cacaomassa

5) Waar komt cacao niet vandaan? Afrika Zuid-Amerika Azië Europa

6) Welk vetzuur staat bekend voor zijn cholesterolverlagende werking? Linolzuur Oliezuur Palmitinezuur

7) Welke werking hebben polyfenolen niet? Beschermende werking Relaxerende werking Antioxiderende werking Cholesterolverlangende werking Vochtafdrijvende werking

8) Welk soort suiker zit in tandvriendelijke chocolade? Fructose Isomaltulose Sacharose Maltose Lactose

9) Wat is de 3e stap van het productieproces van chocolade? Het fermenteren en drogen Het walsen Het malen Het roosteren Het breken van de bonen

10) Wat is het doel van “walsen” van het productieproces van chocolade? Het verkrijgen van een chocoladearoma Het verkrijgen van een vloeibare massa Het verkrijgen van een gladde structuur

11) Wat is het doel van tempereren? Chocolade glanzend en knapperig maken Chocolade zacht en smaakvol maken Chocolade afkoelen

12) Welk begrip past bij deze zin? Door condensatie op het chocoladeoppervlak lossen suikerkristallen in het vocht op die een witte aanslag veroorzaakt Suikerbloem Vetbloem Tempereren

13) Welke invloed heeft vocht op gesmolten chocolade? Positieve invloed Negatieve invloed Geen invloed

14) Welke manier van smelten is het meest efficiënt? Au bain marie Microgolfoven Op het vuur

15) Wat is het doel van roeren tijdens het smelten van chocolade? Gladde structuur Aanbranden voorkomen Vlugger smelten

16) Wat gebeurt er niet met de chocolade als ze aanbrandt? Chocolade wordt zwart Chocolade wordt dof De aroma’s verdwijnen Chocolade wordt korrelig Chocolade wordt hard

17) Fondantchocolade heeft een … Hoge smelttemperatuur Gemiddelde smelttemperatuur Lage smelttemperatuur

18) Hoe hoger de temperatuur van chocolade … Hoe milder de smaak in de mond Hoe intenser de smaak in de mond Temperatuur heeft geen invloed op de smaak

19) Chocolade veroorzaakt migraine Juist Niet juist

20) Chocolade veroorzaakt constipatie Juist Niet juist