7.3 Mobiliteit en gedrag. Overlast door verkeer 2000: 7,6 miljoen voertuigen in Nederland Groei van 25% per tien jaar Steeds langere files Een ‘verkeersinfarct’

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

Tevredenheid met behandelaar en behandeling.
Hoofdstuk 3A: Wonen in de stad
De sonnetten van het 4de lj.
Intelligente en Schone Voertuigen: Wat, Welke...
De nieuwste uitspraken
Hondenhumor Kattengein Film is voorzien van geluid.
Niet echt maar mama zei dat ik naar school moest *hoest* *hoest*
Wordt klein elektrische vervoer een succes? Jan Schoormans TUDelft/IO.
Ik ben Mo.
5 stedelijke problemen – 5 stedelijke oplossingen
Er zal altijd iemand... REM: Everybody Hurts..
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Blijf bij mij Jolink.
Gedicht veiligheid Veiligheid is een woord
Presentatie BètaMentality
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Levensvragen Over geluk…..
TIEN DINGEN DIE EEN ENGEL JE ZAL VRAGEN OP DIE DAG:
Hoofdstuk 5 Consumentengedrag
Mijn hobby: waterscooter
DUS JIJ BENT MIJN NIEUWE NEEFJE?
Gedragscode Koninklijke Landmacht
Les 2 blok 3 Tijdvak ) Nakijken les 1
Door El Kharraz Elias.  1933: ontstaan van het idee  1977: eerste autonome voertuig ◦ Japan  1994: eerste autonome voertuig rijdt meer dan 1000 km.
De milieu-problematiek
Mijn toekomst & dromen Mijn toekomst en dromen. In mijn toekomst wil ik graag mij n eigen parfumerie, een eigen Douglas! Want ik hou heel erg van geurtjes!
LOT OP REIS LISANNE, PETER, MONICA, EVE EN DYLAN..
Tijd voor wat filosofie Muziek: The Great Pretender (The Platters)
De toekomst van Nederland
Mijn hobby: is over cultuur van Ethiopië
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
GEDICHT VAN HET GELUK  .
en je hebt ook hele mooie wagons waar je uit kan kijken boven de trein, panoramawagons heette dat.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Afstand speelt geen rol meer?
The Alternatives Magnetogo Anne Jon Schoonhoven Eric Kramer
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Lange termijn gevolgen van levende nierdonatie
Ik doe mijn presentatie over het spel halo 3,omdat ik het zelf heb en ik ken er veel van.
TIEN DINGEN DIE GOD NIET ZAL
Een Mailtje grapjes-CS.
Zo`n onschuldig klein dier.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Get 5 Get Rich Get 5 Rich. © 2001 Goovaerts & Menick Wat Zou u Doen of Kopen Als u Zoveel Geld Zou Hebben en Niet Op De Prijzen Zou Hoeven Letten?
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
Automerken Douwe van Wel Jimmy van Zichem
Inleiding VSV Mechelen, Diepenbeek, Gent November De andere Kris Peeters-
De toekomst van Nederland.  Afspreken SO paragraaf 1,2 en 3  Terugblik paragraaf 3  Nakijken paragraaf 3 (15 min)  Uitleg paragraaf 4 (15 min)  Zelfstandig.
Een Belgische moeder schreef eens een brief aan haar zoon die bij het leger diende. Beste Peter, Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je.
Online kansen in de Automotive Aftersales markt
Piratenquiz… Schip ahoy!.
Waarom LINDA Persoonlijke Begeleiding, Advies & Ontwikkeling < < 1 van 9 > >
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Hom Com 19 oktober Zelfrijdende auto Google leert wagen rijden zoals mensen (slecht dus) Tegen 2040 zijn we zo ver ?
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Informatie over gezondheidsrisico’s Hebben mensen hier iets aan? Ja Begrip van huidige gezondheid en verwachte gezondheidsproblemenBegrip van huidige.
Heike Delfmann / Lectoraat Veranderend Ondernemerschap NHL 1.
Wat is oud? Inleiding door: Arie Stolk redactielid Geron.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
“ Het ontneemt je de levensvreugde, niet te kunnen leven zoals je wilt leven.”
Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt! Zelfhulpgroepen voor allochtonen werkt!
Welkom op onze thema-avond
Inleiding De voordelen De mechaniek Het design Vormgeving juiste keus!
Speelstraat. Wettelijke bepaling. Openbare weg waar tijdelijk en tijdens bepaalde uren aan de toegangen volgend hek is geplaatst. Ganse breedte van de.
ARTCADIA DOOR MART ALBLAS EN HUGO KOSTER A2C. HET ONDERWERP Wij hebben gekozen voor het onderwerp mobiliteit, omdat we het autoprobleem zeer belangrijk.
Ken je de weg in de stad?.
Jesse, Marieke, Nette, Pieter-jan
Semantisatieverhaal: Weet je wat ik heel graag zou willen
Transcript van de presentatie:

7.3 Mobiliteit en gedrag

Overlast door verkeer 2000: 7,6 miljoen voertuigen in Nederland Groei van 25% per tien jaar Steeds langere files Een ‘verkeersinfarct’ dat de economie kan lamleggen Oplossingen: –Meer wegen aanleggen –Verbeteren openbaar vervoer –Invoeren van het rekeningrijden –Accijns op benzine –‘Slurptax’ voor SUV’s

Overlast door verkeer

Smog

The great fog: –London, –Een warme luchtlaag op enkele kilometers hoogte sluit de stad af als een deksel op een pot –Vier dagen lang hangt er een verstikkend gele walm: smog –Het zicht is nog geen vijftig meter: bussen rijden stapvoets en worden voorafgegaan door een conducteur met een fakkel –Gevolgen: vierduizend doden en nog eens duizenden mensen met ademhalingsproblemen

Smog

Oorzaken: –Smerige elektriciteitscentrales –Kolenkachels –Uitlaatgassen van auto’s onder invloed van zonlicht: Ozon Oplossingen: –Auto’s voorzien van een katalysator –Beperken van de uitstoot van de industrie –Beperken van het autoverkeer

Factoren die je motivatie bepalen Overleving: Ik heb honger, dus ik rijd op de scooter naar de snackbar voor een frietje Zelfbeeld: Ik koop een mooie motor. Dat past bij mijn status,denk ik Cultuur: Onze hele maatschappij is succesgericht. Als ik niet snel een mooi huis en een dure auto heb, ben ik een loser Rol: mijn vrienden verwachten van mij dat ik met mijn scooter scheur

Factoren die je motivatie bepalen Lid van een groep: ik ben, zoals dat hoort bij managers, tegen belemmering van de winstgroei door verkeersbeperkingen Gewoonte: geen idee hoe het openbaar vervoer werkt. Ik stap automatisch in de auto Overmacht: leuk die muurisolatie. Maar ik heb twee linkerhanden. Ik kan dat gewoon niet en ik heb het geld niet om die klus te laten doen Emotie: wij hebben deze planeet in bruikleen van onze kinderen en moeten die leefbaar achterlaten. Daarom voel ik voor de economie- van-het-genoeg.