Fotoalbum. PORTRETTEN Hugo de Groot, rechtsgeleerde, theoloog, classicus,geschiedschrijver, staatsman en diplomaat in de Verenigde Provincies.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
ik hou mijn presentatie over Hugo de Groot
Advertisements

1.2 De Nederlanden onder de Bourgondiërs en de Habsburgers
4.3 De cultuur van het Rijk.
Rembrandt kwam in 1631 in Amsterdam wonen.
Xandra Kramer Visiting Professor Global Law School Universiteit Leuven
80 jarige oorlog….
Fotoalbum REISVERHALEN. Een Chinese stoet die een bruid begeleidt naar het huis van haar man. Kopergravure van Jacobus van der Schley. Uit: Historische.
Fotoalbum.
Fotoalbum TECHNIEK. Timmerwerk van de waterpomp van de Pont Notre-Dame te Parijs. Kopergravure van A.-J. Defehrt naar een tekening van Louis-Jacques.
Het stadhuis werd gebouwd in 13 de eeuw. in 1536/1618 is die door brand verwoest.in de 20st eeuw herbouwd DELFT.
400 jaar geleden leefde Rembrandt
Paragraaf 4.3 Vorige les: toenemende zelfstandigheid van steden
Het astronomisch en meteorologisch observatorium van ‘Felix Meritis’ ( ) Rob H. van Gent Mathematisch Instituut Universiteit Utrecht (bewerking.
Het Rijksmuseum Amsterdam
Rubens Door Joren en Florian Welkom.
Romeinen Door Yana en Hannah.
Door Pieter-Jan en Nicolas
Hoofdstuk 1 Reformatie en Opstand
Paragraaf 5.3 De macht van vorsten.
PLAATSBESCHRIJVINGEN
Fotoalbum PORTRETTEN. Gothard Josef, graaf von Dernath, draagt zijn thesis als licentiaat in de rechten op aan Karel VI, keizer van het Heilige Roomse.
Fotoalbum OUDHEIDKUNDE. Romeinse offervazen. Kopergravure uit: Bernard de Montfaucon, Supplement au livre de L’antiquité expliquée, et représentée en.
Fotoalbum. PLAATSBESCHRIJVINGEN.
Fotoalbum. OUDHEIDKUNDE Romeinse vaas die deel uitmaakte van de schat van de abdij van Saint-Denis nabij Parijs; Kopergravure uit: Bernard de Montfaucon,
DE NEDERLANDSE OPSTAND
Een nieuw land: Nog steeds oorlog
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Katleen Van Hooydonk 6 de leerjaar Mater Dei Centrum Schooljaar
Een gouden tijd voor de Republiek De 17e eeuw: 1600 – 1700
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
De Republiek in een tijd van vorsten
Een nieuw land: Spanje en Oranje
Hoofdstuk 1 Reformatie en Opstand
Het Land van dichters en denkers “Das land der dichter und denker”
VROEG MODERNE TIJD HET CONFLICT IN DE NEDERLANDEN DAT RESULTEERDE IN DE STICHTING VAN EEN Nederlandse staat.
Notendopje bij film Luther
Nicolaas Rockox ( ). Nicolaas Rockox ( )
Schilderkunst in de Gouden Eeuw
Tijdvak 5: De 16e eeuw De eeuw van de Europese overzeese expansie
Koning Willem II Zoon van de krachtdadige Willem I Was in 1848 bang zijn koningschap te verliezen Werd in één nacht liberaal Stemde in met de liberale.
Paragraaf 3.4 Samenvatting. MAKEN VAN EEN SAMENVATTING Paragraaf 3.1 t/m 3.3 al gemaakt Nu maken paragraaf 3.4.
Katholieke kerk Rond 1500 is bijna iedereen in Europa christen
De Opstand in de Nederlanden
Spaanse Meesters 2 Spanje.
De Republiek-de Opstand
De Nederlandse Opstand
1.4 De Nederlandse Opstand
Staatsvorming en centralisatie
Stamperius Op school in Goes. Goes Burger Avondschool In deze brief uit 1871 van de Commissie van toezigt op de scholen voor Middelbaar Onderwijs aan.
Hallo wij gaan een geschiedenis opdracht maken over de Gouden eeuw.
Schilderkunst Uit de Gouden Eeuw Rembrandt Frans Hals Jan Steen
Vader des Vaderlands 24 april juli  Zijn jeugd Willem wordt op 15 april 1533 geboren in Duitsland in slot Dillenburg Willem kreeg de titel.
De 17e eeuw in Europa aquarel, 50 x 73 cm gesigneerd en gedateerd m.o.: G. Groenewegen 1815 Aankomst van de Prins van Oranje te Scheveningen, 30 november.
Tijd van vorsten en ontdekkingen Karel V ( ) Ontdekkinsreiziger Habsburger Keizer 1500: geboren in Gent als zoon van Filips de Schone.
Een genealogie die vermoedelijk als oudste plaats van herkomst een gebied in Vlaanderen heeft, tegen de Nederlandse grens en bekend is onder de naam De.
Wetenschap. Hugo de Groot filmpje Was een Nederlands rechtsgeleerde en schrijver. Hij ging op zijn 11 e studeren aan de Universiteit van Leiden. Gevangen.
Burgers en stoommachines 4.4 Democratie in Nederland
De heren 17 Gemaakt door Meike.
Ontdekkers en Hervormers 1.4 De Nederlandse Opstand
Regenten en vorsten 2.1 Machthebbers in Europa
Hollandse Meesters 2 De Gouden Eeuw.
De vroege middeleeuwen
Piet Mondriaan Nederlandse schilder.
Je weet niet wat je ziet! 16 schilderijen waarop de symboliek van de luit een belangrijke rol speelt.
Project Gouden Eeuw – havo/atheneum 1 - Nederlands
De geschiedenis van Sint en Piet.
Zijn jullie klaar voor een super spannende Quiz?
Stamperius Op school in Goes
Vincent van Gogh.
Rollenspel Europese besluitvorming
Transcript van de presentatie:

Fotoalbum

PORTRETTEN

Hugo de Groot, rechtsgeleerde, theoloog, classicus,geschiedschrijver, staatsman en diplomaat in de Verenigde Provincies. Grondlegger van het volkenrecht en van het zeerecht ( ). Kopergravure van Willem Jacobsz. Delff naar een schilderij van Michiel Jansz. van Mierevelt. Uit: Hugo de Groot, Annales et historiae de rebvs Belgicis, Amsterdam: Joan I Blaeu, 1657, p. [12]. Joannes Deckher de Walhorn, advocaat en raadsheer in de Hoge Raad van Brabant in de Spaanse Nederlanden ( ). Kopergravure van Cornelius Galle (sr.) naar een portret van Nicolaus van der Horst. Uit: Joannes Deckher de Walhorn en Johannes Baptista I Christyn (uitg.), Dissertationum juris, et decisionum libri duo. Editio altera… Brussel: Peeter de Dobbeleer, 1686, frontispies. Isaac Verburg, rector der Latijnse scholen te Amsterdam, professor klassieke talen en geschiedschrijver te Leiden ( ). Kopergravure van Pieter van Gunst naar een schilderij van Jan Maurits Quinkhard. Uit: Geerlof Suikers en Isaac Verburg (bew.), Algemene kerkelyke en wereldlyke geschiedenissen des bekenden aardkloots… Vyfde stuk. Amsterdam: Rudolf en Gerard Wetstein, 1724, frontispies. Barthélemy Auzanet, advocaat bij het Parlement van Parijs en rechtsgeleerde ( ). Kopergravure van Simon Tomassin. Uit: Barthélemy Auzanet, Oeuvres… Parijs: Nicolas Gosselin, 1708, frontispies.

Gothard Josef, graaf von Dernath, draagt zijn thesis als licentiaat in de rechten op aan Karel VI, keizer van het Heilige Roomse Rijk. Kopergravure van Jac. Panneels en Jan Baptist Berterham naar een ontwerp van Jacques Vigoureux Duplessis. Uit: Gothard Josef von Dernath, Repetitio de legibus naturalibus et summo imperio… Die 20. Decembris 1718, Leuven: Joannes Baptista I van der Haert, [1718].