Welkom! Een hoog ideaal! Vorige week “Welkom! Een lage drempel” Kom gratis drinken, water dat leven geeft! Deze week “Welkom!? Een hoog ideaal” “HEER,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Trouw God wil dat wij elkaar trouw BELOVEN
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (2)
Welkom ! Voorganger: Ds. J. Klapwijk.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Genade en veroordeling
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (1). Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Over de instelling van het heilig avondmaal schrijft.
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
In deze presentatie staan beide.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Over de instelling van het heilig avondmaal schrijft de apostel Paulus aan de gemeente van Korinte: Wat.
Avondmaal: maaltijd voor bekeerde christenen
Leven zoals past bij God
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in deze kerkdienst
Het christendom: een dwangbuis? Welkom in de kerk
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: Numeri 1: ; 44 – 46 De preek gaat over Numeri 1:18b Iedereen telt mee Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
Abba, Vader Geen veroordeling meer! Geen veroordeling?? Maar er is toch zoveel kwaad in de wereld?
De preek gaat over Efeziërs 4: : 5 Welk stempel draag jij? Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds. P.J.C. Colijn te.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Spring in het diepe!.
Het Eetcafé Zwolle Sinds 1994 Handen en voeten geven aan het geloof vanuit de liefde voor Jezus.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Welkom in deze kerkdienst op tweede lijdenszondag
We lezen: Lucas 15: 11 – 24 De preek gaat over: Lucas 15: 22b “doe hem een ring aan zijn vinger” Voorlezer: Cobi Kempe Voorganger: ds H. Hidding Emerituspredikant.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1 Serie leerdiensten ‘Tucht’ 1.Basis en doel 2.Voorwaarden voor goed functioneren 3.Praktijk Waarom tucht? -Heiligheid van de gemeente -Behoud van de zondaar.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
De preek gaat over: 1 Samuel 17: Voorganger: ds R.J. Stolper te Zaamslag Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorlezer: Jan Dees.
Israël in nood Wie bent U, HERE? ze luisterden niet naar God Gideon Ik sta je bij, vs. 16.
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Heidelbergse catechismus
Romeinen
Welkom in deze kerkdienst
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Jezus is Heer!.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Openbare geloofsbelijdenis
Welkom in deze kerkdienst
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
Transcript van de presentatie:

Welkom! Een hoog ideaal! Vorige week “Welkom! Een lage drempel” Kom gratis drinken, water dat leven geeft! Deze week “Welkom!? Een hoog ideaal” “HEER, wie mag wonen in Uw tent?” Psalm 15

1/4 Wie is welkom? Vorige week: de dorstige Deze week: wie de volmaakte weg gaat en doet wat goed is Wat een tegenstelling!

2/4 Welkom en doe mee! Uitnodiging en terugwijzing God wil iedereen die door de genade van de heilige Geest deze gezindheid heeft, zeker genadig aannemen en graag aan de tafel van zijn Zoon Jezus Christus ontvangen. Maar als je deze houding mist, haal je Gods veroordeling over je, als je toch het avondmaal viert. Daarom waarschuwen we op bevel van Christus en zijn apostel Paulus iedereen die in ernstige zonden leeft, om weg te blijven van het avondmaal. Je moet dan beseffen dat je buiten het rijk van Christus staat. Wij denken daarbij aan:

2/4 Welkom en doe mee! - iedereen die niet op de Heer alleen wil vertrouwen; - iedereen die God op eigenwillige manier vereert; - iedereen die de naam van de Heer door vloeken of op een andere manier misbruikt; - iedereen die de kerkdiensten niet trouw bezoekt en onverschillig staat tegenover de verkondiging van het woord of de heiligheid van de sacramenten; - iedereen die aan zijn ouders of andere gezagsdragers ongehoorzaam is;

2/4 Welkom en doe mee! - iedereen die zich aan menselijk leven vergrijpt of haat koestert tegen zijn naaste en zich niet wil verzoenen; - iedereen die, getrouwd of niet, zijn lichaam niet rein bewaart; - iedereen die hebzuchtig of verkwistend een werelds leven leidt; - iedereen die liegt of roddelt; kortom, iedereen die zich met woord en daad als een ongelovige gedraagt. Zolang je aan je zonde vasthoudt, mag je niet aan het avondmaal deelnemen, anders word je des te zwaarder veroordeeld.

3/4 Hoezo welkom?

4/4 De kerk als maquette