2 Het lekkere van alcohol

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.2 zuivere stoffen en mengsels
Advertisements

Concentratie Hardheid van water ADI-waarde
Madelaine Postma, Carlijn Beemsterboer & Lisa Rozema
Er zit een gat in m’n emmer 1
Leer de namen van de noten 1
3. Stoichiometrie Hoeveelheden berekenen van stoffen bij een chemische reactie Natuurwetenschappen Gezondheid en voeding.
NLT Feest zonder katers.
Rijden onder invloed nlt.
ECHT DOELTREFFEND ! MUGGEN BESTRIJDEN
Vinificatie zoete en versterkte wijnen
Azijn, mosterd, en olie.
Rekenen Cito M6 oefenen.
Enzymregeling En Practica
3.3 Wolken en neerslag 3T Nask1 3 Het weer.
Zuur/Basen titratie Stap voor stap Rekenen.
Productie Wijn.
MERKWAARDIGE PRODUCTEN
Energiedranken in vraag en antwoord
Evenredigheden.
Leer de namen van de noten 2
Wat is het en wat doet het?
Gezonde voeding bij tieners
VINIFICATIE SVH Wijncertificaat.
WITTE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
Practicum toets azijnzuur
WIJNGAARD SVH Wijncertificaat.
Destillatie.
Synthetische Ethanol Academiejaar: /12/2008.
5. Brood nodig Recept / gisting
Alcohol en Biotechnologie
Bloed alcohol gehalte BAC formule.
PH-berekeningen.
5 VWO Hst 8 – zuren en basen.
6.1 Oplosmiddel – opgeloste stof
Indonesië.
Uitleg Russisch delen.
Eigenschappen buffer pH blijft nagenoeg constant bij:
3T Nask2 3 Stoffen scheiden
4.5 Samenstelling van mengsels
350€ WC -1.1 Huurprijzen excl. 50€ vaste kosten 350€ WC € WC € WC € WC € WC €
Reactieschema’s maken
Reactieschema in woorden
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
6,50 euro In dit vakje zie je hoeveel je moet betalen.
Berekening middel en water
La Tierra Home cooking Cuppens Nicky.
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Het toepassen v/d theorie Lekker “De LINDA”
Wijn Het proces.
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
De chemische concentratie
Grondstoffen voor de bierbereiding
Antwoorden: wat weet je over alcohol Alcohol is een giftige stof! Waar!
Sportvoeding. Verschillende sportvoeding Energiedrank: Aanvullen van koolhydraatgehalte Dorstlesser: Aanvullen van mineralen en vocht Hersteldrank: Aanvullen.
Hoofdstuk 14 Biotechnologie.  Hoofdstuk 7.5 Fermentatie  Hoofdstuk 14 in zijn geheel ( ) Praktijk:  Plantenkleurstoffen  Papierchromatografie.
Calorieën in alcoholische dranken
Likeur zelf maken 1 Wat is likeur?.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
(logo SWON) Van druif tot wijn - hoofdstuk 4
Wijnmaakcursus BWB Opzet: 2 lesdagen in mei/ juni
Wijn maken.
Wijn.
Toelichting presentatie Calorieën in alcoholische dranken   Als professional kun je de presentatie Calorieën in alcoholische dranken gratis downloaden.
Wijnmaken voor beginners
Bakken.
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Transcript van de presentatie:

2 Het lekkere van alcohol

Ethanol = C2H5OH Kan op 2 manieren bereid : De enzymatische vergisting van suikers door gisten Additie van water aan etheen Etheen is een van de belangrijkste producten van petrochemische industrie + H2O  C2H5OH

gisten Eencellige schimmel: Voor bereiding wijn en bier Brood Hierbij ontstaat alcohol max. 12% , bij druivensap 15%  stopt doordat gistcellen doodgaan Pils : vergisting van gerstemout 7,5% Trappist  extra suikers toegevoegd hoger alcoholpercentage 8%,11,3%

Sterke drank  alcoholpercentage wordt verhoogd door toevoeging van gedestilleerde alcohol Vb. sherry 16-18% Vb. port Destillatieproducten Wijn  Cognac Vergist graan  jenever Aardappelschillen  wodka vergistte

practicum Bereiding ethanol met appelsap 3 weken gisten bij 25 ◦C 50 g suiker 250 ml water 250 ml applesap Bakkersgist ( mespunt) Erlenmeyer 1000ml Waterslot---------- waarom geen lucht? Rasp  appel Mortier  suiker fijnmalen Aardappelschilmesje 3 weken gisten bij 25 ◦C

Destillatie van alcohol Over 3 weken Verslag in portofolio

Verslag destillatie verslag​ 1 hoeveel alcohol zit er in mijn appelwijn? 2.  hoe komen we daar achter? meten via destillatie alcohol verdamp bij ...., water bij ..... 3. uitwerking van proef: destillatie van appelwijn hiervoor : benodigdheden 4. werkwijze: wat heb ik gedaan  ( o.a. kooksteentjes ) 5. eventueel foto destillatieapparaat 6. resultaat vb 11ml alcohol op 200 ml appelsap 7. conclusie alcoholpercentage is: succes!