Voeding Paragraaf 4.4 Melk. Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

DE ZUIVELTAAK Vul maar in! Een vrouwelijk rund is een ………………………………………
Materie Voorwerpen en stoffen.
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
RODE WIJNBEREIDING SVH Wijncertificaat.
Brood!!.
Wortels, stengels en bladeren
DG Controle – Sector DIS
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
Dissimilatie Levert energie.
5. Brood nodig Recept / gisting
Alcohol en Biotechnologie
Hoofdstuk 4 Voeding.
BROOD.
Eva Bekemans Danaaï Vroman
4.5 Samenstelling van mengsels
Food or Fuel H3 Grondstoffen.
Gemaakt door: Dennis en Quinten
Periode 4.2 H14 Biotechnologie.
Dissimilatie Levert energie Deze energie is voor alle levensprocessen
MARGARINE.
CHOCOLADE Door Mare van de Bilt.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Op de boerderij.
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Zuivel Wat bedoelen we met zuivel? Waarom geven dieren melk?
Wafels Nodig voor 8 personen: 5 eieren 1/4 kg + 50g boter 1/2 l melk
Thema groeiomstandigheden
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Stikstofkringloop Koolstofkringloop
Hoofdstuk 1 Paragraaf 4 Uit welke delen bestaat een bacterie?
Thema 2 PLANTEN Basisstof 4 BLADEREN.
Med.hro.nl/kamse/EASMHS01K/
Hoofdstuk 10 Paragraaf 1: Goed geregeld. Wat gaan we doen vandaag?  Bespreken eerste deel paragraaf 1  Maken paragraaf 1.
Leven in een middeleeuwse stad
Koolhydraten
Rekenen met concentratie
Voeding & Vertering.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
HACCP.
VAN GERST TOT BIER AARSCHOTSE TRIPEL.
Thema 5 Voeding en vertering
LES 9 – PLANTEN ALS VOEDSEL
Hoofdstuk 2 Paragraaf
Koolstofkringloop CO2 → ↑ ↓ ←.
Wijn maken.
Appelsap Productie en klaring.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
Bs. 1 stoffen worden omgezet (stofwisseling )
Conserveren = langer houdbaar maken
Basis Voedingsmiddelen Les Zuivel Melk en melkproducten 2
Voeding en vertering.
Basisstof 4 (+12). Het rijk van de planten
Planten HV.
Woordenkist De Boerderij.
Voorbereiding op de biologie toets
Voedsel bereiden.
Voerproductie Blok 3 Week 2.
H5: Voerproductie en verpakking Niveau 3 en 4
Lessenserie: Voeding – mbo 2 Vak: burgerschap 2 Lesuren: Herkomst van voeding Eigen verspillingsgedrag.
Hoofdstuk 3 Wat weten we al over conserveren?
1 Welk woord hoort er niet bij? Waar gaan de 3 juiste woorden over?
Dissimilatie Levert energie Deze energie is voor alle levensprocessen
Transcript van de presentatie:

Voeding Paragraaf 4.4 Melk

Koe: wandelende chemische fabriek Gekeken naar ziektekiemen of giftige stoffen Vetgehalte aangepast Ook grondstof

Paragraaf 4.4 Melk Bereidingswijze Pasteuriseren 3 x melk tot 60 o C verwarmd en weer afkoelen Bacteriën verdwijnen Samenstelling verandert nauwelijks Koelkast bewaren

Paragraaf 4.4 Melk Bereidingswijze Steriliseren Verhitten tot boven 100 o C. Bacteriën gedood Smaak wordt aangetast, vitamines deels afgebroken Buiten de koelkast bewaard

Paragraaf 4.5 Brood Geschiedenis van het brood Eerste mensen: papje van meel en water Egyptenaren: verzuurd deeg toevoegen Grieken: experimenteerden met allerlei zaden Romeinen: verschil tussen rijk en arm Middeleeuwen: beroep bakker Sinds negentiende eeuw: gist gebruikt

Paragraaf 4.5 Brood Wat zit er in brood? Water, volkorenmeel of bloem, zout en gist. Gist (s) + glucose (s)  alcohol (l) + koolstofdioxide (g) Fijn brood: melk, ei, boter en suiker Sodabrood: zonder gist, met bakmeel. Natriumcarbonaat (s) + melkzuur (l)  water (l) + koolstofdioxide (g)

Melk en Brood Maken Nakijken paragraaf 4.2 / 4.3 Maken paragraaf 4.4 ( vraag 24 t/m 30 ) Maken paragraaf 4.5 (vraag 33 t/m 35) Klaar? Lees alvast 4.6 door.