Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance www.wecf.eu.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET BELANG VAN PARTICIPATIE VAN MENSEN IN ARMOEDE
Advertisements

A Healthy Start in Life: protecting children from hazardous chemicals Women in Europe for a Common Future - WECF Women in Europe for a Common Future -
Hoofdstuk 1 Genoeg voor iedereen?
Milieuproblemen in Nederland
Warmte Koude Kaart en 3D model Den Haag
Drs. Ing. Teus van Eck Utilities 2007, Rotterdam, 15 november 2007
Expertmeeting 3 Kansen en initiatieven tussen regionale en locale economie.
Water in het Midden-Oosten
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
HoekscheWaardDuurzaam
Waar een kleine gemeente groot in kan zijn Schaal van een kleine gemeente vraagt samenwerking: -Inhoud -geografisch Kleinere teams Minder formatie plaatsen.
P2.2 Landbouw en platteland in Europa
Edukans 4 april 2017.
Europees Jaar In de EU : leven 85 miljoen mensen in armoede;
Take Care Project: Gezondheidstaalgids voor migranten periode: 1 november oktober 2014.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Learn4Work Strategieën voor de toekomst van Learn4work Regina Engels, L4W Coördinator Amersfoort, 20 September 2011.
Hoofdstuk 2 Beginselen van de EG. Taken EG: Het instellen van een gemeenschappelijke markt (= interne markt), dat wil zeggen één enkele binnenmarkt. Het.
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Terra Tweede Fase havo © Wolters-Noordhoff bv
Buitenlands Beleid - Beleidsbrief 2003 ontvangst federale stagiair-attachés 14 maart 2003.
Inleiding1 Algemene inleiding Chemische stoffen in onze dagelijkse leefomgeving Isolde van Overbeek, WECF januari 2005 Women in Europe for a Common Future.
Samen werken aan een gezonde regio!
MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID
Actief Burgerschap & Zelfmanagement bij, door, van en met ouderen
Voedselsoevereiniteit, ook iets voor Haaglanden? Flip Vonk ASEED Europe
Title Sub-title Beleidsnota Oxfam Novib 1 februari 2008.
TEL Veghel (lid VPPG)1 TEL Hoofdlijnenprogramma raadsverkiezingen 3 maart 2010 Transparant, Evenwichtig & Leefbaar Veghel.
Kooperaasje Fryslân “ Het sneller verduurzamen van Fryslân door het verbinden van alle duurzaamheidskennis en - initiatieven om zo samen van elkaar.
Naar een eerlijke voedsel- voorziening duurzame kleinschalige landbouw en fair trade als deel van de oplossing Oxfam-Magasins du monde, Oxfam Solidariteit.
Ouderenraden en Actief ouder worden Colloquium GroenPlus
MVO KENNIS KAART. Werkomgeving Maatschappij Milieu Ketenbenadering Bedrijfsethiek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
NAJAARSVERGADERING NOVEMBER KNSB en haar leden.
Burgerinitiatieven.
Naar de toekomst Europese kansen voor erfgoed. DutchCulture Meer internationaal Samenwerken Beter internationaal Samenwerken Samenwerking zichtbaar maken.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Visie op Duurzaamheid  .
Slide 1 Visie op GLB Luc Rogge 24 maart slide 2 Eerste reactie evenwichtige tekst compleet  nood aan 5-tal krachtlijnen om draagvlak te creëren.
Veranderingstheorie over Voedselzekerheid
Hoofdstuk 3 Arm en rijk in de VS en Nigeria.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
De noodzaak van kenniscoproductie Edwin Horlings 2 juni 2014.
“What the food?” Voorop in de Vergroening Even voorstellen.
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
H4B - Maatschappijleer H 5 - § 4 – Van nachtwakersstaat tot verzorgingsstaat Geschiedenis van de sociale wetgeving in Nederland: … – Nachtwakersstaat.
Boer Burger Coöperaties en Ketenverkorting Boer Burger Coöperaties in voedsel, energie en land zijn geweldige innovatie plaatsen voor de groei van biologische.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
“Het hart van Europa klopt in gemeenten” Kansen voor gemeenten in Europa Annemiek Wissink Directeur Europese zaken VNG.
De Koude Oorlog
Eduquer pour développer1 Onderwijs voor Ontwikkeling De visie van DSF op het onderwijs en de bestrijding van de armoede in Burkina Faso.
INNER WHEEL INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE. Een internationale serviceclub die staat voor:  Eén van de grootst opererende serviceorganisaties  Wereldwijd.
Richard van Gemert 2 april 2013 Keyport Biobased Zevenellen.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Voorbeeldproject NGO – VZW – samenwerking Drinkwatervoorziening in het oosten van Guinee-Bissau Samenwerking binnen VPWvO (Vlaamse partners)  uitvoering.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
Groningen Internationaal Kansen benutten via Europese Programma’s EU-coördinator Jenny Otten Provincie Groningen.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Organising vanuit gender-perspectief textiel sector Midden-Amerika Mexico-Guatemala-Honduras 1.
Blok 3 Nooit meer oorlog Deelvraag:
INTRODUCTIE OVER DEZE ORGANISATIE
Locatie Boxtel.
Instructie hoofdstuk 8 Internationale ontwikkelingen
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
Wij zijn ‘One PPG’ Ons doel We protect and beautify the world
Een lerende en adaptieve organisatie
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
als houvast voor uw project
Geen woorden maar daden!? Over het belang van een actieve seniorenraad
Transcript van de presentatie:

Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance

WECF is een netwerk van vrouwen- en milieuorganisaties in 30 landen

Landen met WECF leden en activiteiten

Onze overtuiging “ Wij hebben twee ogen nodig om goed te kunnen zien!“ Dit geldt zowel voor mannen en vrouwen. We hebben beide gezichtspunten nodig voor een een wereld in balans.

Missie Mensen in beweging brengen voor een wereld in balans WECF zet zich in voor een gezond milieu voor iedereen. WECF mobiliseert vrouwen om milieu, gezondheid en economie met elkaar in balans te brengen. WECF baseert haar activiteiten op de individuele behoeften en visies van haar partners. WECF zoekt daarom naar praktische oplossingen op lokaal niveau en beïnvloedt daarmee politiek op internationaal niveau.

Een Gezond Milieu voor Iedereen Veilige voedsel productie en duurzame plattelands ontwikkeling voor iedereen Veilige en duurzame energie voor iedereen Schoon drinkwater en veilige sanitaire voorzieningen voor iedereen Veilige chemicaliën voor Iedereen Doel: In 2020 heeft iedereen toegang tot veilig, regionaal geproduceerd en gevarieerd voedsel, gebaseerd op eerlijke en milieuvriendelijke productie. Doel: In 2020 heeft iedereen toegang tot veilige, betaalbare en duurrzame energie. Doel: In 2020 heeft iedereen toegang tot schoon en betaalbaar drinkwater en veilige sanitatie voorzieningen en worden preventieve maatregelen genomen om het water te beschermen Doel: In 2020 zijn alle producten vrij van gevaarlijke chemicaliën en wordt chemisch afval op een veilige manier verwerkt.

Sleutel begrippen Participatie van burgers en milieurechten Armoede en duurzame ontwikkeling Gender Schone en duurzame voedselproductie en plattelandsontwikkeling voor iedereen Duurzame energie voor iedereen Schoon drinkwater en veilige sanitatie voorzieningen voor iedereen Gezondheid en Milieu Veilige chemicaliën voor iedereen

De 4 Strategieën van WECF Gender : evenwichtige deelname van vrouwen en mannen aan politiek en beleid Oplossingen implementeren, alternatieven demonstreren Bieden van ondersteuning en geven van beleidsadviezen Capaciteiten ontwikkelen en zorgen voor bewustwording

Waarom vrouwen? De ervaringen en capaciteiten van vrouwen zijn onmisbaar. Toch zijn zij vaak ondervertegenwoordigd in politieke processen. Daarom moedigt WECF vrouwen aan om actief deel te nemen aan politieke besluitvormingsprocessen.

WECF’s Richtlijnen Geen compromissen wanneer het om gezondheid gaat Een kind in Tsjeljabinsk, Rusland, is slachtoffer van de gevolgen van een ongeluk in een atoomfabriek in Mayak.

WECF’s Richtlijnen Van project tot politiek, van lokaal tot internationaal Een openbare bron in het Roemeense dorp Prislop WECF overtuigt EU- commissaris Wallström van de noodzaak van schoon drinkwater voor iedereen

WECF’s Richtlijnen Praktische, innovatieve en betaalbare oplossingen Ecologische toiletten verbeteren de gezondheid en hygiëne en voorkomen vervuiling van het drinkwater

WECF’s Richtlijnen Streven naar dialoog: betrekken van belanghebbenden WECF doet beleidsaanbevelingen op het gebied van sanitatie aan bedrijven en overheden op het Wereld Water Forum, Mexico.

WECF’s Richtlijnen Het versterken van lokale markten en gemeenschappen met behoud van eigen verantwoordelijkheid. Boeren presenteren hun produkten onder een nieuw label voor regionale voedingsprodukten

Kennis- en ervaringsuitwisseling tussen oost en west WECF’s Richtlijnen Een werkbezoek van Armeense en Oekraïense boeren aan Duitsland

WECF’s richtlijnen Professionaliteit en deskundigheid Politieke discussies en een dialoog met de pers tijdens de WHO Gezondheids- en Milieu Conferentie in Boedapest.

WECF’s wortels De ‘Earth Summit’ in Rio de Janeiro 1992 – die ontstond naar aanleiding van het rapport ‘Our Common Future’ van de Verenigde Naties– bracht vele actieve, enthousiaste Europese vrouwen bijeen die zich wilden inzetten voor duurzame ontwikkeling. Zij besloten hun krachten te bundelen in een nieuwe netwerkorganisatie: Women in Europe for a Common Future. WECF werd officieel geregistreerd in 1994.

WECF’s Visie In 2020 hoopt WECF een van de beste netwerken te zijn die, gezamenlijk met haar partners in de pan- Europese regio en wereldwijd, een substantiële bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving voor iedereen en aan het creëren van een wereld in balans. Een balans tussen milieu en economie; tussen gezondheid en groei; tussen mannen en vrouwen én tussen de huidige en toekomstige generaties.

Women in Europe for a Common Future WECF Moving People for a World in Balance Moving People for a World in Balance