Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
EF A IDS NOT, januari Het EF A IDS programma Internationaal vakbonds- programma voor het onderwijs gericht op bewustwording van millenniumdoel Education.
Advertisements

TRANSFERS Elk jaar opnieuw! Steeds opnieuw sleuren de Waalse politici het geld uit uw zakken 11,5 miljard Euro €
Presentatie UNICEF.
Burundi. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met schoon water,
Welkom bij de World Vision Quiz.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Honger de wereld uit: Het kan!! Het moet!! HANS EENHOORN U.N. MILLENNIUM TASKFORCE ON HUNGER Associate Professor Wageningen Universiteit voor Voedselzekerheid.
Zuiver water Prof. Bart Van der Bruggen Prof. Ilse Smets.
“Zonder water staat alles droog”
WATER Infodag District 1550 Jan Roumen RC-Leudal
Door Jenny, Anni, Bas en Roel
De kracht van het kleine
Het wereldvoedselvraagstuk brengt je zeer snel op het vlak van wereldhandel en duurzame ontwikkeling. Met het softwarepakket ‘Dashboard’ op de cd-rom kun.
Aids.
DE WERELD EEN DORP Niet klikken Muziek: Händel: Ombra ma fu. (Xerxes)
Hoofdstuk 5 Werelden van verschil
WELKOM. !!!???!!! ARMOEDE in BELGIË??? ZEKER WETEN!!
2.6 Ontwikkelingssamenwerking
Klein?.
STRATEGIENOTA BASISGEZONDHEIDSZORG
Edukans 4 april 2017.
Onderwijs en kinderarbeid
Veel verschillende ziekten
Presentatie UN MDG Jeugdambassadeurs Programma
Actief Burgerschap Plan Nederland.
Vrouwen moeten verder gaan dan de Millenniumdoelstellingen Commissie Vrouwen & Ontwikkeling Samira Wymeersch 23 mei 2005.
Gender en duurzame energie
§5 Eerlijk zullen we alles delen
Barbara KinneyBill & Mleinda Gates Foundation. 925 miljoen Ondervoede mensen in de wereld in 2010, volgens de Food and Agricultural Organization (FAO).
We Won’t Accept Hunger Door Nathalie Ankersmit (ActionAid), Marianne Eringa en Rosemarie Merz (LTO-Noord) Floriade: 11 en 12 mei 2012.
Presentatie voor PDOO januari ‘08 Jan 08Maayke Nabuurs ICS.
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
De vicieuze cirkel van kindersterfte en armoede
De wereldvoedselsituatie Dieren, 11 februari ‘12.
Ontwikkelingshulp Zambia
Internationale welvaartsverschillen
Ontwikkelingshulp in Afrika... Een vat met vele gaten? HIVA K.U.Leuven Patrick Develtere Algemeen directeur.
Armoede en Klimaatverandering: Geen oplossing of geen probleem?
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
In deze dienst zal ds. P.K. Meijer voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 115 : 1 en 7 Schriftlezing: 1 Koningen 14: Kronieken 12:1-6 Marcus 9:19-24.
Kinderrechten in actie UNICEF Nederland 20 november 2013
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
3/4 gt vmbo 1 Arm en Rijk §
Cindy, Meriama, Tim, John en Kevin. Hebben jongens en meisjes dezelfde onderwijskansen in Afrika? ​
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Het Europees Jaar voor Ontwikkeling 2015 (EYD 2015)
Quiz: ongelijkheden in gezondheid
THEMA: WATER Het regenseizoen houdt dit jaar lelijk huis in Mozambique: minstens 70 mensen zijn al gestorven, zijn op de vlucht. - De Morgen, 30/01/2013.
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
Toepassingen 5L week 3: ‘Kinderen in de wereld’ In een klas zijn 10 jongens en 15 meisjes. De verhouding van de aantallen is 10 tegen 15, maar we kunnen.
Welkom bij. UNICEF: wie zijn wij? VN-kinderrechtenorganisatie Altijd en overal voor kinderen Sinds de Tweede Wereldoorlog Kinderrechtenverdrag Zoveel.
Hongersnood Nils,Sander en Daniel. Inleiding Oorzaken Hongersnood hedendaags Oplossingen.
Eduquer pour développer1 Onderwijs voor Ontwikkeling De visie van DSF op het onderwijs en de bestrijding van de armoede in Burkina Faso.
“Op 25 september 2015 hebben 193 wereldleiders zich verbonden aan 17 globale doelstellingen om 3 bijzonder belangrijke zaken te bereiken tussen nu en.
– = acties voor betere wereld – Om de 5 jaar  bespreking 189 landen wat de voortgang is (189 van de 195 landen op aarde) – Op 11 september 2000  afgesproken.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Date of Presentation Welkom © UNICEF/NYHQ /OLIVIER ASSELIN © UNICEF/UNI139887/Singh.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Waar gaat het over? Eind september 2015 kwamen de staats- en regeringsleiders samen in New York voor de jaarlijkse top van de Verenigde Naties. Daar.
SDG4 KWIS 10 meerkeuzevragen over onderwijs in de wereld.
Samen ‘neen’ zeggen tegen armoede
Eind september 2015 stelden de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen voor.
STEAM Camp International School of Aruba
Van Maxim,Walia en Jef.
De collecte is voor Red een Kind.
§6.2 Een wereld vol verschillen
Transcript van de presentatie:

Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen

In September 2000 ontmoetten 191 wereldleiders elkaar en engageerden zich om 8 Millenniumdoelstellingen te bereiken.

De Milleniumdoelstellingen: Een ongeëvenaarde mogelijkheid om de wereld waarin we leven te verbeteren Een formele erkenning dat armoede kan opgelost worden als rijke en arme landen samenwerken Een set van praktische en haalbare doelen voor de internationale ontwikkeling tot in 2015

Een overzicht van de doelen 1. Uitroeien van extreme armoede en honger 2. Basisonderwijs voor iedereen aanbieden 3. Meisjes en jongens krijgen dezelfde kansen 4. Kindersterfte verminderen 5. De moedersterfte met driekwart terugbrengen ten opzichte van Strijd tegen AIDS, malaria en andere ziekten opvoeren 7. Waarborgen van de duurzaamheid van het milieu. 8. Ontwikkelen van een mondiaal partnerschap voor ontwikkeling

In een wereld waarin… 1,2 miljard mensen moeten leven met minder dan $1 per dag kinderen sterven elke dag door armoede MDG 1 wil…

Extreme armoede met de helft verminderen

In een wereld waar… 115 miljoen kinderen op schoolleeftijd geen onderwijs krijgen 133 miljoen jongeren niet kunnen lezen of schrijven MDG 2 wil…

Alle kinderen op de wereld basisonderwijs geven

In een wereld waar… Twee derde van de analfabeten vrouwen zijn. MDG 3 wil…

Meisjes dezelfde kansen geven als jongens, op alle onderwijsniveaus

In een wereld waar… Meer dan 11 miljoen kinderen jonger dan 5 jaar, sterven elk jaar, meestal aan vermijdbare ziektes MDG 4 wil…

Het sterftecijfer van kinderen onder 5 jaar met 2/3 terugbrengen t.o.v. 1990

In een wereld waar… Meer dan vrouwen sterven elk jaar aan zwangerschapscomplicaties en tijdens de geboorte Meer dan 50 miljoen vrouwen lijden aan zwangerschapsgerelateerde ziektes MDG 5 wil…

De moedersterfte met ¾ terugbrengen t.o.v. 1990

In een wereld waar… Ongeveer 4,8 miljoen mensen HIV opliepen in 2003 ( per dag) Malaria veroorzaakt jaarlijks 300 miljoen acute ziekten en minstens 1 miljoen doden Een schatting van 2 miljoen doden door tuberculose in 2002 MDG 6 wil…

Een halt toeroepen aan de verspreiding van AIDS, malaria en andere ziekten

In a world where…

Meer dan 2,4 miljard mensen hebben geen sanitaire voorzieningenen en 1 miljard mensen hebben geen drinkbaar water MDG 7 wil…

Het aantal mensen dat niet over drinkbaar water kan beschikken met de helft verminderen

In een wereld waar… Koeien meer subsidie krijgen dan mensen (Europa’s koeien krijgen €2/dag subsidie) Veel ontwikkelingslanden spenderen meer aan de terugbetaling van hun schulden dan ze gezamelijk aan gezondheid en educatie spenderen Slechts 5 van ‘s werelds rijkste landen geeft de ontwikkelingshulp die ze al in 1970 beloofden MDG 8 wil…

Een wereldwijd samenwerkingsverband afspreken rond ontwikkeling