Plan van Aanpak Onderzoek naar een duurzame school. Door Arjan de Groot Bas van der Vliet.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.larmoire. 2. lescalier 3. La grand-mere 4. Le canapé
Advertisements

De gemiddelde leerling
Ronde (muziek, TV & Showbizzzz)
SINT LUKAS HOGESCHOOL BRUSSEL
Bram Nusselein Afdeling Medische Psychologie
Maak een scan van uw organisatie met de Toolkit Duurzame Inzetbaarheid
Edushock leerfestival
Downloaden: Ad-aware. Downloaden bestaat uit 3 delen: •1. Zoeken naar de plek waar je het bestand kan vinden op het internet •2. Het nemen van een kopie.
Personalisatie van de Archis website Naam: Sing Hsu Student nr: Datum: 24 Juni 2004.
Global e-Society Complex België - Regio Vlaanderen e-Regio Provincie Limburg Stad Hasselt Percelen.
ADOBE PRESENTER Willem vanden Berg Dienst Onderwijsondersteuning en –ontwikkeling KaHo Sint-Lieven 1.
 Deel 1: Introductie / presentatie  DVD  Presentatie enquête  Ervaringen gemeente  Pauze  Deel 2 Discussie in kleinere groepen  Discussies in lokalen.
Voorstelling van mijn werk. Als verantwoordelijke van Fondation Baska.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Welkom op BK City Wytze Patijn Decaan Faculteit Bouwkunde.
prNBN D addendum 1 Deel 2: PLT
De Kalender en De Seizoenen Ellen Adriansens Gegradueerde in de ergotherapie BuSo – OV 2 – 2 e graad Algemene en Sociale Vorming Raamplan BuSo.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Diagnosticeer uw schouder Dit is een interactieve gids om u te helpen vinden relevante patiënten informatie over uw schouderprobleem. Het is bedoeld als.
Vakcentrale 11 MVO en rol OR in waterbedrijven en laboratoria Lochem 18 November 2010.
Datastructuren Analyse van Algoritmen en O
Excursie Röntgenafdeling Vie Curi Venlo 15 september 2009 ZijActief Koningslust ZijActief Koningslust Excursie Rontgenafdeling Vie Curie Venlo.
© GfK 2012 | Title of presentation | DD. Month
WISKUNDIGE FORMULES.
Passie - Verrijzenis Arcabas
01/09 1 ste schooldag! 06/09 Info-avond 10/09 Parochiefeesten 11/09 Parochiefeesten 24/09 Veldloop.
1 introductie 3'46” …………… normaal hart hond 1'41” ……..
Kunstlicht door: Koert Ringelenberg
Wat levert de tweede pensioenpijler op voor het personeelslid? 1 Enkele simulaties op basis van de weddeschaal B1-B3.
Onderwijsconferentie
Werken aan Intergenerationele Samenwerking en Expertise.
De vierkantjes ! Dit is een puzzel om uw hersens eens goed te laten werken. De vraag is bij elk figuur hoeveel vierkanten u ziet.
Breuken-Vereenvoudigen
2009 Tevredenheidsenquête Resultaten Opleidingsinstellingen.
PLAYBOY Kalender 2006 Dit is wat mannen boeit!.
ribwis1 Toegepaste wiskunde Lesweek 01 – Deel B
ribwis1 Toegepaste wiskunde, ribPWI Lesweek 01
ribWBK11t Toegepaste wiskunde Lesweek 02
Het Heiligdom Een Afbeelding voor Redding 4e Kwartaal 2013 INLEIDING
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
Fijnhoutbewerken in beeld Landelijke dag Platform vmbo bouwtechniek 6 juni 2007 Hans van Berkel Ejanne Lijftogt.
DEEL 2 LES 16 De verdieping Les 16 Slembiedingen versie
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
ZijActief Koningslust 10 jaar Truusje Trap
INFORMATIE AVOND VWO 6 MAANDAG 19 SEPTEMBER.  WELKOM  OUDERRAAD (mevr. Jacobs)  ENQUÊTE ( Fleur Drijvers, Gina Slenders)  INFORMATIE EXAMENJAAR (
Energiemanagement Komen tot de meeste efficiënte manier om energie te verbruiken STELLING: Gedrag kan pas beïnvloed worden als men zich bewust is van het.
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
2 januari 2009Nieuwjaarsreceptie "Meule wal straete" 1 Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2009 Eerste bijeenkomst van de bewoners van de “Meule wal straete”
3.2 Veranderingen van landschapsones
17/08/2014 | pag. 1 Fractale en Wavelet Beeldcompressie Les 5.
17/08/2014 | pag. 1 Fractale en Wavelet Beeldcompressie Les 3.
Fractale en Wavelet Beeldcompressie
S.V.T.B. Curius 2 3 Vorige bijeenkomst S.V.T.B. Curius 4 Vorige bijeenkomst Voorstelrondje Wie ben je, wat doe je en wat ga je doen?
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
aangename ont - moeting
De vierkantjes ! Dit is een puzzel om uw hersens eens goed te laten werken. De vraag is bij elk figuur hoeveel vierkanten u ziet.
Traject schooladvies Overzicht groep 7:
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
Strijd tegen de zonde?.
Praktijk verkeersexamen basisschool St. Aloysius 2014.
GRAAF HUYN COLLEGE.
ZijActief Koningslust
* Volgende dia: Klik linker muisknop Klik op "Beeld" \ "Diavoorstelling" of "View" \ "Slide Show" (menubalk PowerPoint) © Alec Van Rompuy
Transcript van de presentatie:

Plan van Aanpak Onderzoek naar een duurzame school. Door Arjan de Groot Bas van der Vliet

Doelstelling Een onderzoek doen naar het realiseren van een duurzaam schoolgebouw, waarbij de technologie begrijpelijk en zichtbaar is, men een prettig leefklimaat realiseert en het voor de verschillende opleidingen ook toepasbaar is.

Formuleren en uitwerken van de probleemstelling Op wat voor manier kunnen wij van het Horizon gebouw te Heerhugowaard een duurzame school maken, op een manier dat het voor iedereen zichtbaar en toepasbaar is? 1.Hoe maken we de duurzaamheid in het gebouw zichtbaar? 2.Hoe maken we de duurzame technologie begrijpelijk? 3.Op wat voor manier kunnen we het duurzame aspect in elke opleiding stoppen? 4.Hoe kunnen we in het gebouw met duurzame energie een lekkere sfeer, klimaat en comfort creëren?

Formuleren in algemene termen Op welke zaken richten wij wel onze aandacht/zijn van belang? Welke zaken betrekken we er juist niet bij?

Definiëren van begrippen (Het jaarlijkse energieverbruik van de school, administratieve gegevens.) Het verbruikersgedrag van de leerlingen en docenten. De leerweg naar een duurzame school De motivatie van de leerlingen en docenten voor een duurzame school

Uitwerken van begrippen in aspecten Energieverbruikergedrag. Interesse en verwachtingen naar een duurzame school. Gedragsmaatregelen.

Specificeren van aspecten Aantrekkelijkheid; hoe maak je het voor de leerlingen en docenten aantrekkelijk om aan de slag te gaan met duurzame energie? Comfort; hoe maak je voor de leerlingen en docenten een comfortabele duurzame school. Hiermee bedoelen we dat de leerlingen en docenten zich prettig voelen in een aangenaam klimaat op de school. Gedragsmaatregelen; wat voor gedragsmaatregelen moet je treffen om het verbruik van energie omlaag te brengen?

Meten en wegen Energieverbruikergedrag Interesse naar een duurzame school Gedragsmaatregelen Comfortabele omstandigheden

Tijdplanning Plan van aanpak + planningMon Thu Deskresearch punt 1 t/m 44dTue Fri Informatie bundelen4dMon Thu Powerpoint presentatie houden2dWed Thu aanpassing van het plan van aanpak1dMon Mon Afname van de enquete3dTue Thu Verwerking van de afgenomen enquetes1dFri Fri Rapportage over de enquete3dMon Wed Opstellen van de tweede enquete2dThu Fri Afname van de tweede enquete3dMon Wed Verwerking van de afgenomen enquetes3dThu Mon Tussenrapportage Enquete onderzoeksmethode3dTue Thu Opstellen van de interviews2dFri Mon Afname van de interviews3dTue Thu Verwerking van de afgenomen interviews3dFri Tue Tussenrapportage van het Onderzoek3dWed Fri Open planning5dMon Fri Verwerking tot een conceptverslag9,75dMon Fri Verwerking tot een eindverslag9,75dMon Fri Puntjes op de I en afronding van het logboek4,5dMon Fri Verslag inleveren5dMon Fri bedrijfsbeoordeling laten maken4,5dMon Fri afrondend beoordelingsgesprek4,5dMon Fri Einde van de stage0,75dFri Fri

Vragen?????????