22 t/m 25 september 2011. Feestmiddag voor de kinderen van De Korenaar: goochelaar Theo van der Geest komt op school “hij is grappig” “ hij kan een trucje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Advertisements

Dementie En Dan Van 20 tot en met 29 september 2013 staat
Ik ben Mo.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
We zijn toch allemaal gelijk…
April 2006 Annie M.G. Schmidt school Welkom in de Annie M.G. Schmidt school….. Kunst/cultuur thema: Vincent van Gogh april 2006.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Op een dag wordt de leider van een bekende politieke partij helaas op straat door een vrachtauto aangereden en hij overlijdt ter plekke. Zijn ziel komt.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Listige minnaars in de liefde
Mijn familie..
Sinterklaas is verdwenen nergens te vinden nergens te zien Nam hij de benen, is hij hem geknepen, weggewaaid misschien?
WELKOM Vrijwilligersavond De Rank
Meneertje Blij en Somber
MINIKORAAL Gemaakt door Quinten.
Veertigdagentijd   2  3  4   5  6 .
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Godsdienst 1 1.
Carnaval Wat is de succes factor van carnaval?
DE PAPEGAAI.
Terugblik Toermalijn Mika Huisman.
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
BUURTHUIS NIEUW MOSCOU
Geboorte Gezin Samen dingen doen 2000 jaar geleden.. Jozef en Maria Jezus als broer hebben.
Hoe ik paddenstoel word
Welkom in deze ochtenddienst Voorganger: Ds. H. de Bruijne
Vijfde zondag van de 40 dagentijd 10 april 2011 Ontmoeting bij het graf Johannes 11:17–44 Jezus hoorde dat Lazerus al vier dagen in het graf lag. Jezus.
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
Ik had een droom verleden nacht,
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
Dit is de drukkerij in Den Helder waar wij de kampkrant laten drukken.
Interpreteren van data
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
Leonardo-klassen van de Kameleon en de Tweemaster
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
nou, ik ben dus inderdaad naar la defense geweest.
Tien basishoudingen om vertrouwvol in te groeien.
Groep 1 t/m 4 Donderdag 5 april 2012
Evolutie of Schepping Bijbel
Kazou-lied “ZET JE SCHRAP”
Groep 6A Wat is de gang van zaken in die groep?. ‘s morgens vroeg in de kring.
HALLO ALLEMAAL!!!! EN LEONARD IN HET BIJZONDER, WANT VOLGEND JAAR IS HIJ ER NIET BIJ. HIJ GAAT NAMELIJK NAAR ZUID- AFRIKA. HEEL TOEVALLIG IS ZUID-AFRIKA.
Workshop 2: Plezier in je werk: daar word ik blij van!
ADVENT 2014.
Een meisje komt van school en vertelt trots aan haar moeder…..
Mijn spreekbeurt gaat over
tarkan en zijn vriendjes
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Nieuwsbrief 7 december 2012 Agenda: 11 december: groep 7 en 7/8 excursie havenmuseum 14 december: kerst creamiddag 19 december: kerstviering vanaf
Groep 1-2 D OBS De Tweesprong Kapelstraat NX Breda
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
Zondag 6 maart 2011 Doop Iris Joke en Marius Marinus Vos Jullie zijn een parel in Gods hand! Vier lieve kleine voetjes: “Ga er maar op staan. Wij zullen.
God redt zijn Kind Matteüs 2: Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.
Madagaskar is een eiland in de Indische Oceaan, 430 km van Mozambique. Zo’n 2000 jaar geleden zetten de eerste bewoners ‘voet aan wal’ op dit eiland.
Welkom in deze kerkdienst
We lezen: Numeri 1: ; 44 – 46 De preek gaat over Numeri 1:18b Iedereen telt mee Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied:
In Griekenland daar zijn de huisjes wit en lacht de zon door alle straten.
‘s Nachts na tweeën 1 's Nacht zo om een uur of twee, dan gaat in ons stamcafé De deur op slot, je weet niet wat je ziet Het licht gaat uit, de kaarsen.
Talent 1 Ik heb talent, ik heb talent Ja dat is algemeen bekend
De glimlach van een kind De glimlach van een kind
Het is weer advent.
Shake Song Fort van de Verbeelding Bovenbouw Groep 7 en 8 (en soms ook groep 6)
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Protestantse gemeente De Hoeksteen te Benthuizen Voorganger: ds. Wil Bettenhaussen Orgel: Ben Veldstra 24 januari 2016 Aanvang: 10 uur.
Na het luiden van de klok zingen wij: Opw. 573
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
De verpakking is mooi, maar wij als leerkrachten hebben het voorrecht om het cadeautje stukje bij beetje uit te pakken, zodat het mooiste wat binnenin.
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

22 t/m 25 september 2011

Feestmiddag voor de kinderen van De Korenaar: goochelaar Theo van der Geest komt op school “hij is grappig” “ hij kan een trucje met een dop die hij onder zijn arm laat verdwijnen en achter z’n rug weer tevoorschijn laat komen!” “hij kan goochelen met kleuren” En hij kon nog veel meer …

Is het nu 1886 of is het toch 2011? Alle leerkrachten en leerlingen zien eruit als in de tijd van Ot en Sien: boerenkieltjes, klompen, petten, bretels, jurken met overgooiers, witte mutsjes…. Na het welkom van meester Koos, heffen de kinderen uit volle borst het Korenaarlied aan, worden er foto’s gemaakt en kunnen de spelletjes beginnen!

Het is alweer september, tijd voor een groot feest Bij deze reünie, daar moet je zijn geweest Samen vieren wij het feest, we staan hier trots en fier We vieren hier een leven vol plezier, feesten doen we hier refrein Geniet van alle mensen, ze zijn je vast bekend Iedereen is uitgelaten, de sfeer is ongekend Oude klasgenoten, daar zie ik er nog één De Korenaar is voor iedereen, niemand alleen refrein Ga staan en doe maar mee Dan klinkt het door de tent We zullen samen zingen Je ben t hier wie je bent refrein * Op de wijs van ‘Viva Hollandia’ Refrein We zijn er weer bij en dat is prima. Hiep, hiep De Korenaar We praten over vroeger, samen met elkaar Want onze school bestaat al 125 jaar

Zo’n 450 oud-leerlingen van de Korenaar ontmoeten elkaar in de feesttent. Soms is het jaren geleden, anderen zien elkaar nog regelmatig. De één woont nog (of weer) in Ouwesyl, een ander woont elders in het land en sommigen hebben de Bildtse klei verwisseld voor een woonplaats in het buitenland. Er wordt gelachen, gepraat, gegeten, gedronken en gedanst. En vooral worden er herinneringen opgehaald….. Onder leiding van een gids wandelen oud-Ouwesylsters door het dorp, anderen nemen een kijkje in de school en bekijken de foto’s.

Welkom door directeur Fransien Plas en wethouder Nel Haarsma

Uitreiking van het fotoboek aan Wies Koehoorn door Henk de Vries

Het jubileumweekend wordt afgesloten met een kerkdienst in de feesttent. Leerlingen van De Korenaar zingen o.a. een lied en muziekkorps Excelsior verzorgt de muzikale omlijsting.

Meer foto’s zijn te zien op