De gezonde school.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Gezonde leefstijl DOiT programma DOiT op school Ouders en DOiT Inhoud presentatie.
Advertisements

Sociaal emotionele ontwikkeling en groepsgedrag
Samen opvoeden; ouders en pedagogisch medewerkers
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s VMBO
Schoolkorfbal Iedereen doet mee!.
VPT-themadag 7 maart 2011 ‘Veiligheid boven alles!’
Gezonde School Conferentie MBO Vitaal voor leren en werken 7 april
Minor leefstijlcoach Mijn ervaring Daisy Hoedemaker.
Vrije-CLB-Koepel vzw Maak kennis met het CLB. 2 Voor wie?  Leerlingen  Ook los van de school  En los van de ouders  Ouders  Met hun zorgen en vragen.
Ouderavond Kindcentrum De Schutsluis 7 februari 2012.
Best practice Doel: deskundigheidsbevordering collega’s
Van harte welkom bij de workshop veilig een brug bouwen terwijl je er op loopt! Zzocon Zorg voor rendement Zzocon Zorg voor rendement.
Duo Die Twee een interactieve kwis.
Lessenserie gericht op gezonde leefstijl. Ontwikkeling 2002 Ontwikkeld  RCT 2009 Doorontwikkeld  pilot 2011 Landelijke uitrol  implementatie onderzoek.
Deel anders, mijn organisatie
Het avontuur om je lichamelijke en Geestelijke gezondheid te verbeteren! Ontstaan vanuit GOF 2010 Ontwikkeld vanuit de Unie Gebaseerd op Bijbelse waarden.
Gezond werken in de zorg Resultaten onderzoek januari 2015 Transvorm Marc Spoek – Sichting IZZ Babette Bronkhorst – Erasmus Universiteit Rotterdam.
De gezonde school Annemarie Gietmann en Emy van Maaren-Heyligers.
Wees slimmer dan de machine
Visie & Strategie.
GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya. De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht,
Het scholenprogramma Jump-In Inspiratieworkshop ABC onderwijsadviseurs 8 september 2014.
UITGAAN & ZINLOOS GEWELD
Les 2 Sociale Hygiëne Jan-Willem Poelma.
LEA en sociale competentie & participatie Miriam Walraven 20 januari 2011.
Presentatie Leefstijltraining.
Fitheid en gezondheid.
Alcohol, roken en opvoeding
Alcohol, roken en opvoeding
Pesten Nee, dat doen wij niet..
Het coachende functioneringsgesprek
Vignet Gezonde School Gezonde Scholen presteren beter!
Improving Mental Health by Sharing Knowledge Themacertificaat Welbevinden en Sociale Veiligheid Marjolein Keij, Jeroen Lammers 21 oktober, 2015.
Week 2 : Ontwikkelingspsychologie, Liesbeth van Beemen:
Vignet Gezonde School Gezonde Scholen presteren beter!
Opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
 Groep 1 en 2  Ochtendkring  Spelen en werken  Eten en drinken  Gymles  Letterfeestje  Spelinloop  Ontwikkelingsmaterialen  Brood eten  Buiten.
Gezondheidsbeleid in de wijk Stevenshof Veilig opgroeien Werkgroep School Schoolgezondheidsprofiel Schoolprofiel in Ingevuld door 16 collega’s.
Van bovenbouwer naar brugpieper … en de rol van ouders in deze fase.
26 januari 2015 Gezonde Scholen in Drenthe! Jan Faber.
‘R&D Fonds GGD Amsterdam’ ‘Hoe werkt het en wat levert het op?’
E EN VERSTANDELIJKE BEPERKING … TOCH NAAR DE “ GEWONE ” BASISSCHOOL. Een kans of een bedreiging?
“Gezondheidsbeleid in Gorinchem” Arie Strik5 april
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Buurtteams Jeugd en JGZ drs. Geert van der Velde/ Qraad Adviseur Strategisch beleid en Zorgvernieuwing.
1.  Je hart is een spier;  Door te sporten wordt de hartspier sterker gemaakt;  je hart gaat beter gaat pompen;  Er gaat meer zuurstof naar alle cellen.
Zorg & Welzijn Vernieuwing VMBO.
Workshop Girls’ Talk+ Annelies Kuyper. Girls’ Talk+: een groepsprogramma voor meiden met een licht verstandelijke beperking (LVB) ter voorkoming van onbedoelde.
Healthwise/UMCG voorjaarssymposium
Uw kind in de 2 e klas Alcohol, roken en opvoeding 1.
Vignet Gezonde School Gezonde Scholen presteren beter!
Discussie les 5 Bron afbeelding:
Gezondheidswinst behalen voor leerlingen en leerkrachten
Wet Publieke gezondheid
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Workshop Vlaggensysteem
VEEL MENSEN HEBBEN WEL EENS WAT GEHORD OVER DIABETES,
Gezondheidswinst behalen voor leerlingen en leerkrachten
Ouderinformatie avond
Een smakelijke oude dag
Rood = meer dan 25 glazen per week / dagelijks drinken glazen
JUIST GYM.
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
JUIST GYM.
Als je er graag toe doet en wat wil dóen!
Hoofdstuk 3 Jij staat aan het roer
HOE BLIJF JE IN BALANS? LES 6: KLEVEND IN BALANS.
Ontwikkelingspsychologie
Transcript van de presentatie:

De gezonde school

Wat is een gezonde school? Een gezonde school is een school die structureel werkt aan de gezondheid. Dit is op De Mienskip terug te zien bij zaken als: Gratis schoolfruit voor 20 weken en vervolgens fruitbeleid - Traktatiebeleid Roken en alcohol beleid Methode: ‘leefstijl’ sociaal-emotioneel gezond) Pestprotocol Normen en waarden Duidelijke regels en afspraken De Mienskip profileert zich als gezonde school, omdat de school de gezondheid van leerlingen en leerkrachten hoog in het vaandel heeft staan.

Welke certificaten ? Certificaten die De Mienskip heeft behaald zijn: Voeding (gezond eten en drinken), Roken en alcohol (voorkomen van roken en alcholgebruik), Sociaal-emotionele ontwikkeling (psychosociale gezondheid), Hygiëne, huid, gebit en gehoor (persoonlijke verzorging, mondgezondheid ed.) Basiscertificaat gezonde school.

Gezonde schoolthema’s Gezonde Schoolthema’s zijn: • Voeding en mondgezondheid (certificaat) • Sport en bewegen • Sociaal-emotionele ontwikkeling (certificaat) • Roken en alcohol (certificaat) • Relaties en seksualiteit • Fysieke veiligheid • Binnenmilieu • Persoonlijke verzorging

Argumenten voor een gezonde school Leerlingen: Betere schoolprestaties. Een Gezonde School draagt bij aan het versterken van de weerbaarheid van leerlingen. Een Gezonde School helpt de (gezondheids)verschillen tussen leerlingen te verkleinen. Alle leerlingen doen mee en gezondheid is iets van iedereen. Medewerkers: Een Gezonde School draagt positief bij aan de gezondheid van medewerkers, waardoor het werken plezieriger wordt en het ziekteverzuim minder. Een Gezonde School biedt medewerkers een duidelijk kader om hun voorbeeldrol op het gebied van gezondheid vorm te geven. Het maakt les geven interessanter voor veel medewerkers. Het leerproces verloopt beter, wat minder energie van de leerkracht vergt.

Ervaringen thuissituatie Wat vindt u van een gezonde school Hoe gaan jullie hiermee om in de praktijk Ervaringen uitwisselen omtrent gezonde voeding en dergelijke.

STelling Er is nu de mogelijkheid om te discussiëren aan de hand van de volgende stelling: "Gezond opvoeden is een taak van scholen!"

Vragen Zijn er nog vragen of wil iemand nog iets kwijt?