Lancering Hygiënecode voor Slagersbedrijf

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatiebijeenkomst voor bewoners
Advertisements

Presentatie titel STAGE Leren in de praktijk
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 STAGE Voor stagedocumenten ga naar: Stagevoorlichting MT januari 2013 Leren.
GGZ instellingen & Milieu 31 januari Programma uur •Korte inleiding MPZ, Adriaan van Engelen •GGZ Enquete resultaten, Kornelis Jorna.
Presentatie voor groepen
2 Basismodel voor Objecten Afnemend Veld of klant Product of dienst Middelen Neemt af Wordt gemaakt met.
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Thema HACCP
Keukenhygiëne.
Programmaradendag van Kabelraden.nl
Diensten Voedselveiligheid Plaagdierpreventie Waterveiligheid.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
GMP+ certificatieschema 2006 Wegtransport diervoeders
IZEP cultuurscan Optioneel: subtitel.
Menselijk kapitaal van uw onderneming
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Voorbeeld kant & klaar Haccp plan
Veranderen van organisatie en praktijk: mogelijkheden en consequenties Kurt De Belder, Bibliothecaris van de Universiteit.
Practicum Microsoft’s Navision Dynamics
GMP Vertrouwen op het Bord
De AID, PD en VWA bouwen aan één nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit
Met EveryonePrint printen gebruikers veilig vanaf hun mobiele apparatuur, met het gemak van web-, driver- en print.
Thema HACCP
Bijeenkomst Contactpersonen NAH 3 februari 2011 Het kan Anders! Hoe kan minder meer worden voor de NAH cliënt?
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
Collectieve aanpak en individuele verantwoordelijkheid Paul Jansen Director Agribusiness Sovion.
Werkplaats Aandoeningspecifieke kwaliteitscriteria
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Afstuderen CDM Studiejaar Rotterdam, oktober 2011.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Afstuderen Mediatechnologie Studiejaar Rotterdam, oktober 2011.
Training Hygiëne /HACCP Horeca
Code Groen voor het HACCP certificaat
Adviesrapport Restaurant keuken.
HOFVANTWENTE.NL is vernieuwd! Bekijk in deze presentatie de nieuwe functies!
Chineese restaurants onhygiënisch
Tribune Operatie BRP 4 december 2014
Procesmanagement in de praktijk Hoofdstuk 1 Procesmanagement
Registratie Arbeidsmatigedagbesteding in
Veiligheid in Toverland
HACCP in eipakstation Cursus HACCP november 2014 Thielen Consult BV
HACCP in eipakstation Opfriscursus HACCP 2013 Thielen Consult BV
Levensmiddelen hygiëne
Toekomstige mobiliteit
Presentatie Voedselveiligheid & Microbiologische Richtwaarden Keuringsdienst van Waren - Voorstellen - Afstuderen - W.
Huurdersportaal Wonen Limburg Dinsdag 21 oktober 2014 Algemene Ledenvergadering Huurdersvereniging Noord-Limburg.
Onderwerpen presentatie
Leveranciersbeoordeling Overeenstemming tussen bestelling en levering Nakomen levertermijnen Flexibiliteit, prijs, service Vestiging in de buurt Commerciële.
Verplichte documenten
Goederen en producten H3 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving
HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100
Opbouw van de Nederlandse levensmiddelenwetgeving
Parametric release Wat is dat?.
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
SAMENWERKING HAASNOOT & POLARIS Een sterke partner voor de vishandel.
Kia inkoper zoeken? Gebruikte Kia snel online verkocht. Kia verkopenKia verkopen site ikwilvanmijnKIAaf.nl.
Periode 3 Verzorgen van de winkel en/of opslagruimte Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Schoonmaak Par: 5.4.5: Personeeelsinstructie.
Aansturen logistieke werkzaamheden Hoofdstuk 5 Onderhoud.
HACCP.
HACCP.
HACCP.
HANDELSPARTNERS.
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Hoofdstuk 3 De winkel verzorgen
Veilig en verantwoord werken
Supermarkt Voedselveiligheid.
Presentatie SPO De Liemers
V&G in projecten: Van offerte tot evaluatie
Transcript van de presentatie:

Lancering Hygiënecode voor Slagersbedrijf januari 2011

Agenda Welkom De veranderingen – Yvon Bemelman (KNS) Hygiënecode, kraak de code online –Henri Hogenhuis (Foodstep) KBBL Focus in UW belang–Henk Tolman(KBBL) Hygiëne in de Slagerij - Stijn Hermans (Diversey) Hoe houdt u de VWA te vriend, Ghislaine Mittendorf (nVWA) Borrel en uitgifte code

De nieuwe Hygiënecode voor het Slagersbedrijf De veranderingen Yvon Bemelman

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf kl Oud Vanaf nu kunt u werken met de nieuwe hygiënecode. Deze vervangt de twee oude hygiënecodes; de Keurslager Hygiënecode uit 2002 en de Hygiënecode voor het Slagersbedrijf uit 2005. Deze zijn tot 1 juni 2011 nog geldig. Nieuw

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Waarom vernieuwd? Veranderde wetgeving, nieuwe ontwikkelingen branche, wensen gebruikers. Wat is vernieuwd: Indeling: wet, praktijknorm en adviezen Basisvoorwaarden Processen slagerij Module ongekoelde presentatie Één HACCP-controlelijst

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Indeling: En daarom heeft de KNS het convenant van het ministerie van LNV mede onderschreven waarmee we de ambitie hebben om meer duurzaam vlees via het slagerskanaal te verkopen.

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Basisvoorwaarden: Basisvoorwaarden zijn onderwerpen die te maken hebben met hygiënisch werken en die voor het hele productieproces van belang zijn. Aan welke bouwkundige richtlijnen moet de ruimte waarin levensmiddelen worden verwerkt voldoen? In tabel Indeling gebouw worden de verschillende onderdelen genoemd met specifieke bouwkundige richtlijnen voor het Slagersbedrijf. Verder: ventilatie, verlichting, waterkwaliteit, afvoersysteem, opslag R&D

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Basisvoorwaarden: Aan welke richtlijnen voor de inrichting moet de ruimte waarin levensmiddelen worden verwerkt voldoen? In tabel Inrichting ruimten worden de onderdelen genoemd met specifieke richtlijnen voor het Slagersbedrijf. Verder: muren, plafonds, ramen en deuren.

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Basisvoorwaarden: Werkbanken Apparatuur, gereedschap Reiniging & desinfectie Afvalbeheer Ongedierte Persoonlijke hygiëne Basisvoorwaarden zijn onderwerpen die te maken hebben met hygiënisch werken en die voor het hele productieproces van belang zijn.

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Processen slagerij: Inkoop & ontvangst Opslag Uitsnijden en gehaktproductie Productie worstmakerij Productie keuken Presentatie en verkoop Gevarenanalyse gemaakt door TNO. Belangrijkste kritisch beheerspunt is het beheersen van de temperatuur. Daarnaast gelden per proces specifieke beheersmaatregelen.

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Controle & registratie Ontvangst grondstoffen Temperatuurbeheersing Verhitten en afkoelen Schoonmaakplan Klachten (voedselveiligheid) Registratie verplicht voor de kritische beheerspunten waarvoor het van essentieel belang is dat specifieke maatregelen worden toegepast om gevaren te voorkomen, elimineren of terug te brengen tot een aanvaardbaar niveau. Temperatuurbeheersing = grootste tijdens proces is hierbij zeer belangrijk.

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Doel registratie

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Belangrijkste veranderingen: Inkoop: basis veiligheid producten; stem leveringsvoorwaarden ( temperatuur, versheid, hygiëne) Opslag: temperatuur en opslagbeheer (houdbaarheid en temperatuur) Gehaktproductie: eisen tartaar dat rauw gegeten wordt Worstmakerij: verhitten (minimaal 2 minuten 70°C), afkoelen (worst tot 10 cm binnen 10 uur onder 7°C / grote vleeswaren binnen 24 uur onder 7°C ) Keuken: verhitten (minimaal 2 minuten 70°C), afkoelen binnen 5 uur beneden 7°C (open bak) / afkoelen binnen 8 uur beneden 7°C (heet afvullen) Bewaarduur zelfgemaakte producten afstemmen volgens richtlijnen hygiënecode (zie 3.4 en 3.5) Presentatie en verkoop (hygiëne en temperatuur) 13

Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Modulen en bijlagen: Microbiologische richtwaarden Ongekoelde presentatie  NIEUW !! Inkoop en verwerking van vuil wild Werkinstructies R&D, hygiëne, bepaling houdbaarheid Controlelijst HACCP en handleiding Plan schoonmaak 14

In 5 stappen uw HACCP op orde 15

Succes! Meer informatie vindt u op onze site www.knsnet.nl Hygiënecode voor het Slagersbedrijf Succes! Meer informatie vindt u op onze site www.knsnet.nl 16