De stem van de HEER is heel indrukwekkend

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De HEER vergeet zijn belofte aan David niet. 1. Wanneer Hij die belofte heeft gegeven.
Advertisements

Welkom deze morgen in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Juich voor de Heer...geloven, getuigen, groeien...
Halleluja! Loof God met HEERlijke muziek!
Opwekking 638 Prijs Adonai ???.
Psalm 3.
U B E N T H E I L I G...geloven, getuigen, groeien...
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 2001 Unisong Music Publishers t/a Samuel Music 1/7 HEILIG IS DE HEER ONZE GOD (ZO MACHTIG)
Welkom in deze kerkdienst
GEPREZEN ZIJ GOD (Die Ons Zond) (Muziek: W.H. Doane. Tekst: M.A. Alt)
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
Hemelvaart. Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons.
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Psalm 7 Mijn schild is bij God.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 2000 Celmar Music 1/5 MACHTIGE HEER EN GOD – 583 (Marcel Zimmer) Machtige Heer en God, wat.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Universal Songs t/a Essence Publishing 1/7 KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
OPENBARING AAN JOHANNES (3)
De Koningsmantelpsalm aan zee
OPENBARING AAN JOHANNES
1. Zingt nu een nieuw lied voor de HERE, want Hij heeft wonderen gedaan! Zijn rechterhand, vol roem en ere, zijn arm bracht Hem de zege aan, Prijst onze.
Zingen Vers 1 Gezang 114 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen,
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Zingen Vers 1 Halleluja, lof zij het Lam, die onze zonden op Zich nam,
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Zingen Heer, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde.
rijzende ster neerdalen naar Jeruzalem afgang? pas op!
Zingen Vers 1 Hoor, de englen zingen de eer van de nieuw geboren Heer!
Zingen Vers 1 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,
In deze dienst zal Ds. A.H. Verbree voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 99: 1,4,8 Na de zegen Ps. 104: 2,8 Schriftlezing & tekst: Genesis 1: 1-2, 4.
Zingen Vers 1 De HEER regeert, bekleed met majesteit,
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Beelden van de kerk.
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Vers 1 De HEER alleen regeert, als Koning hoog geëerd tot aan de verste stranden. Verheugt u alle landen. Hij hult zijn majesteit in wolk en donkerheid.
Vers 1 O God, wil aan de koning schenken uw recht en wijs beleid, wil hem, de koningszoon, bedenken met uw gerechtigheid. Laat hij uw volk besturen, Here,
Liturgiebr. D. v Harten Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm100:1, 2 L. Psalm150: Psalm100:3, 4 T. Psalm150: Gezang139:1, 2 Psalm145:1 Gezang107:1,
Zingen 1 Heilig, heilig, heilig! Heer, God almachtig,
Gezang101:1, 2, 3 L. Psalm47: Psalm47:3, 4 Handelingen1: Korintiërs15: Psalm110:1, 2, 3 Gezang68: Gezang67: Gezang111: Gezang 182D:Amen Collecte:ZOA.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Votum = Psalm 121: 1 Zegengroet Zingen: Psalm 121: 2, 3, 4 Voorganger: ds H. Offereins te Steenwijk.
Psalm 148 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER, hoog in de hemel van zijn eer. Looft Hem, die in de hoge troont, gij engelen, die bij Hem woont. Looft.
Een engel komt bji Zacharias…
Genesis 1:1-6:8 (1) WELKOM. Psalm 29: 1  Hemelingen, buigt u neer,  geeft de HERE kracht en eer,  geeft de HERE heerlijkheid,  looft zijn naam en.
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Een vaste burcht is onze God Tekst: Psalm 46,8 en 12
De bergen in… ‘Ikzelf heb mijn koning gezalfd, op de Sion, mijn heilige berg.’ Psalm 2 Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief,
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Les 8 Koning Wat doe ik hier vandaag?
Les 8 Bidden kun je leren.
1 Koningen 8: Dit is wat Salomo bidt als hij een tempel heeft gebouwd voor God. Kunt U wel op aarde wonen, God? U bent zo groot en machtig, de hemel.
Les 17 God, anderen en ik.
Preek over Psalm 2:12.
KOM, LATEN WIJ AANBIDDEN 540 (Frank van Essen)
Zondag 22 oktober 2017 Liturgie ➲ ♪ 8b : : 1,3,5,6 992 ✿
Kerstfeest ‘Koningin Wilhelminaschool’
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. L Hoftijzer
Uitgekozen volk. uitgekozen volk uitgekozen volk altaar.
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A.H. Groen
HIJ IS HEER (Marty Sampson. Ned. tekst: Mireille Schaart)
Op het feest van Gods rijk doet alles mee
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Psalm 8 Ga zo met de schepping om dat Gods roem op aarde zichtbaar blijft.
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

De stem van de HEER is heel indrukwekkend Preek over Psalm 29

De stem van de HEER is heel indrukwekkend Onweer Aanbidding in de hemel Op commando? Donder op aarde Zeven donderslagen Gezegend met vrede

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 1. Onweer - bang voor onweer - David ook? - onder de indruk - het geluid van God

David bang?

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 2. Aanbidding in de hemel - psalm begint in de hemel - hemelse hofhouding - God is de machtige Koning - geen weergoden - Heilig, heilig, heilig!

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 3. Op commando? - David, commandant van het hemelse hof? - gezalfde zoon van God - Leve de Koningin! - buigen voor de HEER - de naam van de HEER

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 4. Donder op aarde - lucht vol onweer - opkomend vanuit zee - onweer in de bergen - bomen splijten - ketsende vuurstenen - flora en fauna onder de indruk

Onweer boven zee

Onweer in de bergen

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 4. Donder op aarde - lucht vol onweer - opkomend vanuit zee - onweer in de bergen - bomen splijten - ketsende vuurstenen - flora en fauna onder de indruk

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 5. Zeven donderslagen - Gods majesteit is imponerend - 7 keer de stem van de HEER - de psalm van de 7 donderslagen - Johannes op Patmos - verzegelde donderslagen

De stem van de HEER is heel indrukwekkend 6. Gezegend met vrede - Majesteit! - rotsvaste troon van God - Gods volk vaart wel - herademen - vrede op aarde - Eer aan de HEER!