HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Advertisements

“ik breek mijn schuren af en bouw grotere, waar ik al mijn graan en goederen kan opslaan” Wat is hier eigenlijk mis mee?
LUCAS 12:22-40.
I. De setting en aanleiding. Lucas 15: 1 Alle tollenaars en zondaars kwamen hem opzoeken om naar hem te luisteren. 2 Maar zowel de farizeeën als de.
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
Diaconale bewustwording, een duurzaam proces.
De “Dialoog” tss Paulus en Jezus, op de weg naar Damascus (Mendelssohn) nodigt uit tot de ontmoeting met Hem 14de vd Tijd door het Jaar.
Luisterend naar een Monoloog voor Cello van Marcel Olm, gaan we in dialoog met onszelf 17de vd Tijd door het Jaar.
VREDE.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
O Heer, wat ben ik moe!.
Gods aanwezigheid ontdekken
18de vd Tijd door het Jaar B Luisterend naar de lofzang bidden wij tot de handen van Jezus (“Ad manus” v Buxtehude) die de Broden vermenigvuldigden Regina.
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is: Ds. A.G.M. Weststrate Hoe rijk ben jij? / Hoe ben jij rijk?
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U DE TOP van de weg van de Vasten MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U Galilea Beluisteren wij met eerbied het zeer mooie “Recordare,
Dhr. J. Smit, Belt-schutsloot Ouderling van dienst : Joke Nijhuis Organist : H. Kamp.
SEPPHORIS HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE Met het “Gratias.
Groot geschenk, grote verantwoordelijkheid Welvaart.
Het « Heer, ontferm U » van A. Pârt, nodigt ons uit tot intiem gebed HET RIJK IS MIDDEN ONDER U MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET UWE HET RIJK IS MIDDEN.
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was
En een euro voor de zending ….
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
De STRIJD om ons denken.
Huis te Kafarnaüm waar Jezus de toespraak houdt
10. De Geest, het woord en gebed
Jezus beheerst de wateren van het meer van Galilea
Cyclus A ZONDAG 12 Luisterend naar “Qui sedes ad dexteram Patris” (4’15) vh “Gloria” vd Mis in si mineur v Bach, Belijden wij Jezus op aarde, om Hem te.
Details van het meer waar Jezus de parabels uitsprak
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
Beelden van de velden van Galilea
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
1.
Les 14 Het rijk van Jezus Wat doe ik hier vandaag?
Beelden van de moskee van Omar
ZONDAG 24 CycLus A Foto’s van Kafarnaüm
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 16 Jij en geld Wat doe ik hier vandaag?
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Cyclus A ZONDAG 32 De melodie vd “Dode bladeren” van Charles Trenet, doet denken aan de WAKE bij de levensavond.
Eenendertigste Zondag
Jezus is Heer!.
ELFDE van de TIJD DOOR HET JAAR
BBQ - de sleutels - 14 oktober
Serie: geven Rentmeesterschap.
Welkom in deze kerkdienst
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Ds. A. Haaima, Ermelo Ouderling v D : Peter Nijhuis Organist : Anne Kroeze m.m.v : Projectkoor 7even Schriftlezing : Prediker 3 : 1-11b en 12: 9-13 Lucas.
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Genesis 44:18-47:27 Ezechiël 37:15-28 Lukas 24:30-48
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Muziek: “Hosanna” van Dufay
Psalm 135 van Schütz bezingt Gods eeuwige liefde
Esplanade vd Moskeeën (Tempel)
Waar maak jij je druk om?.
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Streek van Dotan, tussen Galilea en Samaria
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS
Transcript van de presentatie:

HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS “De tuin van de spiegels” van Micus suggereert de valse spiegelingen van de rijkdom ZONDAGEN ZONDAG 18 HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS HE RIJK IS MIDDEN ONDER ONS evangelie van Lucas evangelie van Lucas Weg van Samaria

WEG van BEKERING Lc 9,51 tot 13,21 NIEUW BEGIN - Jezus ROEPT ons om Hem te volgen, 3 roepingen (Zo. 13) - GEZONDEN om Hem voor te gaan, zoals schapen... (Zo. 14) ATTIDUDES VAN BEKERING - BEMINNEN we zoals de goede Samaritaan (Zo. 15) - ONTHALEN we Jezus zoals Maria (Zo. 16) - BIDDEN we tot onze hemelse Vader (Zo. 17) GOD HELPT ONS ERBIJ - Op Hem VERTROUWEN, niet op rijkdom (Zo. 18) - WAKEN, om gereed te zijn (Zo. 19) - NU is het hét MOMENT om ons te bekeren (Zo. 20)

Weg met de resten van de rijke stad Samaria Lc 12,13-21 In die tijd zei iemand uit het volk tegen Jezus: “Meester, zeg aan mijn broer dat hij de erfenis met mij deelt.” Weg met de resten van de rijke stad Samaria

De begeerte naar rijkdom is de ergste armoede Samaria is de belang-rijkste en rijkste stad van het Noordrijk De aanvaarde armoede is de beste rijkdom

Maar Jezus antwoordde hem: 'Man, wie heeft Mij over u beiden tot rechter of bemiddelaar aangesteld ?

Jezus is de bemiddelaar van zijn Testament, niet van de onze Treden van de Tempel Zijn testament is voor het Leven, niet voor na de dood

En Hij sprak tot hem: 'Pas op en wacht u voor alle hebzucht En Hij sprak tot hem: 'Pas op en wacht u voor alle hebzucht! Want geen enkel bezit, al is dit nog zo overvloedig, kan uw leven veilig stellen.'

Bezit is geen levensverzekering Romeins theater Bezit is geen levensverzekering “Vergeet niet dat ons leven blijspel en theater is voor de hele wereld” (Calderón) 

Hij vertelde hun de volgende gelijkenis: 'Het land van een rijk man had een grote oogst op geleverd. Daarom overlegde deze bij zichzelf: Wat moet ik doen? Ik heb geen ruimte om mijn oogst te bergen.

De rijke heeft niet genoeg muren om zijn oogst te bewaren Muren vd citadel De rijke heeft niet genoeg muren om zijn oogst te bewaren De arme heeft niet genoeg sloten om zijn armoede te beschermen

En hij zei: Dit ga ik doen: ik breek mijn schuren af en bouw grotere: daarin zal ik dan heel mijn rijkdom aan koren bergen. Dan zal ik tot mij zelf zeggen: Man, je hebt een grote rijkdom liggen, voor lange jaren, rust nu uit, eet en drink en geniet ervan! Maar God sprak tot hem: Dwaas! Nog deze nacht komt men je leven van je opeisen; en al die voorzieningen die je getroffen hebt, voor wie zijn die dan?’

Resten vd graven van Omri en Achab, koningen van Israël Al wat we opgestapeld hebben op aarde, is een grote schuld die we moeten regelen met God, die het ons in handen heeft gegeven Zorgt dat gij niemand iets schuldig zijt. Uw enige schuld blijve de onderlinge liefde (Rom 13,8)

Zo gaat het met iemand die schatten vergaart voor zichzelf, maar niet rijk is bij God.”

De trotse hand van de rijke bewaart ALLES voor niemand Byzantijnse kathedraal van Jo. De Doper in Samaria nadat Herodias hem liet onthoofden De vrijgevige hand van God geeft ALLES aan ALLEN De trotse hand van de rijke bewaart ALLES voor niemand

Heer, geef ons een klaarziende blik om te zien wat echt waarde heeft in dit leven

Monialen v. St. Bendictus v. Montserrat www Monialen v. St. Bendictus v. Montserrat www.monestirsantbenetmontserrat.com/regina