TUCHT: Hoe doe je dat? Matteüs 18.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Wat geloof jij van de kerk?
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
- uit dezelfde beker gedronken (nieuwe verbond) - onder dezelfde wolk gelopen - gemeenschap der heiligen (Zondag 21b). dat de gelovigen allen samen en.
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Deel 4 Leven als christen.
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
Een heilig leven leiden betekent:
Welkom! Een hoog ideaal! Vorige week “Welkom! Een lage drempel” Kom gratis drinken, water dat leven geeft! Deze week “Welkom!? Een hoog ideaal” “HEER,
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bij elkaar om volgens het bevel van onze Heer zijn dood te verkondigen. Eerst horen we hoe.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Preek over 1 Korintiërs 12 Bijbelzondag 2013
Nieuwe jas Elk jaar een maatje groter Elk jaar een maatje groter Groei van peuter tot puber Groei van peuter tot puber Groei in leven met de HEER Groei.
Getuigende kerk Openbaring :1-7:17 7 zegels God maakt zich klaar om te oordelen (sparend) 8:1-11:14 7 bazuinen God gaat zijn oordeel aankondigen.
Gondel of roeiboot?.
Identiteit VBG Enkhuizen
In deze presentatie staan beide.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
Welkom in deze kerkdienst
De kerk De gemeente.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
HC Zondag 2: waarom nog stilstaan bij de zonde? wij zijn toch verlost door Christus? nodig voor je omgang met God? 1.
Vader….
Het eerste lied: Psalm 25: 1, 2 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: ds. J.F. Harmanny te Hoek We lezen: Spreuken 1: 1 - 7,
Heer, verhoor!. De paria van de menigte? Heer, verhoor! De paria van de menigte? Raak Jezus aan in geloof.
De overdenking gaat over Openbaring 19: 1 – 10 De bruiloft van het Lam is gekomen! Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Voorganger: Ds.
23 februari 2015 gemeenteavond samenstelling beraadsgroep 5 sectieavonden + extra voor jeugd Verslag aan Algemene Kerkenraad Voorlopig besluit AK Kennen.
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Ps. 33: 5 Na de zegen Ps. 33: 1, 8 Schriftlezing: 1 Johannes 5 Tekst: 1 Johannes.
1 -Een ‘nieuwe schepping’?. 2 Thema: Wie in Christus gelooft, is een nieuwe schepping! -Een ‘nieuwe schepping’?
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Welkom in deze kerkdienst
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: Psalm 89: 7 We lezen: Lucas 2: De preek gaat over: Romeinen 12: 1a Voorlezer:
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1 Serie leerdiensten ‘Tucht’ 1.Basis en doel 2.Voorwaarden voor goed functioneren 3.Praktijk Waarom tucht? -Heiligheid van de gemeente -Behoud van de zondaar.
HET AVONDMAAL MEE-VIEREN 1.Voor wie is het? 2.Hoe bereid je je voor? 3.Kun je altijd mee-vieren?
Gemeenschap of verbonden zijn met God 1 Johannes.
Ik ben de Koning van de Joden. Jezus uit Nazaret, koning van de Joden Ik ben de Koning van de Joden.
Tucht werkt alleen als alle lijnen samenkomen leerdienst Tucht Vorige week: Basis onder tucht Doel van tucht: Heiligheid van de gemeente Behoud van.
Gedoopt! Wat doe jij met jouw doop?.
TUCHT: BASIS EN DOEL leerdienst ‘tucht’-1 1 NGB art. 29: De kenmerken waaraan men de ware kerk kan kennen, zijn deze: dat de kerk de zuivere prediking.
Lezen: 1 Koningen 17:1-16.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Knutselmiddag: Woensdagmiddag 9 november
Het huisbezoek.
Geroepen heiligen.
Wat denken jullie? Als iemand honderd schapen bezit en een daarvan dwaalt af, zal hij er dan niet negenennegentig in de bergen.
Welkom in deze kerkdienst
Bediening van het Woord
Welkom in deze kerkdienst
Bediening van het Woord
Tucht in de gemeente van Christus
Jongste gemeentelid Valentijn Adriaan Johannes Samuël Joosse.
Pasen: was ik er maar bij geweest
DOEL van de TUCHT Preek 1 Tucht, wat is dat Preek 2 Doel van de Tucht
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Les 4 Proeven.
Op zondag 10 en zondag 17 december
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Openbare geloofsbelijdenis
Drie preken over Dordtse Leerregels
Transcript van de presentatie:

TUCHT: Hoe doe je dat? Matteüs 18

TUCHT Trekkende Liefde Zelftucht – Onderlinge tucht Gemeenteopbouw

D52.1 De leden van de gemeente zijn van Godswege verplicht elkaar te steunen in de strijd tegen de zonde. Zij vermanen elkaar liefdevol naar de regel die Christus in Matteüs 18 heeft gegeven.

D57.1 Wanneer iemand het vermaan van de ambtsdragers verwerpt of zich schuldig maakt aan een ernstige zonde die de gemeente dreigt te besmetten, ontzegt de kerkenraad hem de toegang tot het heilig avondmaal zolang er geen bekering volgt.

D54.1 Voor maatregelen van tucht zijn zorgvuldig onderzoek en oordeelsvorming vereist. De betrokkene heeft daarbij de gelegenheid zich te verantwoorden. D54.2 De kerkenraad is verantwoordelijk voor zorgvuldige communicatie in het proces van tuchtoefening.

Terugkeer D61.1 Wanneer iemand die als belijdend lid is buitengesloten, met berouw tot God en tot de gemeente terugkeert, wordt hij in de weg van openbare schuldbelijdenis weer in de gemeenschap van de kerk opgenomen. Hiervoor is de instemming van de gemeente vereist.