Mijn favoriete optiestrategie

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
mei 2010 Woningfonds Apeldoorn De 3 woontorens in Apeldoorn.
Advertisements

Voorstel Koop en verkoopregels beleggingsportefeuille Van Valckenborgh Dirk okt 2008.
Presentatie: Hoe bouw en bescherm je een portefeuille
Elimineer het dollarrisico uit uw portefeuille
Beleggingsstudieclub
Utrecht 28 oktober Inleiding  Wat is vermogensbeheer?  Welke factoren bepalen de aandeelkoers?  Zoeken naar winnaars  De “gouden tip”
De kredietcrisis vanuit wiskundig perspectief
Swaps – een verkenning Marion Verheul, ICC.
Excellent Financieel Plan
1 Risicobeheer met opties Advanced Corporate Finance Frank de Jong 27 januari 2000.
Persoonlijke financiële planning
Domino Score een andere kijk op trend
Tielkemeijer & Partners Vermogensbeheer BV. Rotterdam, 2 november 2000 ten behoeve van: Opties in de praktijk door: Hans Tielkemeijer.
Stop eens een turbo in je portefeuille. Lansceringsslogan ABN -AMRO.
Indekking Portefeuille mei 2008 Wat en hoe & Waarom en timing.
Van Valckenborgh Dirk Februari Definitie “optie op aandelen” : Recht / Verplichting om een standaardhoeveelheid aandelen te kopen (call-optie –
IEX HELPT risico, rendement en garantie VS trekt 700 miljard uit voor banken AEX zakt door 300 puntengrens Recessie lijkt onafwendbaar Bernanke waarschuwt.
Presentatie: Hoe bouw ik een portefeuille op?
Opties Wat zijn opties Oorspronkelijke functie Call - optie –het recht om gedurende een afgesproken periode de onderliggende waarde tegen een afgesproken.
TECHNISCHE ANALYSE Januari 2010 Van Valckenborgh Dirk.
Bart Van der Veken Senior Financial Engineer Belfius Bank VFB Beleggerscongres 10 Oktober 2015, Antwerpen.
1 ABP kwartaalbericht, 4 de kwartaal 2005 Roderick Munsters, Directeur Vermogensbeheer Dick Sluimers, Directeur Financiën Schiphol, 18 januari 2005.
Cao Stand van zaken cao onderhandelingen Looptijd Pensioenregeling Salaris Functiewaardering Uitbesteding Duurzame Inzetbaarheid.
© GfK 2014 | AFM Consumentenmonitor | Juni AFM Consumentenmonitor voorjaar 2014 Beleggers Juni 2014.
Aanvallen en verdedigen met opties. Inhoud presentatie  Factoren van invloed op de prijsvorming van opties  Grieken  Aanvallen met opties  Verdedigen.
Erik Mauritz, RBSHCC Beleggen Symposium Op zoek naar rendement.
Bouw uw eigen beleggingsportefeuille Joost van Leenders, april 2014.
De acht feiten over het huidige beursklimaat Karel Mercx 5 april 2014.
Beleggen en financiële markten Hoofdstuk 2 Risico en rendement
Workshop verkiezing student-ondernemer 2014 maart/april 2014 Albert Kraaij Kamer ST 3.77 Tel
Welkom HCC Beleggen Symposium, 4 oktober 2014 Thema: Goed gereedschap is het halve werk De Veste | Partner in Fondsbeleggen Het beste gereedschap huur.
De regels van het spel voorwaarden van een financiële wijsbegeerte.
4 april 2009Scientific Options Trading VOF ( 1 Scientific Options Trading Handelen in opties op basis van engineering principes Dr.
Uw portefeuille verzekeren in turbulente tijden Tom Straver en Mark Tijms 2 April 2016.
1 Huisstijl kleuren: ● oranje: r231 g116 b29 ● donkerbeige: r178 g142 b84 ● midden beige: r214 g191 b145 ● licht beige: r243, g236, b222 Openingsdia NVB.
ShareTrade bestaat 2 jaar : een update … ShareTrade introduceerde half 2014 een nieuwe manier van beleggen op de beurs, bedoeld voor mensen die er zelf.
Trendfollowing methodiek
Beleggen in net-nets Ruerd Heeg
Masterclass Opties voor de Ambitieuze Belegger
Vraag en Aanbod van financiële middelen & nominale en reële rente
Handelsalgoritmen voor dagopties
Klachtenregeling Actan adviseurs & accountants
Handelsalgoritmen voor (dag) opties
Handelsalgoritmen voor dagopties
Paragraaf 2.3 Wat willen zij dat je koopt?.
Optie Een optie is een recht om bijvoorbeeld een aandeel gedurende een bepaalde periode tegen een vooraf afgesproken prijs te mogen kopen of verkopen.
[Bedrijfsnaam] Bedrijfsplan.
H7.1: Weten Moral hazard & asymmetrische informatie:
Hoofdstuk 5 Les 2: Markten.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Belasting en wetgeving
Financiering Onderneming
Dit is een overzicht van kosten en opbrengsten (omzet)
Opties Tim Simons Trevianum scholengroep, Sittard Henri van den Hout
Presentatie van ondernemingsplan
Centrale bank (ecb / dnb)
Je hebt niet altijd geld te besteden
Financiële kengetallen
Titel van bedrijfsvergadering
1 Twee grafieken van temperatuur en dagen.
Versla de markten met aandelen- en optiescreners
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Michiel Kamermans Rob van den Berg Bestuursleden HPF
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Transcript van de presentatie:

Mijn favoriete optiestrategie André Brouwers

Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut noch betrokken medewerkers van Het Beleggingsinstituut kunnen voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen, financiële gevolgen en uitkomsten daarvan instaan. Het Beleggingsinstituut geeft geen garantie of verklaring omtrent juistheid en volledigheid van ter beschikking gestelde informatie, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. Het Beleggingsinstituut aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Het Beleggingsinstituut verleent geen beleggingsadvies in de betekenis van de Wet op het financieel toezicht en de in de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) opgenomen begrippen. Het Beleggingsinstituut voert evenmin vermogensbeheeractiviteiten uit. Voor beleggingsadvies of vermogensbeheer dat is toegesneden op uw individuele situatie en de toetsing op geschiktheid en passendheid van uw beleggingen dient u zich te richten tot uw eigen beleggingsadviseur of vermogensbeheerder. Het Beleggingsinstituut adviseert U nadrukkelijk om eerst contact op te nemen met uw beleggingsadviseur vooraleer posities in de financiële markten aan te gaan. Het Beleggingsinstituut aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de eventuele gevolgen, zoals schade of gederfde winst, op welke wijze of grondslag dan ook ontstaan als gevolg van het gebruik (of juist de onmogelijkheid van gebruik), het vertrouwen op of acties ondernomen naar aanleiding van informatie in deze publicatie of andere publicaties van Het Beleggingsinstituut. De uitsluiting van aansprakelijkheid strekt mede ten behoeve van directeuren of medewerkers van Het Beleggingsinstituut, waaronder personen die zijn betrokken bij het opstellen of de uitgifte van dit materiaal.

Ontwikkel uw eigen aanpak

Opties gevaarlijk

Winnen met opties Waarom verliezen de meeste optiebeleggers ?

Verliezen met opties Overschatting belegger Onderschatting risico

Wat kun je allemaal met opties Aandelen beschermen tegen koersdaling Aandelen inkopen met korting Extra rendement maken op aandelen Rendement maken wanneer de koers niet beweegt Aandelen vervangen en risico verkleinen Rendement maken wanneer koersen dalen Hoge winstpercentages behalen Maar…….

Wat kunt u leren van deze grafiek ?

Opties moeilijk 1. welke richting 2. hoeveel 3. hoe snel

Optiepremie Intrinsieke waarde Tijd Rente Dividend Volatiliteit

Theoretische waarde Optiewaarderingsmodellen

Volatiliteit Volatiliteit cruciaal

Delta Verandering van de optiepremie

Theta Tijdswaarde verlies van de optie

Theta

Gamma Verandering van de Delta

Alles kan en ik weet niks Leerpunten Leer om anders te denken Alles kan en ik weet niks

Leerpunten Wie schrijft die blijft Profiteer van tijdswaarde verlies opties

Leerpunten Pas op met ongedekte risico’s Schrijven van opties brengt verplichtingen met zich mee

Leerpunten Dek risico’s altijd af !!

Leerpunten Blijf leren en overleef If you think education is expensive….. try ignorance

Doe voorzichtig met de hefboom

Mijn favoriete optiestrategie André Brouwers

Disclaimer Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van de AFM. Het Beleggingsinstituut staat niet onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Het Beleggingsinstituut noch betrokken medewerkers van Het Beleggingsinstituut kunnen voor de juistheid en volledigheid van de genoemde feiten, gegevens, meningen, verwachtingen, financiële gevolgen en uitkomsten daarvan instaan. Het Beleggingsinstituut geeft geen garantie of verklaring omtrent juistheid en volledigheid van ter beschikking gestelde informatie, noch uitdrukkelijk noch stilzwijgend. Het Beleggingsinstituut aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van de onjuistheid en/of onvolledigheid van bedoelde informatie. Het Beleggingsinstituut verleent geen beleggingsadvies in de betekenis van de Wet op het financieel toezicht en de in de Markets in Financial Instruments Directive (MiFID) opgenomen begrippen. Het Beleggingsinstituut voert evenmin vermogensbeheeractiviteiten uit. Voor beleggingsadvies of vermogensbeheer dat is toegesneden op uw individuele situatie en de toetsing op geschiktheid en passendheid van uw beleggingen dient u zich te richten tot uw eigen beleggingsadviseur of vermogensbeheerder. Het Beleggingsinstituut adviseert U nadrukkelijk om eerst contact op te nemen met uw beleggingsadviseur vooraleer posities in de financiële markten aan te gaan. Het Beleggingsinstituut aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de eventuele gevolgen, zoals schade of gederfde winst, op welke wijze of grondslag dan ook ontstaan als gevolg van het gebruik (of juist de onmogelijkheid van gebruik), het vertrouwen op of acties ondernomen naar aanleiding van informatie in deze publicatie of andere publicaties van Het Beleggingsinstituut. De uitsluiting van aansprakelijkheid strekt mede ten behoeve van directeuren of medewerkers van Het Beleggingsinstituut, waaronder personen die zijn betrokken bij het opstellen of de uitgifte van dit materiaal.

Calendar call backspread Waarom mijn favoriet? Ook bij een visie die niet uitkomt kans op rendement De ervaring leert dat ik niet altijd gelijk heb Hoe maak ik mijn kans op rendement zo groot mogelijk?

Calendar call backspread Kenmerken Calendar call backspread = Diagonale call backspread Kleine investering Beperkt risico Grote zone waarbinnen rendement kan worden behaald

Calendar call backspread Strategie Optie strategie: Calendar call backspread Verkopen (schrijven) call optie korte termijn Kopen call optie langere termijn en hogere uitoefenprijs Doel: Profiteren van het leeglopen van de tijdswaarde Verwachting: Stabiele of beperkte stijgende koersontwikkeling binnen een bepaalde bandbreedte

Leeglopen van de tijdswaarde Profiteren van de Theta

Normale call backspread Strategie Optie strategie: Call backspread Verkopen (schrijven) call optie Kopen call optie met hogere uitoefenprijs met dezelfde looptijd Doel: Profiteren van daling of gelijkblijvende koers Verwachting: De markt zal niet boven een bepaald niveau stijgen

Normale call backspread Profiel

AEX uurgrafiek febr. – april 2018

AEX 15 min. 12 april -27 april 2018

Verwachting koersverloop korte termijn

AEX week 1 mei 2018

AEX mei 2018

AEX juni 2018

Voorbeeld trade

Voorbeeld trade

Voorbeeld trade AEX Voorbeeld trade 27 april AEX 555 -/- Call A30 april 556 € 0,55 +/+ Call AX1 mei 558 € 1,10 Netto investering 0,55 ( margin !) Risico ? Rendement ? AEX 553 € 0 AEX 555 € 0,45 AEX 557 € 0,30

Voorbeeld trade AEX Voorbeeld trade 27 april AEX 555 -/- Call AX1 mei 560 € 0,65 +/+ Call AEX mei 565 € 0,75 Netto investering 0,10 ( margin !) / Ratio ? Risico ? Rendement ? AEX 550 € AEX 555 € AEX 560 € AEX 565 €

Vuistregels Bij voorkeur toepassen in een licht stijgende trend Calendar call backspread Bij voorkeur toepassen in een licht stijgende trend Tijdsfactor tussen gekochte en verkochte call moet een reële verhouding hebben (1:3) Uitoefenprijs geschreven call bij voorkeur iets boven de markt Zodra de geschreven call in-the-money komt: positie managen (Let op het Delta verschil tussen de gekochte en de verkochte call)

Succes Remember: ”Het vergt meer wijsheid om te profiteren van een goed advies, dan om het te geven.” Meer info: Beleggingsinstituut